Västra Orminge

Utövägen 19

Ljus 3:a högst upp med två badrum nära centrala parken och centrum!

BUDGIVNING PÅGÅR

Ljus 3:a högst upp med två badrum nära centrala parken och centrum!

Ta hissen upp till denna mycket välplanerade 3:a med fin balkong, härliga sällskapsytor, rymliga sovrum samt två badrum. Utmärkta förvaringsmöjligheter. Här bor du i populär brf (bildad 1967) där det mesta ingår och tillgång till lugna lummiga innergårdar, p-platser, föreningslokal m.m. Lugnt men centralt läge nära Orminge Centrum med bra service och kommunikationer, nära natur och bad.

Visa mer

SNABBFAKTA

 • Utgångspris: 2 395 000 kr
 • Boarea: 93.5 kvm
 • Antal rum: 4 rum
 • Våning: 2 av 2, hiss finns
 • Avgift: 6 141 kr inkl värme, V&A, kabel-TV basutbud, Bredband samt Bostadsrättstillägg.
 • Förening: Brf Orminge
 • Byggnadsår: 1968
 • Område: Västra Orminge, Nacka
budid-logotyp
Högsta BUD

2 710 000 kr

På webbplatsen redovisas normalt alla inkomna bud. Undantagsvis kan det förekomma att säljaren beslutar att ett visst bud inte ska redovisas på webbplatsen. Du kan alltid vända dig till mäklaren för att få information om samtliga bud. Samtliga bud noteras också i den budgivningslista som mäklaren enligt lag ska upprätta och överlämna till köpare och säljare.

Visa mer

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmalan
Ansvarig mäklare

Hans Jonevret

Reg. fastighetsmäklare

ANSÖK OM LÅNELÖFTE
Få bolånealternativ från flera banker

Välkommen till Utövägen 19

 • Stor 3:a med 2 badrum
 • Lugnt läge vid Centrala Parken
 • 3 minuter till Centrum bussar
 • Nära bad, natur och skolor
 • Trygg och bra förening

Välkommen!

Här bor du högt beläget vilket både ger härligt ljusinsläpp som fin utsikt. Lägenheten har ett fint kök men är i visst behov av renovering. Planlösning tilltalar med ett rymligt kök med plats för många och utgång till balkongen. Intill köket ligger vardagsrummet, stort och med fönster i två väderstreck. Hallen är mycket rymligt och härifrån når man såväl de två stora sovrummen (kan med enkla medel göras om till ytterligare ett sovrum) och de båda badrummen. Föreningen är en av de äldsta i Orminge, mycket trygg och populär.
Välkommen hem till detta lugna boende nära såväl Orminge centrum, bussarna som Orminges fina park- och fina naturområden!

Visa mer

Hall

Härligt rymlig och välkomnande hall som blir den centrala punkten i hemmet.

Visa mer

Kök med matplats

Köket har gott om plats både till förvaring och inte minst för middagar med släkt och vänner. Härligt med tillgång till den rymliga balkongen direkt från köket!

Visa mer

Vardagsrum

Högst upp i huset och med fönster i två väderstreck får man ett härligt ljus.

Visa mer

Sovrum 1

Fint sovrum med gott om plats för dubbelsäng och garderober.

Visa mer

Sovrum 2

Om behov av ytterligare sovrum finns kan detta stora rum med enkla medel delas av till två mindre. En vanligt förekommande åtgärd i dessa lägenheter.

Visa mer

Badrum

Två till antalet! Dusch i det ena och badkar i det andra. En stor fördel för familjen att ha tillgång till två badrum!

Visa mer

Planritningar

Mycket flexibel planlösning där väggar och rum kan ändras efter egna önskemål.

