Utövägen 21 Västra Orminge
Västra Orminge

Utövägen 21

Stor 4:a med underbart kök och inglasad balkong med eftermiddagssol!

Kommande

Stor 4:a med underbart kök och inglasad balkong med eftermiddagssol!

Ljus och renoverad 4:a med inglasad balkong i härligt västerläge och med ett riktigt drömkök! Lägenheten har en mycket social planlösning med det stora vardagsrummet i mitten av lägenheten och med utgång till balkongen. Här finns tre rymliga sovrum, utmärkta förvaringsmöjligheter, ett ordentligt familjekök samt både badrum och separat wc/tvättrum. Hela lägenheten är i mycket gott skick med ljusa väggar och golv och här bor du lugnt och grönt mot bilfri innergård. Läget är en av Orminges mest eftertraktade med bara 5 minuter ner Orminge centrum med utmärkt service, affärer och restauranger. Det är också nära till busstorget med många busslinjer och de snabba motorvägsbussarna som tar ca 20 minuter till Slussen! Förutom bekvämligheterna bor du också nära fina lekparker, förskolor, skog och härliga badplatser i sjö och hav.

Visa mer
SNABBFAKTA

SNABBFAKTA

  • Boarea: 93.5 kvm föreningens information
  • Antal rum: 4 rum
  • Våning: 1 av 3, hiss finns
  • Avgift: 5 783 kr inkl värme, V&A
  • Förening: Brf Orminge
  • Byggnadsår: 1967, Stambytt 1992
  • Område: Västra Orminge, Nacka

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare
Hans Jonevret

Hans Jonevret

Reg. fastighetsmäklare

Välkommen till Utövägen 21

Välkommen!

Stor lägenhet med renoverat kök och balkong i västerläge!

Denna bostad i gott skick erbjuder ett snyggt renoverat kök som ligger i öppen planlösning mot vardagsrummet. Det ger lägenheten trevliga sociala ytor och en naturlig plats för umgänge. Fönster i två väderstreck ger lägenheten ljus och rymd. Hela lägenheten går i ljusa färger och med snygga ljusa golv. Här är också alla innerdörrar bytta, köket ombyggt och renoverat samt två ombyggda badrum. Förvaringsutrymmen är utmärkta med stor klädkammare i bostaden, gott om plats för ytterligare garderober samt ett externt förråd i trapphuset på samma våningsplan som lägenheten.

Välkommen till ett lugnt och centralt hem nära kommunikationer, natur, badsjöar och Orminge Centrum!

Visa mer

Hall

Välplanerad och trevlig hall med bra plats för avhängning direkt till höger när du kommer in. Här finns också en garderob för ytterligare förvaring.

Visa mer

Kök

Det renoverade köket är verkligen fint med snygg bistrostil med mörka luckor och vitt kakel samt även flera praktiska och snygga hyllplan. Köket är utrustat med inbyggd ugn, inbyggd micro, integrerad diskmaskin, hel kyl och frys, induktionshäll och fläkt. Här finns också en ordentlig matplats vid fönstret för ca 4-6 personer.

Visa mer

Vardagsrum

Perfekt placerat mitt i lägenheten finns det riktigt stora vardagsrummet. Här finns plats för en stor soffgrupp eller soffgrupp/arbetsplats/matplats, möjligheterna är många! Från vardagsrummet nås också den inglasade balkongen.

Visa mer

Inglasad balkong

Stor inglasad balkong som verkligen förlänger säsongen under hösten och våren. Här finns plats för matplats eller loungegrupp och solläget är perfekt med sol hela eftermiddagen. Det är fin utsikt över den gröna innergården.

Visa mer

Sovrum 1

Sovrum 1 är det största sovrummet och här finns gott om plats för dubbelsäng, skrivbord och/eller mycket förvaring.

Visa mer

Sovrum 2 & 3

Sovrum 2 och 3 är två rymliga sovrum med gott om plats för en säng, skrivbord och garderober.

Visa mer

Badrum

Rymligt familjebadrum med helkaklade väggar och svart klinkergolv. Till höger finns en dusch med glasvägg men det finns också plats för badkar om så önskas. Här finns tvättställ, spegelskåp, wc, torkskåp och ytterligare linneskåp.

Visa mer

Badrum & tvättstuga

Badrum nummer 2 har helkaklade väggar och våtrumsmatta och är ett perfekt tvättrum med tvättmaskin, torktumlare och med praktisk arbetsbänk över. Här finns också en wc och handfat.

Visa mer

Klädkammare

Mitt i lägenheten finns en rymligt klädkammare med gott om plats för kläder på stänger runt garderober. Förvaringsutrymmena är verkligen utmärkta här, det finns ett förråd som hör till lägenheten som ligger på samma våningsplan som lägenheten.

