Signalvägen 6 Gustavsvik
Gustavsvik

Signalvägen 6

Härlig familjevilla med vacker och solig trädgård samt uthyrningsmöjligheter!

Till salu

Härlig familjevilla med vacker och solig trädgård samt uthyrningsmöjligheter!

Varmt välkomna till denna villa om ca 177 kvm med spännande möjligheter!

Fastigheten är perfekt vänd mot sol från morgon till kväll och här finns en stor grön och fin tomt. Denna fastighet erbjuder er möjligheten att bo billigt då det finns två uthyrningsmöjligheter!

Tomten om 1297 är stor för området och runt huset har ni flera soliga uteplatser och härliga gröna ytor på gräsmattan. Här ni en stor och insynsskyddad fastighet med härligt sydvästläge.

På den bakre delen av fastigheten finns ett extrahus om ca 25 kvm vilken har hyrts ut under de senaste åren. Perfekt för tonåringar eller annan familjemedlem eller helt separat kontor.

Det uppvuxna villaområdet ett stenkast från Baggensfjärden är mycket omtyckt och barnvänligt med centralt läge. Härifrån når ni smidigt bra förskolor, skolor, köpcentrum och bussar in till stan.

Visa mer

SNABBFAKTA

  • Utgångspris: 8 995 000 kr
  • Antal rum: 7 rum
  • Boarea: 177 kvm
  • Byggnadsår: 1988
  • Område: Gustavsvik, Nacka
  • Besiktigad: Ja
  • Fastighetsbeteckning: Backeböl 2:5
Utgångspris

8 995 000 kr

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare
Mia Leijon

Mia Leijon

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

Välkommen till Signalvägen 6

Välkommen!

Varmt välkomna till en familjevilla med generösa ytor om ca 177 kvm med fem sovrum och tre badrum. Köket har ett trevligt burspråk för matplats eller myshörna. Vardagsrummet har en vacker vy ut mot den fina trädgården genom stort fönster och utgång till den stora och privata altanen i underbart sydvästläge.

Fastigheten ligger som sista fastighet vid en lugn återvändsgata och tomten är i huvudsak plan, svagt sluttande mot tomtgräns med en grönskande trädgård samt många bärbuskar och fruktträd.

Fastigheten erbjuder idag två fina uthyrningsdelar. En lägenhet om ca 28 kvm i det tidigare garaget och en lägenhet om ca 25 kvm i en separat byggnad på baksidan. Båda ger en bra inkomst till fastighetsägaren idag.

Här har ni ett mycket trivsamt hem med flera spännande möjligheter!

Visa mer

Tomt och uteplatser

Den fina grönskande och plana tomten erbjuder härliga ytor för hela familjen.

På sidan och baksidan av huset finns en stor altan som har utrymme för både solstolar, loungegrupp och matgrupp. Längs kortsidan har ni ett skyddande tak över altanen som gör att den kan nyttjas i ur och skur. En rofylld plats att njuta på vår, sommar och höst.

Huset och den lummiga trädgården erbjuder en svagt sluttande, men till stora delar plan och grön gräsmatta. Här trivs både familj och växter. Här finns fruktträd och bärbuskar att frossa av i skördetider.

Infart och parkering finns precis framför huset med plats för flera bilar.

Visa mer

Entréplan

Visa mer

Hall

Huvudbyggnadens hall tar er till husets mittpunkt och här har ni utrymme för avhängning av ytterkläder och direkt till vänster ligger tvättstugan bra placerad för ytterligare förvaring. Under trappan finns också bra utrymme för kläder.

Visa mer

Kök med matplats

Till höger om hallen finns köket. Här har ni gott om förvaring i skåp längs två/tre sidor. Köket är fullt utrustat och det finns gott om arbetsytor. Ni har gott om plats för ett stort matbord och fin vy mot trädgårdens framsida från burspråket i köket. Mot gaveln finns en dörr ut mot den delen av altanen som har tak.

Visa mer

Vardagsrum

Fina pardörrar leder in till vardagsrummet. Här ni ett fönsterparti och utgång till den härliga altanen. Från vardagsrummet har ni utsikt mot den gröna och mycket privata trädgården. Vardagsrummet är avdelat idag och väggarna kan tas bort om ni önskar större rum.

Visa mer

Sovrum entréplan

På entréplanet har vardagsrummet delats av för att skapa ett sovrum lite avskilt från de andra på övre plan. Här har ni ett fönster ut mot trädgården. Väggen kan tas bort om ni önskar större vardagsrum.