Visa mer

Brf Orminge

Föreningen som bildades 1967 har 144 lägenheter. Vatten- och avloppsstammar byttes 1992. Det som skiljer denna förening mot många andra är att kabel-tv, bredband, bostadsrättstillägg ingår i avgiften och att elen är upphandlad via förening. Se mer på www.brforminge.se

Till bostadsrätten hör ett förråd på ca 4-5 kvm på samma plan som lägenheten, mycket bekvämt och praktiskt.

Visa mer

Områdesbeskrivning

Välkommen till ett område där du har det mesta i din direkta närhet som god närservice i Orminge centrum som renoverats på senare år med allt från bibliotek, vårdcentral till två större matbutiker, systembolag, hyllade Lindebergs bageri, inredning, kläder, djuraffär och mycket mera. Här finns också flera lekparker, idrottsanläggningar och omtyckta skolor/förskolor och den direkta närheten till härliga naturområden och badsjöar. Här bor du i en underbar skärgårdsmiljö (ja Saltsjö-Boo är faktiskt en ö, den västra delen av ön Värmdön) med närhet till både innerstans puls som kustlandskapets friluftsliv.

Området har en tidstypisk zonindelning med en uppdelning i tre zoner; en inre grönzon, en mellanzon med bostadsbebyggelse och en yttre trafikzon med bilvägar, parkeringsplatser och ett centrum i utkanten. Området utmärker sig genom en terränganpassad bebyggelse, präglat av låga hus. Kommunens målsättning var att bibehålla landskapets ursprungliga karaktär, och skapa en låghusbebyggelse som kunde anpassa sig till de befintliga villaområdena omkring. För att uppfylla kommunens krav, och hålla nere exploateringskostnaderna valde man att använda enkla huskuber uppbyggda av prefabricerade element. De flesta husen är antingen två våningar höga lamellhus eller tre våningar höga punkthus. Husgrupper grupperades på ett varierande sätt i landskapet och de värden som fanns i landskapet användes medvetet. Till en följd av ökande kostnader valda man i den norra delen av området att öka på höjden på punkthusen med en eller två våningar. De enskilda lägenheterna utformades som betonghallar med flyttbara inre väggar för att skapa ett flexibelt rumssystem som kunde ändras efter behov.

Visa mer

Närområde

Underbara parker i omgivningarna och gångavstånd till skolor, förskolor, badplatser, affärerna i centrum och busstationen!

Visa mer

Områdesbilder

Visa mer

Planskisser

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Antal rum
4 rum
Boarea
93.5 m²
Våning
2 av 2, hiss finns
Andel i förening
0,77488 %
Andel av årsavgift
0,77624 %
Uteplats
Rymlig balkong