Visa mer

Brf Orminge

Välkommen till en av Orminges äldsta föreningar som bildades 1967 och som har 144 lägenheter. Föreningen är populär då den ligger så lugnt men så nära Orminge centrum. Föreningen ligger högt och ljust och omringad av fina grönskande gårdar med flera mysiga uteplatser, grillplatser och lekparker. Föreningen följer en långsiktig underhållsplan och har tagit god hand om husen bl.a. med stambyte och bytta fönster. Det finns gott om parkeringsplatser i föreningen och gemensamma utrymmen är bl.a. tvättstuga, samlingslokal, cykelförråd m.m. Här bor ni också mycket nära Centrala parkens fina lekplats.

Visa mer

Områdesbeskrivning

Välkommen till ett område där du har det mesta i din direkta närhet som god närservice i Orminge centrum som renoverats på senare år med allt från bibliotek, vårdcentral till två större matbutiker, systembolag, hyllade Lindebergs bageri, inredning, kläder, djuraffär och mycket mera. Här finns också flera lekparker, idrottsanläggningar och omtyckta skolor/förskolor och den direkta närheten till härliga naturområden och badsjöar. Här bor du i en underbar skärgårdsmiljö (ja Saltsjö-Boo är faktiskt en ö, den västra delen av ön Värmdön) med närhet till både innerstans puls som kustlandskapets friluftsliv.

Området har en tidstypisk zonindelning med en uppdelning i tre zoner; en inre grönzon, en mellanzon med bostadsbebyggelse och en yttre trafikzon med bilvägar, parkeringsplatser och ett centrum i utkanten. Området utmärker sig genom en terränganpassad bebyggelse, präglat av låga hus. Kommunens målsättning var att bibehålla landskapets ursprungliga karaktär, och skapa en låghusbebyggelse som kunde anpassa sig till de befintliga villaområdena omkring. För att uppfylla kommunens krav, och hålla nere exploateringskostnaderna valde man att använda enkla huskuber uppbyggda av prefabricerade element. De flesta husen är antingen två våningar höga lamellhus eller tre våningar höga punkthus. Husgrupper grupperades på ett varierande sätt i landskapet och de värden som fanns i landskapet användes medvetet. De enskilda lägenheterna utformades som betonghallar med flyttbara inre väggar för att skapa ett flexibelt rumssystem som kunde ändras efter behov.

Visa mer

Planskisser

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Hans Jonevret

"Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering."

Hans Jonevret

Reg. fastighetsmäklare

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering.

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
5 783 kr, inkl värme, V&A
Antal rum
4 rum + kök
Boarea
93.5 m² föreningens information
Våning
1 av 3, hiss finns

Föreningen

Namn
Brf Orminge
Antal lägenheter
144 lägenheter
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Överlåtelseavgift
1 133 kr
Pantsättningsavgift
453 kr
Allmänt om föreningen
BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN ORMINGE

Bostadsrättsföreningen Orminge stod inflyttningsklar 1967 och äger fastigheten Orminge 48:2 i Nacka kommun.

Föreningen består av 144 bostadsrätter med en total bostadsarea om 12.252 kvm belägna i 12 st 3-våningshus på adresserna Utövägen 5-27, 132 30 Saltsjö-Boo. Lägenheterna är fördelade i tre storlekar; 48 st 2-3 rok 70 kvm, 24 st 3-4 rok 90 kvm, samt 72 st 3-4 rok 93,2 kvm.


TVÄTTSTUGA
I en separat byggnad på Utövägen 29 finns en välutrustad och miljöanpassad tvättstuga med två tvättmaskiner, en torktumlare, en grovtvättmaskin och två torkskåp.

FÖRENINGSLOKAL
I hus nummer 29 finns även en föreningslokal för max 30 personer som går att hyra för privata arrangemang.

CYKEL- OCH BARNVAGNSFÖRRÅD
Cykelförråd finns i de ombyggda sophusen och barnvagnsförråd finns i trappuppgångarna. Extra förråd finns att hyra. På Utövägen 5 finns möjlighet att ställa in cyklar över vinterhalvåret.

TRÄDGÅRDSFÖRRÅD
Utanför entrén till varje trapphus finns ett trädgårdsförråd med redskap, snöskyffel mm.

SOPHANTERING
I föreningen finns två hus för källsortering, samt ett grovsophus.

