Kummelnäs/Vikingshill

Bågvägen 25B

Högt belägen tomt med fin utsikt nära Velamsund!

Till salu

Högt belägen tomt med fin utsikt nära Velamsund!

Högt belägen tomt i underbara Vikingshill med fin utsikt! Tomten som ligger lugnt på en platå med underbar naturmark på sidan och baksidan av tomten. Här finns också en generös byggrätt på både hus och garage. Läget är mycket bra, nära bussen på Vikingshillsvägen och åt andra hållet på Bågvägen finns en förskola (Stjärngull med waldorfpedagogik) och en mysig gångväg till Velamsunds naturreservat. Området är verkligen en underbar skärgårdsmiljö med fina promenadstråk längs både hav och i skog och mark samt med flera båtklubbar. Velamsund är inte bara ett rogivande naturreservat med fina spår för promenader eller skidåkning på vintern utan också ridklubb, badplats, båtplatser samt restaurang och café Långa raden med fin servering mot en havsvik. Här bor du också nära populära Backeboskolan (F-6).

OBS! TOMTEN LIGGER BAKOM BÅGVÄGEN 25A, DET GÅR INTE ATT SE ELLER BEDÖMA TOMTEN FRÅN GATAN.
BOKA GÄRNA PRIVATVISNING MED MÄKLAREN, ring 0708-15 55 65 för att boka.

Detaljplan

Friliggande hus. Högst en huvudbyggnad får uppföras per fastighet. Huvudbyggnad som uppförs i en våning får högst uppta 190 m² byggnadsarea. Huvudbyggnad som uppförs i två våningar får högst uppta 150 m² byggnadsarea. Komplementbyggnader såsom uthus och garage får sammantaget uppta högst 70 m² byggnadsarea, varav den största komplementbyggnaden högst får uppta 50 m² byggnadsarea. Högst två bostadslägenheter får inrymmas i varje huvudbyggnad.

Nockhöjd får vara högst 6,5 meter för huvudbyggnad som uppförs i en våning och högst 8,0 meter för övriga huvudbyggnader. Nockhöjd för komplementbyggnader får vara högst 4,0 meter.

Huvudbyggnad ska placeras minst 4,5 meter från fastighetsgräns. Befintlig huvudbyggnad får vara placerad närmare än 4,5 meter från befintlig fastighetsgräns. Nya tillbyggnader till samtliga huvudbyggnader ska placeras minst 4,5 meter från fastighetsgräns. Komplementbyggnader ska placeras minst 2,0 meter från fastighetsgräns eller byggas samman i fastighetsgräns.

Vid nybyggnation ska huvudbyggnadens takvatten anslutas till stenkista/stenkistor eller motsvarande dagvattenfördröjande anläggningar inom fastigheten, med en minsta total lagringsvolym om 1,5 kubikmeter vatten. Detta innebär att själva magasinet vanligtvis behöver vara betydligt större. Se detaljplanens dagvattenutredning.

Minsta tillåtna fastighetsstorlek är 1000 m².

På Bågvägen bor du mitt i ljuvlig natur med skärgårdsmiljö endast 25 minuter från stan! Kummelnäs/Vikingshill är ett attraktivt område som ligger ostört från trafikbrus och erbjuder ett stort utbud av badsjöar, hav och båtliv, härliga strövområden och bra bussförbindelser. Här finns också möjligheten att ta pendelbåt eller Waxholmsbåt in till city eller ut i skärgården, ett mycket uppskattat färdmedel. Förutom att ligga intill havet så erbjuder Vikingshill ett underbart utbud av vackra naturmarker (varav flera nära den här tomten) och fina badsjöar. Det äldre kulturlandskapet är fortfarande avläsbart inom området, som innehåller såväl höga kulturhistoriska värden som höga natur- och landskapsbildsvärden. Bebyggelsen är till stor del terränganpassad och husen är ofta indragna på fastigheterna, med en vegetation som dominerar över bebyggelsen. En del fastigheter består dels av en mer anlagd trädgårdsdel och dels en naturmarksdel, på andra fastigheter dominerar naturmarken. På flera ställen är vegetationen sparad utmed de smala och lantliga vägarna, som tillsammans med äldre bebyggelse i området, stora trädgårdar och lummig lövvegetation ger stora delar av området en tydlig park- och naturkaraktär. Här bor du också nära Velamsunds naturreservat med anslutning till fina promenadstigar, Booleden och som har skidspår på vintern. Här finns också ridskola, badstrand och Restaurang och café Långa raden som även erbjuder underhållning under vissa sommarkvällar. Här bor du också nära populära spahotellen Yasuragi och Skepparholmen.

