Eriksvik

Enbacken 19C

Modern 3:a med townhousekänsla och takterrass med storslagen utsikt!

Modern 3:a med townhousekänsla och takterrass med storslagen utsikt!

Nyproducerad 3:a med townhousekänsla med takterrass och milsvid utsikt! Mitt i Eriksviks lummiga grönska, högt belägen på en kulle finns denna fina bostad egen entré, stora sällskapsytor, två bra sovrum och ett rymligt badrum. Ovanför nästan hela lägenheten finns en stor takterrass med plats för matgrupp, loungegrupp eller solstolar. Från både lägenheten och takterrassen är utsikten storslagen med fri utsikt över Eriksvik och även med sjöglimt av Sågsjön. I föreningen finns mycket naturmark och det ingår även en p-plats. Läget är mycket bra mitt i villaidyllen med gångavstånd till bussarna på Värmdövägen, flera förskolor och Sågtorpsskolan. Välkommen till ett populärt område som bl.a. erbjuder härlig badplats, lekplats, båtklubb och naturreservat.

Visa mer

SNABBFAKTA

  • Boarea: 78 kvm
  • Antal rum: 3 rum
  • Våning: 2 av 2
  • Avgift: 4 410 kr Inkl. VA
  • FÖRENING: Brf Nacka Backeböl
  • Byggnadsår: 2019
  • Område: Eriksvik, Nacka
COVID-19

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmalan
Ansvarig mäklare

Elisabet Östlund

Reg. fastighetsmäklare

ANSÖK OM LÅNELÖFTE
Få bolånealternativ från flera banker

Välkommen!

Välkommen till ett unikt hem! En insynsskyddad 3:a med en townhousekänsla med egen entré och högt läge med fri himmel åt alla håll! Här finns en synnerligen bra planlösning med stora sällskapsytor i mitten och två bra sovrum på vardera sida. Den generösa takhöjden och många fönster i söderläge ger ett stort ljusinsläpp och har underbar vidsträckt utsikt! På taket finns dessutom en stor takterrass med milsvid utsikt! Läget är suveränt, tyst och lugnt mitt i området med nära snabblinjer (motorvägsbussar.)

Här bor man i lummiga villakvarter mitt i underbar natur i Stockholms skärgård endast 20 minuter från stan. Eriksvik är ett attraktivt område där man bor nära strand med bad och båtliv, förskola, skola och utmärkta bussförbindelser till stan. En riktig idyll för barnfamiljer!

Visa mer

Vardagsrum

Kök, matplats och vardagsrum har en lång vägg av fönster ut mot syd/väst. Här finns även en fransk balkong med två dörrar så att det går att öppna upp i vardagsrummet så ute och inne verkligen blir ett. Kombinationen mellan alla fönster, utsikten, det höga läget och den öppna planlösningen mellan rummen skapar en skön rymd.

COVID-19
Visa mer

Kök

I ena delen av sällskapsrummet ligger ett stort och välutrustat kök från HTH. Köket har bra arbetsytor och bra förvaring bakom stilrena köksluckor och är utrustat med induktionshäll, fläkt, inbyggnadsugn, inbyggd mikrovågsugn, integrerad diskmaskin och kyl/frys. Mot vardagsrummet finns en stor köksö med ytterligare en diskho. Här skulle du även kunna byta ut skivan om en stor barmatplats önskas.

Visa mer

Matplats

Intill köket finns matplatsen intill trappan upp till takterrassen. Här finns plats för ca fyra till sex personer och med fin utsikt mot Enbacken. Det går självklart att duka upp för ännu större sällskap framför köksön.

Visa mer

Sovrum 1

Sovrum 1 är ett riktigt härligt sovrum med gott om plats för dubbelsäng och med bra förvaringsmöjligheter i garderober längs ena sidan av rummet. Det här sovrummet har en extra karaktär från den den generösa takhöjden samt fönster åt två håll, varav det ena erbjuder lika härligt utsikt som vardagsrummet.

Visa mer

Sovrum 2

På andra sidan av vardagsrummet finns det andra sovrummet som även det är välplanerat med plats för större säng och skrivbord. Insynsskyddad fri utsikt även här.

Visa mer

Badrum / tvättstuga

Det smakfulla badrummet ligger trevligt i ena hörnet av bostaden och har helkaklade väggar och klinkergolv med golvvärme. Badrummet är ett rymligt familjebadrum där ena delen av badrummet är en tvättrumsdel med tvättmaskin och torktumlare och den andra har wc, tvättställskommod och dusch. Det finns även plats för badkar om så önskas. Ett fönster ger härligt ljusinsläpp och vädringsmöjligheter.

Visa mer

Takterrass

Takterrassen är verkligen storslagen med sina stora ytor och fantastiska utsikt! Här har du milsvid utsikt åt fyra håll och där utsikten mot Boo Kyrka och Sågsjön är något extra! Här finns plats för både matgrupp och loungegrupp.