Visa mer

Badrum och tvättstuga

Det helkaklade badrummet på entréplan erbjuder dusch, handfat och toalett. Bredvid badrummet, perfekt placerat vid entrén, finns tvättstugan. Här har ni bra ytor för klädvård samt tvättmaskin och torktumlare. Värmepannan sitter även här. Ni når uthyrningsdelen genom tvättstugan men även genom en dörr direkt från infarten och trädgården.

Visa mer

Övre plan

Visa mer

Allrum

Ovanför trappan kommer ni upp i det stora, ljusa och fina allrummet. Från allrummet når ni balkongen, perfekt för morgonkaffe eller vädring. Allrummet har gott om plats för soffgrupp och läshörna och här kan barnen ha sin egen TV-hörna.

Visa mer

Sovrum övre plan

På övre plan finns idag tre stora sovrum samlade på samma våning. Två är ungefär lika stora och båda har fönster mot väster och bra utrymme för garderober. Det mest generösa rummet av de tre är föräldrasovrummet som har ett fönster mot öster, det har dessutom en separat klädkammare med gott om plats för klädförvaring.

Visa mer

Badrum övre plan

Det stora och helkaklade badrummet på övre plan helrenoverades under 2010 så här är det snyggt och fräscht. Ett trevligt takfönster ger bra med dagsljus utan insyn.

Visa mer

Uthyrningsdel

I den del som tidigare var ett garage har ägaren byggt om till en separat lägenhet. Ett ställe för generationsboende eller uthyrning.

Ni kliver in i lägenheten från infarten och trädgården. Här möter ni en matplats-/halldel och ett pentry. Längst in finns ett bra rum för säng och soffa. Här finns fönster mot trädgården och en dörr som tar er ut till en avdelad del av altanen. Mellan köksdelen och rummet finns ett badrum med dusch, handfat och toalett.

Visa mer

Extrahus

I trädgårdens bakre del finns ett extrahus. Även här har en tonåring fått bo innan det var dags att ta steget fullt ut och flytta hemifrån.

Ni kommer in i en hall-/köksdel, även här med pentry som har allt man behöver i ett mindre hushåll. Till höger finns ett badrum med dusch, toalett och handfat. Längst in finns ett rum. Det lilla huset har en charmig egen liten altan.

Extrahuset är perfekt för gäster, tonåringar, separat kontor eller uthyrning.

Visa mer

Tomtkarta

Visa mer

Gustavsvik

Denna fastighet har fördelen av att ligga nära gränsen mellan Eriksvik och Gustavsvik.

Området ligger idylliskt i början på Stockholms skärgård med härlig natur och mysiga badplatser, lättillgängliga till fots eller på cykel.

I närheten av huset ligger ett litet naturreservat, Abborrträsk. Mitt i området ligger en liten, klar sjö med samma namn som reservatet. Det finns fina strövområden i naturreservatet kring sjön. Utsikten över sjön är hisnande med branta berg som stupar ner i sjön. Vid södra änden av sjön är stigen lättframkomlig och det går bra att komma ända ned till vattnet. Någon anordnad badplats finns inte, men möjligheter för "spontanbad" längs sjöns stränder. Vid stranden till Abborrträsk finns en iordningställd grillplats. En låda med ved finns också men för att vara på den säkra sidan är det bäst att ta med sig ved.

Skogen mot naturreservatet används flitigt av de boende i området. Under bärsäsongen finns gott om blåbär och lingon att plocka. Delar av skogen är över hundra år gammal. De högre partierna består mest av hällmarksskog med lavar. Lite längre ned dominerar blåbärsgranskog och lövskog med flera stora myrstackar. Boo fiskevårdsområdesförening förvaltar fisket i sjön och du kan tillåts fiska fritt med kast- och metspö. Redskapen får dock inte ha mer än tio krokar och fiskemetoden får inte kräva båt.

Närmaste badplatser är Gustavsviksbadet och Eriksviksbadet. Vid Gustavsviksbadet finns strand, hopptorn och bastu - där ni har möjlighet till medlemsskap. En kort bit från badplatsen, invid festplatsen finns även båtklubben med båtplatser för de som önskar. Fastighetsägarföreningen anordnar simskola samt idrottsskola under somrarna. Boo Segelsällskap anordnar jolle- och seglarskola för barn och ungdomar vid Mjölkudden och Boo FF anordnar fotbollsläger på Boovallen.

Närmaste förskola ligger en kort promenad från fastigheten, förskolan LÄR som är en mycket omtyckt förskola med fin gård. Det finns flera förskolor och grundskolor i närområdet samt nära till många idrottsaktiviteter/klubbar och bra närservice.

