Ornövägen 6 Västra Orminge
Västra Orminge

Ornövägen 6

4:a med toppenläge. 103 smarta kvm i synnerligen populärt hus!

Kommande

4:a med toppenläge. 103 smarta kvm i synnerligen populärt hus!

En rymlig och synnerligen välplanerad lägenhet med stor balkong i bästa sydvästläge och utan insyn! Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum ger en ljus och luftig känsla. Tre bra sovrum, dubbla badrum och en klädkammare som idag är inredd till hemmakontor. Välkommen till en mycket trevlig och smart 4:a i en stabil och populär förening med perfekt läge nära buss, skola, Centrum och fin natur. Här är lätt att trivas, länge!

Visa mer

SNABBFAKTA

 • Boarea: 103 kvm
 • Antal rum: 4 rum
 • Våning: 4 av 5, hiss finns
 • Avgift: 5 890 kr
 • Förening: Solkullen Brf
 • Byggnadsår: 1992
 • Område: Västra Orminge, Nacka

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare

Hans Jonevret

Reg. fastighetsmäklare

Välkommen till Ornövägen 6

 • Mycket fin 4:a med perfekt planlösning
 • Stor solig balkong högt upp utan insyn
 • Gott om förvaringsplats
 • Populär och stabil förening

Välkommen!

En smart planerad och mycket smakfull lägenhet med gott om förvaringsmöjligheter, stora sällsakapsytor och tre fina sovrum. En underbar balkong, två badrum och ett ljust och härligt kök sätter extra guldkant på tillvaron. Fina ytskikt, tre bra sovrum och en mycket populär och bra förening. Här är lätt att trivas!

Visa mer

Hall

Välkommen in! Här finns gott om plats för skor och ytterkläder. Härlig, varm färg på väggarna matchar de grå klinkerplattorna på hallgolvet innan det enhetliga ekparkettgolvet tar vid. I hallen finns ett antal garderober för extra förvaring och de inköptes 2021.

Visa mer

Kök med matplats

Ljust och välplanerat kök med gott om skåpförvaring och bra arbetsytor. Snyggt grått kakel över arbetsytorna. Här finns utrymme för ett matbord med plats för 6 personer. Perfekt samlingspunkt för härliga middagar i goda vänners lag. Tre fönster ger ordentligt med ljusinsläpp. Den fina och smarta kyl/frysen inköptes 2021.

Visa mer

Vardagsrum

Stort och luftigt vardagsrum med ordentlig plats för stor soffgrupp samt ytterligare möblemang. Fönster samt balkongdörren släpper in rikligt med solljus. Från vardagsrummet tar man sig ut på den stora balkongen, ca: 9,5 kvm.

Visa mer

Sovrum 1

Stort sovrum med plats för dubbelsäng och gott om klädförvaring i de rymliga garderoberna.

Visa mer

Sovrum 2

Fint sovrum med plats för säng, garderob och skrivbord.

Visa mer

Sovrum 3

Mysigt sovrum intill hallen med plats för säng och klädförvaring.

Visa mer

Balkong

Rymlig balkong i bästa läge. Mycket sol och utan insyn, här är det som gjort för avkoppling och långa sköna sommarmiddagar.

Visa mer

Badrum

Stort badrum med badkar, tvättställ, spegelskåp, wc, handdukstork och tvättmaskin/torktumlare som installerades 2020.

Visa mer

Duschrum

Mycket praktiskt att ha ett andra badrum med wc, tvättställ och dusch.

Visa mer

Förråd

Det finns som sagt gott om förvaringsmöjligheter inne i lägenheten, men i tillägg till det finns även ett externt förråd på vinden me gallergrind. Storleken på detta uppskattas till ca. 5-6 kvm.
Det förråd/klädkammare som är i lägenheten är idag inrett som ett extra rum för kontors- och hobbysysslor.

Visa mer

Föreningen

Brf Solkullen förvärvade 2005 fastigheten i Mensätra 24:2 med adress Ornövägen 4 och 6. Föreningen är mycket populär och synnerligen välmående och välskött med god ekonomi och kontroll på sitt underhåll. Belåningen är mycket låg (2.880 kr/kvm) och inga avgiftshöjningar planeras i dagsläget. Den består av 41 bostadslägenheter varav 2 stycken upplåtes med hyresrätt och övriga är bostadsrätter. Byggnaderna uppfördes 1993.
Föreningens gemensamma utrymmen är soprum för hushållssopor vid entrén, barnvagnsrum 1 trappa ned i huset container för grovsopor och cykelförråd i carportområde, 1 allmän grovtvättstuga i huset på Ornövägen 6 (i föreningen förväntas alla lägenhetsinnehavare ha egen tvättmaskin för vanlig hushållstvätt och det finns plats för det i alla badrum).

Underhåll:
Betydande underhåll har utförs de senaste åren fram till idag( bland annat hissrenovering, renovering av carportar, omasfaltering av vägar, byte av fjärrvärmecentral, byte av ventilationsaggregat och styrcentralen m.m.).
Följande underhåll planeras:
Ommålning utsidor fönster och balkongdörrar (2024), Omläggning yttertak ( tidigast 2025), Byte av värmepump (tidigast 2027), Målning och golvbyte trapphus ( tidigast 2028). I den fleråriga ekonomiska planen ingår att finansiera allt det ovanstående med egna medel utan upplåning eller onormala höjningar av årsavgiften.

Visa mer

Områdesbeskrivning

Lugnt och trevligt område nära gröna parker, busshållplats, Myrsjöskolan, Orminge Centrum och badsjöar.