Visa mer

Hall

Genom den egna entrén kommer du in till den trevliga hallen med plats för ytterkläder och skor. Till höger har ni bra avhängningsmöjligheter i garderob och på klädhängare.

Visa mer

Eriksvik

Eriksvik är ett populärt område med en båtklubb, en vägförening som sköter vägarna och en tomtägarförening som också tar hand om den fina badstranden i Eriksvik och som också håller i Valborg och Midsommarfirande. Se gärna eriksvik.se för mer information om de tre föreningarna.

Det finns flera förskolor och grundskolor i närområdet samt nära till många idrottsaktiviteter/klubbar och bra närservice.

Nära huset ligger ett litet naturreservat, Abborrträsk. Mitt i området ligger en liten, klar sjö med samma namn som reservatet. Det finns fina strövområden i naturreservatet kring sjön. Utsikten över sjön är hisnande med branta berg som stupar ner i sjön. Vid södra ändan av sjön är stigen lättframkomlig och det går bra att komma ända ned till vattnet. Någon annordnad badplats finns inte, men möjligheter för "spontanbad" längs sjöns stränder. Vid stranden till Abborrträsk finns en iordningställd grillplats. En låda med ved finns också men för att vara på den säkra sidan är det bäst att ta med sig ved.

Skogen används flitigt av de boende i området. Under bärsäsongen finns gott om blåbär och lingon att plocka. Delar av skogen är över hundra år gammal. De högre partierna består mest av hällmarksskog med lavar. Lite längre ned dominerar blåbärsgranskog och lövskog med flera stora myrstackar. Boo fiskevårdsområdesförening förvaltar fisket i sjön och du kan tillåts fiska fritt med kast- och metspö. Redskapen får dock inte ha mer än tio krokar och fiskemetoden får inte kräva båt.

Visa mer

Förråd

Utomhus vid entrén finns ett eget isolerat förråd och sedan finns även ett gemensamt förråd för cyklar och barnvagnar.

Visa mer

Omgivning

Allmänt om området

Välkommen till Eriksvik, en idyllisk plats mellan Abborrträsk naturreservat och havet. I denna härliga skärgårdsmiljö finns små smultronställen som blir självklara favorittillhåll. I Velamsund finns mysiga Restaurang Långa raden.

Eriksvik ligger idylliskt i början på Stockholms skärgård med härlig natur och mysiga badplatser, lättillgängliga till fots eller på cykel. Närmast ligger självklara Eriksviksbadet med strand och hopptorn. Vid badet finns även båtklubben med båtplatser för de som önskar. Under somrarna anordnas jolle- och seglarskola för barn och ungdomar vid Mjölkudden. På Lagnövägen ca 5 minuter med bil finns Nacka golfklubb med sin 18-hålsbana. Är det fotboll som gäller så ligger Boovallen där Boo FF har sin hemmaplan inte långt bort. Vid Björknäs IP och hockeyrinken spenderar hockeyföräldrarna mest tid. I Boo Rackethall håller populära Idrottsakademin till och här kan man börja på tennislekis från 4 års ålder. För hästintresserade finns ridskola i Velamsund.

Till Gustavsberg kan man ta sig med bil men även längs den fina gång- och cykelbanan som går mellan Eriksvik och Gustavsberg. Gustavsberg är ett gammalt brukssamhälle som på ett charmigt sätt har lyckats med blandningen av modernt och gammalt. I Gustavsbergs Hamn, ett par minuters promenad från centrum, finns småbutiker, café och restaurang. Ett flertal factory outlets inom glas, porslin och keramik.

Kommunikation

Utmärkta kommunikationer med buss och bra turtäthet tack vare att närmaste busshållsplats trafikeras av flera busslinjer. Med bil tar det endast 15-20 min till Stockholms innerstad, beroende på tid på dygnet.

Närservice

FÖRSKOLOR OCH SKOLOR
Det finns flera populära förskolor i närområdet bl.a Lusthuset, Kulingen, Boo Mullarna i ur & skur och Lär i Nacka. Flera skolor finns att välja mellan, de närmaste är: Sågtorpsskolan åk 1-6 som ligger ca 300-400 m från huset och Myrsjöskolan åk 1-9 som ligger lite längre bort. I Velamsund finns även Idunskolan, östra Stockholms waldorfskola. Läs mer på Nacka kommuns hemsida www.nacka.se.

SERVICE
Orminge Centrum - den solklara mittpunkten på Boo-ön. Där finns bland annat mataffärer, apotek, postservice, bibliotek, skönhetsvård, restauranger, café, systembolag, frisörer, bank och butiker.

I Orminge Hus bredvid Centrum finns bland annat tandläkare, vårdcentral, BVC, MVC och Friskis & Svettis.

HITTA BOSTADEN

EN PLATS I SOLEN

Drömmer du om ett boende i utlandet? SMH Estate hjälper dig genom hela resen, från att hitta det perfekta objektet till kontraktsskrivning och allt runt omkring.

SMH Estate

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.