Östra Orminge

Björkholmsvägen 65

Stort radhus med soligt och barnvänligt läge!

Till salu

Stort radhus med soligt och barnvänligt läge!

Äntligen är ett av områdets största radhus om ca 145 kvm till salu! Denna helrenoverade bostad erbjuder stora sällskapsytor med öppen planlösning mellan kök och vardagsrum, 5 sovrum, allrum, två badrum varav det ena badrummet är nyrenoverat 2019. På vardera sida om huset finns fina uteplatser varav den på baksidan är ett riktigt stort trädäck med bästa solläge hela eftermiddagen till kvällen och omringad av härlig grönska. När du kommer in på innergården så blir du genast trevligt välkomnad av de fina fasaderna i jordnära färgsättning med riktig Bullerbykänsla. Här är bilfritt med en lekplats i mitten och parkeringen görs i det egna garaget eller på gatan ner mot Orminge centrum. Här har du också riktigt nära till motorvägsbussarna mot Slussen/Centralen, utmärkt service, förskolor/grundskolor som härlig natur och fina badsjöar. Ett drömboende för barnfamiljen!

Visa mer

SNABBFAKTA

  • Antal rum: 7 rum
  • Boarea: 127 kvm + 23 kvm biarea
  • Utgångspris: 5 495 000 kr
  • Byggnadsår: 1979, Ombyggt 1998
  • Område: Östra Orminge, Nacka
COVID-19
Utgångspris

5 495 000 kr

Visningar

26 Sep 13:30 - 14:30
Välkommen! Vi erbjuder anpassade visningar, boka in dig via läs mer hos mäklaren
27 Sep 18:00 - 18:30
Välkommen! Vi erbjuder anpassade visningar, boka in dig via läs mer hos mäklaren
Ansvarig mäklare

Elisabet Östlund

Reg. fastighetsmäklare

ANSÖK OM LÅNELÖFTE
Få bolånealternativ från flera banker

Välkommen!

Här har familjen verkligen trivts bra och de kommer också att bo kvar i närområdet. Välkommen till ett hus där det bara är att flytta in direkt! Huset har ekparkett i stort sett alla rum och ljus och harmonisk färgsättning på väggarna. Förutom husets alla utrymmen så är det härligt med två bra uteplatser på vardera sida om huset och med en lekplats i mitten av innergården. För bilen ingår en garageplats och det finns tät busstrafik precis intill. Läget kan inte bli bättre!

Besiktning är beställd och protokoll kommer så fort den är klar.

Visa mer

Uteplats framsida

Framsidan ligger högt, lugnt och skyddat i ena delen av gården. Här finns en trädäckad uteplats perfekt placerat framför köksfönstret. Här har du sol från frukost till lunch. Det finns också ett praktiskt förråd och intill ligger den härliga lekplatsen.

COVID-19
Visa mer

Hall

Till höger om entrén finns en rymlig hall med gott om plats för familjens alla jackor och skor och det är också skönt med en vägg så att ytterkläderna inte syns.

Visa mer

Kök

Köket ligger mitt i huset och är verkligen den naturliga samlingsplatsen. Här finns stora öppna ytor med många möjligheter utifrån önskemål och behov. Nuvarande planlösning gör det möjligt till att duka upp för långbord, det finns också grannar som istället valt en köksö i mitten. Köket har gott om arbets- och förvaringsytor och luckorna ger både ett hemtrevligt som modernt intryck. Här finns utrustning i form av hällspis, fläkt, diskmaskin och hel kyl och frys. Vid det härliga burspråket finns matplatsen med gott om plats med ett matbord för sex personer.

Visa mer

Badrum entréplan

Mitt på entréplanet finns en helkaklat badrum med klinkergolv med golvvärme (renoverat 2015). Här finns duschhörna, wc samt tvättställskommod.

Visa mer

Vardagsrum

Stort härligt vardagsrum som ligger perfekt bakom köket. Detta rymliga rum har fint ljusinsläpp från många fönster längs hela långsidan och med utgång till en balkong. Här finns gott om plats för både soffgrupp och matplats. Den härliga utsikten mot baksidan är helt grön under sommaren och utan insyn.

Visa mer

Sovrum 1 & 2

Sovrum 1 och 2 är två trevliga sovrum med plats för enkelsäng och skrivbord. Från dessa sovrum har du fönster i väster mot baksidan och träden.

Visa mer

Sovrum 3

Sovrum 3 är också ett bra sovrum med plats för enkelsäng och skrivbord. Här finns en härlig takhöjd och stort takfönster som ger härligt ljusinsläpp. På det övre vindsplanet finns också ett separat förråd med plats för kläder och saker.

Visa mer

Allrum

En trappa ner finns ett allrum perfekt som tv-rum, lekrum eller kanske arbetsplats? Innanför allrummet finns också ett rymligt förråd.

Visa mer

Badrum nedre plan

Stilrent och välplanerat familjebadrummet är ombyggt och renoverat 2019. Här finns vita helkaklade väggar som passar fint med grått klinkergolv med golvvärme. Badrummet är verkligen snyggt och längst in finns en dubbeldusch med glasdörrar. I mitten finns en tvättställskommod med snygg rund spegel med belysning. Till höger finns en avdelad tvättdel med kombinerad tvättmaskin/torktumlare och med en praktisk arbetsbänk över.

Visa mer

Sovrum 4

Sovrum 4 ligger i fil med sovrum 5 är är ett sovrum rymligt med gott om plats för säng, skrivbord och garderob.

Visa mer

Sovrum 5

Sovrum 5 är husets största sovrum och här finns plats för dubbelsäng och garderober.