På Lagnövägen ca 10 minuter med bil finns Nacka golfklubb med sin 18-hålsbana. Är det fotboll som gäller så ligger Boovallen där Boo FF har sin hemmaplan inte långt bort. Vid Björknäs IP och hockeyrinken spenderar hockeyföräldrarna mest tid. I Boo Rackethall håller populära Idrottsakademin till och här kan man börja på tennislekis från 4 års ålder. För hästintresserade finns ridskola i Velamsund, Nacka ridklubb.

Visa mer

Planskisser

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Mia Leijon

"Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering."

Mia Leijon

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering.

ALLMÄNT

Fastighetsbeteckning
Backeböl 2:5
UPPLÅTELSEFORM
Friköpt
BOENDEFORM
1-familjs friliggande villa
Antal rum
7 rum, varav 5 sovrum
Boarea
177 m² säljarens information
Tomtarea
1 297 kvm
Tomttyp
trädgårdstomt
BESIKTIGAD
Ja
Försäkrad mot dolda fel
Ja

BYGGNADSFAKTA

Uppvärmning
Frånluftsvärmepump
BYGGNADSÅR
1988 
Byggnadstyp
1½-plansvilla
Fasad
Trä
Fönster
Isolerglas
Tak
Betongpannor
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Grundläggning
Krypgrund
Utvändigt plåtarbete
Plåt
Grundmur
Betongbalkar på plintar
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
VENTILATION
Mekanisk

Ekonomi

Utgångspris
8 995 000 kr
FASTIGHETSAVGIFT
8 874 kr/år
KOMMUNALSKATT
30,321%
TAXERINGSVÄRDE
5 027 000 kr (Taxeringsår 2021)
BYGGNADENS TAXERINGSVÄRDE
2 376 000 kr
TAXERINGSKOD
220, Småhusenhet, bebyggd
UTTAGNA PANTBREV
2 987 000 kr

dokument

DRIFTKOSTNADER/ÅR

El
54 189 kr/år
VA
13 592 kr/år
Väg/samfällighetsavgift
9 270 kr/år
Renhållning
5 844 kr/år
Kommentar
Driftskostnaderna baseras på senaste året då huvudbyggnaden och båda uthyrningsdelarna hyrdes ut och fastigheten då beboddes av 8-10 personer. I avgiften till hyresgästerna ingick samtliga driftskostnader varför förbrukningen kan förväntas vara högre än vid rörlig avgift.
DRIFTKOSTNAD TOTAL
82 895 kr/år
DRIFTKOSTNADEN AVSER
9 personer
Nätbolag
Boo Energi
Elleverantör
Boo Energi
Elförbrukning
26 098 kWh/år

Energideklaration

Energideklaration
Beställd

INSKRIVNINGAR / PLANBESTÄMMELSER

Servitut, etc
Gemensamhetsanläggning: Nacka Backeböl GA:4 ändamål: Vägar, Vattenförsörjning, Avloppsanläggning, Elledning och/eller belysning, Samfällighet: Nacka Backeböl S:1
Förmån: Avtalsservitut: Villa Och Årlig Avgäld, 01-IM8-31/533.1
Förmån: Avtalsservitut: Villa Och Årlig Avgäld, 01-IM8-32/238A.1
Förmån: Avtalsservitut: Villa Och Årlig Avgäld, 01-IM8-33/3724.1
Förmån: Avtalsservitut: Villa Och Årlig Avgäld, 01-IM8-35/2201.1
Förmån: Avtalsservitut: Villa Och Årlig Avgäld, 01-IM8-36/4372.1
Förmån: Avtalsservitut: Villa Och Årlig Avgäld, 01-IM8-36/4375.1
Förmån: Avtalsservitut: Villa Och Årlig Avgäld, 01-IM8-37/1027.1
Förmån: Avtalsservitut: Villa Och Årlig Avgäld, 01-IM8-38/1735.1
Förmån: Avtalsservitut: Villa Och Årlig Avgäld, 01-IM8-38/1737.1
Förmån: Officialservitut Väg, 01-BOO-102.1
Planbestämmelser
Avstyckningsplan Byggnadsplan Fastighetsplan

Allmänt om området

I charmiga Gustavsvik bor ni i underbar natur endast 20-25 minuter från stan. Förutom den vackra naturen med många promenadstråk, den svalkande Baggensfjärden finns en idrottsplats/lekplats/bollplan, en boulebana, en badplats med bastu, hopptorn samt en ångbåtsbrygga. Vid Gustavsviksbadet anordnas varje år ett mycket uppskattat midsommarfirande med lekar och dans för alla åldrar. Föreningen aktiverar även de små med både simskola och idrottsskola varje sommar.