Visa mer

SNABBFAKTA

  • Fastighetsbetecking: Velamsund 14:98
  • Utgångspris: 4 495 000 kr
  • Tomtarea: 1 112 kvm
  • Område: Kummelnäs/Vikingshill
Utgångspris

4 495 000 kr

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmalan
Ansvarig mäklare

Hans Jonevret

Reg. fastighetsmäklare

ANSÖK OM LÅNELÖFTE
Få bolånealternativ från flera banker

Välkommen till Bågvägen 25B

BILDER

ALLMÄNT

Fastighetsbeteckning
Velamsund 14:98
UPPLÅTELSEFORM
Friköpt
Tomtarea
1 112 kvm
Tomttyp
naturtomt
Vatten/avlopp
Saknas

INSKRIVNINGAR / PLANBESTÄMMELSER

Servitut, etc
Gemensamhetsanläggning: Nacka Velamsund GA:13
Last: Officialservitut Vatten- Och Avloppsledningar, 0182K-2020/82.1
Planbestämmelser
Detaljplan

Ekonomi

Utgångspris
4 495 000 kr Utgångspris

Omgivning

Allmänt om området

I natursköna Kummelnäs/Vikingshill ser man de stora Finlandsfärjorna glida förbi. Här bor man i rofylld skärgårdsmiljö endast 25 minuter från stan. På sommaren erbjuds flera badmöjligheter och man bor endast en kort promenad ner till bryggor och båtklubbar. Föredrar man lite varmare badvatten är det nära till trevligt insjöbad i Sågsjön. Här finns fantastiska strövområden och inbjudande natur.

Kommunikation

Busslinjer som trafikerar Kummelnäs/Vikingshill är 421 och 441. Från Risets- eller Hasseluddens brygga har man möjlighet att båtpendla till Strömkajen. Ett mycket trevlig och uppskattat alternativ. Se www.sl.se för tidtabell.

Närservice

FÖRSKOLOR OCH SKOLOR
Kummelnäs förskola ligger på Kummelnäsvägen 81 och på Bågvägen finns en Waldorfförskola.

Mot Vikingshill ligger populära Backeboskolan som är en F-6 skola. Den ligger på en stor naturtomt med utsikt över Höggarnsfjärden. Ett kommunalt alternativ är Sågtorpsskolan som ligger invid Boo Kyrka. Den är också en F-6 skola.

För de större eleverna finns Myrsjöskolan som ligger nära Orminge Centrum.

Läs mer på Nacka kommuns hemsida www.nacka.se.

SERVICE
Orminge Centrum - den solklara mittpunkten på Boo-ön. Där finns bland annat mataffärer, apotek, postservice, bibliotek, skönhetsvård, restauranger, café, systembolag, frisörer, banker och butiker.

I Orminge Hus bredvid Centrum finns bland annat tandläkare, vårdcentral, BVC, MVC och Friskis & Svettis.

EN PLATS I SOLEN

Drömmer du om ett boende i utlandet? SMH Estate hjälper dig genom hela resen, från att hitta det perfekta objektet till kontraktsskrivning och allt runt omkring.

SMH Estate

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.