Visa mer

Uteplats baksida

Den här uteplatsen har en av områdets bästa lägen, både med sol eftermiddag till kväll som med fin utsikt över grönska. Här finns ett riktigt stort trädäck delvis under tak. Det finns gott om plats för matgrupp, loungemöbler m.m Uteplatsen blir verkligen den naturliga samlingsplatsen sommartid med underbar sol hela eftermiddagen mot kvällen och det är mysigt med solstol på bergknallen. Nedanför tomten ligger samfällighetens trädgård som passar bra för lek och spel.

Visa mer

Samfälligheten

Grönskärets samfällighetsförening bildades 1978 och omfattar radhus på två gårdar på Björkholmsvägen 1-101 i Östra Orminge, Saltsjö-Boo.

Samfälligheten förvaltar grönområden och gemensamhets-anläggningar. De två gårdarna är bilfria och grönskande med många lekmöjligheter för barn.

Samfälligheten vårdar sina gemensamma ytor på staddagar vår- och höst då de röjer upp, gör fint och samlas på allmänningen mellan gårdarna vid den öppna elden och äter korv och umgås.

I samfällighetsavgiften ingår uppvärmning, vatten, garageplats och sophämtning samt skötsel av de allmänna ytorna i området. Förbrukningen av varm- & kallvatten avläses och justeras vid årsskiftet för varje enskild fastighet. Använder hushållet över eller under sin schablon så justeras det under följande år och debiteras i efterhand. Samfällighetsavgiften betalas varannan månad.

KABEL-TV & INTERNET
Det finns tv och bredband från ComHem. Det finns också äkta fiber i samfälligheten. Denna fastighet är också ansluten till Fiber.

GARAGE & PARKERINGSPLATSER
Till fastigheten hör en garageplats i garagelänga med eluttag för motorvärmare. För de med behov av ytterligare parkeringsplats finns det möjlighet att parkera på de övre garagedäcket med parkeringstillstånd.

ÖVRIGT
Det finns även tvättplats för bilar samt ett förråd för redskap och dragkärra.

Samfälligheten har en välorganiserad sop-, återvinnings- och matavfallshantering.

Visa mer

Områdesbeskrivning

Den trevliga gården har ett bra läge på Björkholmsvägen och här trivs man. Gården är bilfri och mycket barnvänlig. Barnen tar sig lätt till skolor utan att passera över bilvägar - området är planerat med barnen och naturen i fokus.

Här bor ni nära utmärkta kommunikationer både från hållplatserna Sarvträsk, Björkholmsvägen och från Orminge Centrum. Under rusningstid går det bussar både till Slussen och Centralen. Det är nära till centrum som har all tänkbar service. I detta centrum pågår en spännande utveckling.

Visa mer

Tomtkarta

Visa mer

Planskisser

Omgivning

Allmänt om området

Östra Orminge ligger mycket bra till vare sig man är ute efter service, kommunikationer eller rekreation. Vägar som ingår i området Östra Orminge är Björkholmsvägen, Norrholmsvägen, Storholmsvägen och Sandholmsvägen ingår. Området består av välskötta och gröna, både bostadsrättsföreningar och samfälligheter med äganderätter. Samtliga föreningar och samfälligheter är väl avgränsade runt mer intima mindre gårdar med en lekplats i anslutning till varje gård och med lummiga grönstråk emellan. Ett populärt område med barnvänlig charm.

Området ligger idylliskt nära flera naturområden, bland annat med mysiga badsjöar och strövområden, lättillgängliga till fots eller på cykel. Vill man ta en promenad eller joggingtur finns upplysta gångvägar och motionsslingor. Det finns tre mysiga badsjöar i närområdet omgärdade av härlig grönska; Myrsjön, Trollsjön och Glasbrukssjön I grannskapet finns flera smultronställen som Boobadet ett havsbad ett par kilometer söderut. Där kan man sola och bada på sandstrand och klippor. Kanske även prova en nystekt strömmingssmörgås om Strömmingsvagnen har öppet. Endast ett par kilometer bort ligger omtyckta Hasseludden Yasuragi, en anläggning med lugn japansk atmosfär och ro för själen, se www.yasuragi.se. Velamsund är också ett populärt utflyktsmål året runt. Här finns fantastisk natur, restaurang och Nacka Ridklubb, se www.nacka.se och klicka på park och natur. Här bor du också nära gym, tennis, paddel och Nacka golfklubb.

Kommunikation

Ett flertal bussar ger god tillgänglighet, dels direkt nedanför området på Mensättravägen som trafikeras med flera busslinjer, dels från Orminge Centrum. Bl a motorvägsbussar till Slussen på 15-25 minuter (bl.a. 446). I bil tar det endast 15-20 min till Stockholms innerstad, beroende på tid på dygnet.

Närservice

Gångavstånd till Orminge Centrum. Där finns bland annat mataffärer, apotek, postservice, bibliotek, skönhetsvård, restauranger, systembolag, frisörer, banker, optiker och modeaffärer

Övrigt

FÖRSKOLOR OCH SKOLOR
Det finns flera förskolor och skolor inom gångavstånd. Östbacka förskola ligger ett par minuters promenad från fastigheten. Det finns ca 7 förskolor inom 10min promenad bl.a. Storstorkens föräldrakooperativ samt Montessorihusets förskola. De närmaste skolorna är Orminge Skola (F-6) och Myrsjöskolan (F-9). Det finns även gott om andra skolor i Nacka. Läs mer på Nacka kommuns hemsida www.nacka.se.

HITTA BOSTADEN

EN PLATS I SOLEN

Drömmer du om ett boende i utlandet? SMH Estate hjälper dig genom hela resen, från att hitta det perfekta objektet till kontraktsskrivning och allt runt omkring.

SMH Estate

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.