Gustavsvik, som tidigare hette Backebol, fick sitt namn av Gustaf Adolf Montgomery. Han övertog Backebol år 1825 som då hade blivit herrgård. Han blev kvar i Gustavsvik i tio år. Montgomery började sin bana inom militären med att ta värvning som tioåring. Han lämnade krigarebanan år 1835 som överste. Gustaf verkade sedan som riksdagsman, skriftställare och även som kyrkvärd när han bodde i Boo. Han beskrivs som en begåvad mångsidig man, livlig och idéfull.

Men Gustavsvik (Backebol) har äldre anor än det. År 1572 fick riksrådet Gustav Banér Backebol som kunglig förläning. Hans liv tog dock slut på torget i Linköping den 20 mars 1600 genom halshuggning. År 1866 fick Gustavsviks gård en helt ny bebyggelse med huvudbyggnad i stort sett som den ser ut idag, ladugård, tvätt- och bagarstuga, gårdssmedja, trädgårdsmästarbostad samt en mindre villa i schweizerstil.

År 1925 köptes Gustavsvik av Kristna Egnahemsföreningen som började avstycka och sälja sommarstugetomter. Huvudbyggnaden fungerade som pensionat från 1925 till 1940. Det bedrevs jordbruk på gården fram till år 1942 och trädgårdsbruket blev handelsträdgård som var i drift fram till mitten av 50-talet.

Hösten 1934 bildades Gustavsviks Fastighetsförening – GFF. Båtklubben bildades 1970.

Gustavsvik ligger idylliskt i början på Stockholms skärgård med härlig natur och mysiga badplatser, lättillgängliga till fots och på cykel. Närmast ligger självklara Gustavsviksbadet med strand. Vid Baggensfjärden finns även båtklubben med båtplatser för de som önskar. Under somrarna anordnas jolle- och seglarskola för barn och ungdomar vid Mjölkudden. På Lagnövägen ca 5-10 minuter med bil finns Nacka golfklubb med sin 18-hålsbana. Är det fotboll som gäller så ligger Boovallen där Boo FF har sin hemmaplan inte långt bort. Vid Björknäs IP och hockeyrinken spenderar hockeyföräldrarna mest tid. I Boo Rackethall håller populära Idrottsakademin till och här kan barn börja på tennislekis från 4 års ålder. För hästintresserade finns ridskola både i Tollare och i Velamsund.

Busslinje 418 (alltid med anslutning till motorvägsbuss i Orminge Centrum) ger god tillgänglighet. Med bil tar det endast 15-20 min till Stockholms innerstad, beroende på tid på dygnet.

Orminge Centrum är den solklara mittpunkten på Boo-ön. Här finns bland annat mataffärer, mysiga cafféer, välsorterad Deli, apotek, postservice, bibliotek, skönhetsvård, restauranger, systembolag, frisörer, bank, Svenska Mäklarhusets kontor och butiker.

I Orminge Hus bredvid Centrum finns bland annat tandläkare, vårdcentral, BVC och Friskis & Svettis.

Nacka kommun är fullt av fina naturreservat. För att nämna några; I östra Nacka, inte långt ifrån Gustavsvik, ligger stora Velamsund, 700 hektar som omsluter Velamsundsviken och Insjön med friluftsgård - en stor magasinsbyggnad med rastlokal, omklädningsrum och duschar, mm, Nacka Naturskola, ett 2,5 km långt elljusspår för löpning och skidåkning, Nacka Ridklubb, båtklubb, golfklubb, Långa raden - en huslänga från 1800-talet med restaurang och butik. På Sickla-ön med samma infart som Nacka Strand finner man populära Nyckelviken med 134 hektar natur, efter 2 km väg genom områdets skog och ängar når du hembygdsmuseum, lantgård med djur, café, motionsspår mm. Stora Nackareservatet i sydvästra Nacka mot Stockholm och Tyresö behöver knappast presenteras, 700 hektar friluftsområde med Hellasgården.

Till Gustavsberg kan man ta sig med bil men även längs den fina gång- och cykelbanan som går mellan Eriksvik och Gustavsberg. Gustavsberg är ett gammalt brukssamhälle som på ett charmigt sätt har lyckats med blandningen av modernt och gammalt. I Gustavsbergs Hamn, ett par minuters promenad från centrum, finns småbutiker, café och restaurang.

Bolånekalkyl

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.