Föreningen

Namn
Brf Orminge
Antal lägenheter
144 lägenheter
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Överlåtelseavgift
1 133 kr
Pantsättningsavgift
453 kr
Allmänt om föreningen
BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN ORMINGE Bostadsrättsföreningen Orminge stod inflyttningsklar 1967 och äger fastigheten Orminge 48:2 i Nacka kommun. Föreningen består av 144 bostadsrätter med en total bostadsarea om 12.252 kvm belägna i 12 st 3-våningshus på adresserna Utövägen 5-27, 132 30 Saltsjö-Boo. Lägenheterna är fördelade i tre storlekar; 48 st 2-3 rok 70 kvm, 24 st 3-4 rok 90 kvm, samt 72 st 3-4 rok 93,2 kvm. TVÄTTSTUGA I en separat byggnad på Utövägen 29 finns en välutrustad och miljöanpassad tvättstuga med två tvättmaskiner, en torktumlare, en grovtvättmaskin och två torkskåp. FÖRENINGSLOKAL I hus nummer 29 finns även en föreningslokal för max 30 personer som går att hyra för privata arrangemang. CYKEL- OCH BARNVAGNSFÖRRÅD Cykelförråd finns i de ombyggda sophusen och barnvagnsförråd finns i trappuppgångarna. Extra förråd finns att hyra. På Utövägen 5 finns möjlighet att ställa in cyklar över vinterhalvåret. TRÄDGÅRDSFÖRRÅD Utanför entrén till varje trapphus finns ett trädgårdsförråd med redskap, snöskyffel mm. SOPHANTERING I föreningen finns två hus för källsortering, samt ett grovsophus. UTEMILJÖ Föreningen har skapat en välplanerad miljö kring de kulturminnesskyddade fasaderna, med ett antal uteplatser, sittgrupper och lekytor. I området råder förbud mot motorfordon, undantaget nyttotrafik samt ur- och ilastning.
Information om månadsavgiften
inkl värme, V&A, kabel-TV basutbud, Bredband samt Bostadsrättstillägg.
FÖRENINGENS EKONOMI
Bostadsrättstillägget ingår i månadsavgiften.
Tv och Bredband
Kabel-tv (TV Flex) och internet via gruppavtal. (Hastigheten på anslutningen är 250/100 Mb/s.) I gruppavtalet ingår även IP-telefoni utan extra kostnad. Kostnad för bredband, 159 kr/månad, ligger på månadsavgiften.
Parkering
PARKERING Föreningens parkering består dels av 143 fasta platser som medlemmarna kan hyra för en låg månadskostnad, dels en avgiftsbelagd gästparkering. De fasta platserna finns både i och utanför garage. Vissa har el-uttag för motorvärmare. Platserna följer inte lägenheten utan styrs av en väntelista. Kontakta föreningen för aktuell tillgång. Kö kan förekomma.
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
RENOVERINGAR 1992 stambyttes fastigheterna och andra omfattande renoveringar gjordes till exempel badrum. Under åren har de gjort kontinuerliga underhåll där de bland annat har renoverat fasaderna och fönsterna. De har även bytt ut hissarna i samtliga hus. Sophusen har fått en ansiktslyftning för att bättre kunna användas av medlemmarna. De har även underhållit föreningens grönområden och ökat utomhusbelysningen för en ökad trygghet. Föreningen har sedan 2009 induviduell elmätning där föreningen står för den fasta kostnaden och där den boende betalar sin egen förbrukning. 2010 sågs värme- och ventilationssystemet över. 2011 renoverades garaget. 2015 spolning av avloppsstammarna. 2017 fönsterbyte i samtliga hus och fogrenovering för bättre isolering samt tvättning av fasader. 2017 OVK utförd och godkänd

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
BYGGNADSÅR
1968
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
3-glas
VENTILATION
Mekanisk
Hiss
Ja
Övrigt om byggnaden
Alla fönster byttes år 2017.
Övriga byggnader
Externt förråd på samma våningsplan. Ca 4 kvm.

Ekonomi

Utgångspris
2 395 000 kr
KOMMUNALSKATT
30,563%
Högsta bud
2 710 000 kr
Pantsatt
Nej

DRIFT

El
4 800 kr/år
Försäkring
1 800 kr/år
DRIFTKOSTNAD TOTAL
6 600 kr/år
DRIFTKOSTNADEN AVSER
4 personer
Kommentar
Både elkostnader, 4200 kr/år, och försäkringskostnader, 2200 kr/år, är tagna från en schablon. Driftkostnaderna är alltid beroende på vanor i hushållet och är endast en uppskattning av de boendes ungefärliga kostnader. Kontakta gärna leverantörer och kommun för att beräkna enligt egna förutsättningar.
Nätbolag
Boo Energi
Elleverantör
Boo Energi
Energideklaration
Utförd 2019-02-05
Energiklass
E
PRIMÄRENERGITAL
126 kWh per kvm och år
DATUM FÖR ENERGIDEKLARATION
2019-02-05

HITTA BOSTADEN

EN PLATS I SOLEN

Drömmer du om ett boende i utlandet? SMH Estate hjälper dig genom hela resen, från att hitta det perfekta objektet till kontraktsskrivning och allt runt omkring.

SMH Estate

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.