Björknäs

Vinvägen 7

Stor solig fastighet med framtidsmöjligheter!

Till salu

Stor solig fastighet med framtidsmöjligheter!

I gemytliga Björknäs finns denna stora fastighet om 2.052 kvm tomt och med ett tidstypiskt 30-talshus. Fastigheten ligger utanför planlagt område vilket ger en ägare många möjligheter!

Här finns sannolikt möjligheten att stycka av tomten eller att bygga flerbostadshus. Det är få stora fastigheter kvar som ligger utanför planlagt område. På liknande tomter med liknande förutsättningar har flerbostadshus uppförts. Se gärna Österdalsvägen 12-18.

Det befintliga huset totalrenoverades under 2011 och erbjuder fina ytor för en familj. Plan, fin och stor tomt med härliga gröna ytor för lek och bus, trädgårdsodlingar och uteplatser. Stort garage med plats för bilar och förvaring.

Varmt välkomna!

Visa mer
inspected villa

Den här bostaden är besiktigad och försäkrad med SMH Trygg Bostad
Läs mer

SNABBFAKTA

  • Antal rum: 5 rum
  • Boarea: 100 kvm + 5 kvm biarea
  • Byggnadsår: 1939, Ombyggt 2010
  • Område: Björknäs, Nacka
  • Besiktigad: Ja
COVID-19
Utgångspris

7 995 000 kr

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmalan
Ansvarig mäklare

Mia Leijon

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

ANSÖK OM LÅNELÖFTE
Få bolånealternativ från flera banker

Välkommen!

Här har ni en fastighet med spännande möjligheter!

Stor plan tomt, hus med fräscht kök, tre sovrum, mysigt vardagsrum och stort badrum samt rymligt garage för den som vill ha gott om plats för bilar eller förvaring.

Fastigheten ligger utanför planlagt område vilket innebär att byggrätten inte begränsas i en detaljplan utan kommunen kan bevilja spännande projekt och/eller avstyckning.

Visa mer

Fastighetsbeskrivning

Fastigheten med plana och fint anlagda 2.052 kvm ligger bra belägen med sol från morgon till kväll.

På framsidan finns infarten med plats för flera bilar och direkt till vänster finns det stora och rymliga garaget. Rakt fram och mot tomtens baksida ser ni den enorma plana och sköna gröna gräsmattan som inbjuder till fotboll, studsmattehoppning och gymnastikuppvisningar.

Huset ligger på berget till höger sett från infarten. En trappa tar er upp till en stor altan som har utrymme för sittgrupp och grill. Uppe bredvid huset finns en friggebod/gäststuga/kontor. Det finns även förvaring under husets balkong.

Den stora och soliga trädgården med gräsmatta, det naturliga inslaget av berg och altanen i trä binder ihop allt till en helhet samtidigt som den naturliga rumsindelningen finns där. Här finns rum för alla tillfällen och för alla i familjen.

På högra sidan av huset finns en orörd del av tomten. Här finns möjlighet att skapa en ny del av tomten att njuta av.

COVID-19
Visa mer

Bostadsbeskrivning

Huset totalrenoverades under 2011. Hela huset ytskicksrenoverades och nytt kök, ny wc och nytt badrum installerades. Källaren sprängdes ur och en ny platta gjöts med underliggande isolering samt vattenburen värme från den nya bergvärmepannan.

Huset har en trevlig planlösning där entréplanet innehåller; stor hall med plats för avhängning bakom skjutdörrar med extra djup och bredd, en wc med handfat och vägghängd toalett, kök från 2011 med mycket bra arbetsytor och gott om köksskåp samt bra maskinell utrustning. Köket har öppen planlösning mot ett stort allrum där ägarna har matbord. I allrummet finns trappan ner till nedre plan. Sovrummet på övre plan har utgång till den stora balkongen samt förvaring längs en vägg.

Souterrängplanet består av ett stort vardagsrum med skjutdörrar av glas ut till trädgården samt en murad öppen spis. Det finns två bra sovrum på nedre plan där det ena har pannrummet med förvaring och bergvärmepannan innanför. Det generösa badrummet har badkar, dusch, handfat, vägghängd toalett, tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare samt stort utrymme för klädvård.

Under åren har ägaren funderat på att bygga till huset. Det finns goda förutsättningar och flera alternativ.

Visa mer

Hall

Visa mer

Kök

Visa mer

Sovrum övre plan

Visa mer

Vardagsrum

Visa mer

Sovrum nedre plan

Visa mer

Badrum och tvättstuga

Visa mer

Tomtkarta

Visa mer

Närområde

Visa mer

Allrum

Visa mer

Omgivning

Allmänt om området

I populära idyllen Björknäs bor man i underbar natur ca 15 minuter från stan. Här lever ni i lummiga, lugna, och mycket barnvänliga kvarter. Inom kort gångavstånd finns förskolor, skolor, idrottsplats, fina gång- och cykelvägar samt härligt motionsspår och centrum. Här bor du mitt i fin natur men med nära till allt.

Kommunikation

Vid busshållplatserna längs Värmdövägen passerar ett flertal busslinjer. Här behöver man inte titta på busstidtabellen - det är mycket bra turtäthet här. Bussen till T-centralen passerar även här. Det tar ca 13-18 minuter till Slussen. Med bil tar det cirka 15 min till Stockholms innerstad, beroende på tid på dygnet.

Närservice

Flera förskolor finns i närområdet, till exempel Ängsbackens förskola (Ängsbacken 15-17) , Kul förskola i Boo (Ängsbacken 9) och Björknäs förskola (Korsbergavägen 6). Här finns Björknässkolan - en mycket populär och omtyckt skola med klasser från förskoleklass till Åk 9. Hit tar man sig lätt på lugna promenadvägar utan mycket trafik. Läs mer på Nacka kommuns hemsida www.nacka.se. Här bor du nära välsorterade Björknäs centrum med bl.a. ICA och apotek.

Övrigt

Området ligger idylliskt nära flera naturområden med mysiga badsjöar såsom Glasbrukssjön (Glasan) och varma Kocktorpssjön samt badplatser runt den vackra Boo-ön, lättillgängliga till fots eller på cykel. Önskar man aktivera barn ligger Björknäs IP i närheten där det bedrivs fotboll- och friidrottsverksamhet, här finns även två ishallar för skridskoåkning om vintern. Boo FF vid Boo Gård är en mycket populär och välorganiserad fotbollsförening.

HITTA BOSTADEN

EN PLATS I SOLEN

Drömmer du om ett boende i utlandet? SMH Estate hjälper dig genom hela resen, från att hitta det perfekta objektet till kontraktsskrivning och allt runt omkring.

SMH Estate

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.