UTEMILJÖ
Föreningen har skapat en välplanerad miljö kring de kulturminnesskyddade fasaderna, med ett antal uteplatser, sittgrupper och lekytor. I området råder förbud mot motorfordon, undantaget nyttotrafik samt ur- och ilastning.
FÖRENINGENS EKONOMI
Bostadsrättstillägget ingår i månadsavgiften.
Tv och Bredband
Kabel-tv (TV Flex) och internet via gruppavtal. (Hastigheten på anslutningen är 250/100 Mb/s.) I gruppavtalet ingår även IP-telefoni utan extra kostnad. Kostnad för bredband, 159 kr/månad, ligger på månadsavgiften.
Parkering
PARKERING
Föreningens parkering består dels av 143 fasta platser som medlemmarna kan hyra för en låg månadskostnad, dels en avgiftsbelagd gästparkering. De fasta platserna finns både i och utanför garage. Vissa har el-uttag för motorvärmare. Platserna följer inte lägenheten utan styrs av en väntelista. Kontakta föreningen för aktuell tillgång. Kö kan förekomma.
FÖRSÄKRING
Bostadsrättstillägg ingår i avgiften.
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
RENOVERINGAR

1992 stambyttes fastigheterna och andra omfattande renoveringar gjordes till exempel badrum.

Under åren har de gjort kontinuerliga underhåll där de bland annat har renoverat fasaderna och fönsterna. De har även bytt ut hissarna i samtliga hus. Sophusen har fått en ansiktslyftning för att bättre kunna användas av medlemmarna. De har även underhållit föreningens grönområden och ökat utomhusbelysningen för en ökad trygghet.

Föreningen har sedan 2009 induviduell elmätning där föreningen står för den fasta kostnaden och där den boende betalar sin egen förbrukning.

2010 sågs värme- och ventilationssystemet över.

2011 renoverades garaget.

2015 spolning av avloppsstammarna.

2017 fönsterbyte i samtliga hus och fogrenovering för bättre isolering samt tvättning av fasader.

2017 OVK utförd och godkänd

dokument

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
BYGGNADSÅR
1967
Kommentar BYGGNADSÅR
Stambytt 1992
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
3-glas
VENTILATION
Mekanisk
Hiss
Ja

Ekonomi

KOMMUNALSKATT
30,563%
Pantsatt
Ja

DRIFT

El
4 800 kr/år
Försäkring
1 416 kr/år
DRIFTKOSTNAD TOTAL
6 216 kr/år
DRIFTKOSTNADEN AVSER
3 personer
Kommentar
Både elkostnader, 3600 kr/år, och försäkringskostnader, 1416 kr/år, är tagna från en schablon.
Driftkostnaderna är alltid beroende på vanor i hushållet och är endast en uppskattning av de boendes ungefärliga kostnader. Kontakta gärna leverantörer och kommun för att beräkna enligt egna förutsättningar.
Energideklaration
Utförd 2008-11-24

Allmänt om området

Västra Orminge är ett område som byggdes mot slutet av 60-talet när Stockholm expanderade kraftigt. Området ritades för att passa in på klipporna och skapa harmoni. Föreningen ligger inbäddad i lummig grönska. Ligger idylliskt nära naturområden, bra cykelvägar, motionsslingor och med gångavstånd till flera badsjöar.

I härliga Saltsjö-Boo finns små smultronställen som blir självklara favorittillhåll. I Velamsund finns mysiga Restaurang Långa raden och nedanför Telegrafberget finns Restaurang Telegraf som har blivit utnämnd till Årets Lunchrestaurang i Nacka 2009. Vill man njuta i lugnare tempo finns omtyckta Hasseludden Yasuragi ca två kilometer bort, en anläggning med lugn japansk atmosfär och ro för själen.

Saltsjö-Boo ligger idylliskt i början på Stockholms skärgård med härlig natur och mysiga badplatser, lättillgängliga till fots eller på cykel. Närmast ligger självklara Myrsjön med strand och klippor. På Lagnövägen ca 10 minuter med bil finns Nacka golfklubb med sin 18-hålsbana. Är det fotboll som gäller så ligger Boovallen där Boo FF har sin hemmaplan inte långt bort. Vid Björknäs IP och hockeyrinken spenderar hockeyföräldrarna mest tid. I Boo Rackethall håller populära Idrottsakademin till och här kan man börja på tennislekis från 4 års ålder. För hästintresserade finns ridskola i Velamsund.

Kommunikation

Från området går busslinjerna 444 och 446, motorvägsbussen, som tar dig direkt till Slussen på 20-25 minuter, samt 471 som går lokalvägen via Nacka Forum på 35 minuter. Nattbussen tar dig hem vardagar som helgdagar.

Närservice

I Orminge Centrum finns bland annat mataffärer, apotek, postservice, bibliotek, skönhetsvård, restauranger, café, systembolag, frisörer, banker och butiker. Här finns Nackas roligaste leksaksaffär "Happies", Orminge Skoaffär med märken som Timberland, klädaffärer med kända märken och en trevlig thairestaurang.

I Orminge Hus bredvid Centrum finns bland annat tandläkare, vårdcentral, BVC, MVC, Friskis & Svettis och en prisbelönt restaurang, Tre med Kök.

Det finns flera förskolor och skolor inom gångavstånd. Läs mer hos Nacka kommun. www.nacka.se

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.