Visa mer

Orminge Centrum

På gångavstånd finns härlig natur med badsjöar och motionsspår och på bara ett par minuters gångavstånd ligger Orminge Centrum med all tänkbar service och bra kommunikationer in till Slussen. Inom området finns ett flertal förskolor och skolor. Här har du en perfekt mix av service, utmärkta kommunikationer och underbara rekreationsområden.

Västra Orminge är ett område som byggdes mot slutet av 60-talet när Stockholm expanderade kraftigt. Området ritades för att passa in på klipporna och skapa harmoni och många av fastigheterna ligger inbäddad i lummig grönska. Ligger idylliskt nära naturområden, bra cykelvägar, motionsslingor och med gångavstånd till flera badsjöar.

I härliga Saltsjö-Boo finns små smultronställen som blir självklara favorittillhåll. I Velamsund finns mysiga Restaurang Långa raden med restaurang och badplats. Vill man njuta i lugnare tempo finns omtyckta Hasseludden Yasuragi ca två kilometer bort, en anläggning med lugn japansk atmosfär och ro för själen. Även populära Skepparholmen Spa ligger i samma område, väl värt ett besök!

Saltsjö-Boo ligger idylliskt i början på Stockholms skärgård med härlig natur och mysiga badplatser, lättillgängliga till fots eller på cykel. Det finns två badsjöar på nära avstånd Myrsjön och Glasbrukssjön, båda med strand och klippor. På Lagnövägen ca 10 minuter med bil finns Nacka golfklubb med sin 18-hålsbana. Är det fotboll som gäller så ligger Boovallen där Boo FF har sin hemmaplan inte långt bort. Vid Björknäs IP och hockeyrinken spenderar hockeyföräldrarna mest tid. I Boo Rackethall håller populära Idrottsakademin till och här kan man börja på tennislekis från 4 års ålder. För hästintresserade finns ridskola i Velamsund. I Kummelnäs industriområde, på promenadavstånd, ligger Court 1 för den som vill spela Padel.

Visa mer

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
5 890 kr
Antal rum
4 rum + Kök
Boarea
103 m²
Våning
4 av 5, hiss finns
Andel i förening
2,8665 %
Andel av årsavgift
3,00567 %
Bilplats
Garageplats finns att hyra, ca 250 kr/mån.

Föreningen

Namn
Solkullen Brf
ORGANISATIONSFORM/TYP
Andelsratt
Antal lägenheter
41 lägenheter varav 2 hyresrätter
Tillåter föreningen delat ägande
Ingen minsta ägarandel men varje ägare/delägare måste dock bosätta sig permanent i lägenheten för att beviljas medlemskap i föreningen.
Allmänt om föreningen
BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN SOLKULLEN
Brf Solkullen förvärvade 2005 fastigheten Mensätra 24:2 med adress Ornövägen 4 och 6. Föreningen består av 41 bostadslägenheter, varav 2 stycken upplåtes med hyresrätt och övriga är bostadsrätter. Byggnaderna uppfördes 1993.

KABEL-TV OCH INTERNET
Föreningen har kabelt-tv från Canal Digital. Bredband från Bredbandsbolaget. Efter en inkopplingsavgift till Bredbandbolaget ingår internetuppkopplingen i månadsavgiften.

ÖVERLÅTELSEAVGIFT OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgift debiteras anvisad part köpare eller säljare enligt föreningens anvisningar med 2,5 % av gällande prisbasbelopp.
Pantsättningsavgift debiteras med 1 % av basbeloppet varje pantsättning.

Gemensamma utrymmen
- Soprum för hushållssopor vid entrén
- Barnvagnsrum 1 trappa ned i huset
- Container för grovsopor i carportområdet
- Cykelförråd i carportområdet
- 1 allmän grovtvättstuga i huset på Ornövägen 6 (i föreningen förväntas alla lägenhetsinnehavare ha egen tvättmaskin för vanlig hushållstvätt och det finns plats för det i alla badrum)
Parkering
Pris f.n. 375:-- per månad för plats i carport med gallergrind och hänglås och pris f.n. 325:-- per månad för plats i carport utan grind. El-uttag för motorvärmare eller laddning finns ej. För närvarande kan 1 - 2 platser hyras av varje lägenhetsinnehavare.
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
Underhåll
Betydande underhåll har utförts de senaste åren fram till idag (hissrenovering, carportrenovering med mera) vilket i sin helhet har finansierats med egna medel.
RENOVERINGAR
2006/2007
Rensning av samtliga avloppsledningar.
Målning av carportar.
2007/2008
Byte av grovtvättmaskin.
Installation av bredband.
2008/2009
Fönstermålning.
Rengöring av ventilationskanaler, injustering luftflöden.
Ombyggnad av apparatskåp, ventilation.
Större planerat underhåll de kommande åren:
- Asfaltering (2019 eller senare)
- Renovering undercentral och fläktsystem (2021 eller senare)
- Omläggning yttertak (2025 eller senare)
- Ommålning fönster utsides (2025 eller senare)

dokument

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerbostadshus
BYGGNADSÅR
1992
Uppvärmning
Centralvärme
Fönster
3-glas
VENTILATION
Mekanisk
Hiss
Ja

Ekonomi

KOMMUNALSKATT
30,321%
Pantsatt
Ja

DRIFT

El
3 000 kr/år
Försäkring
2 160 kr/år
DRIFTKOSTNAD TOTAL
5 160 kr/år
DRIFTKOSTNADEN AVSER
4 personer
Kommentar
Driftskostnaderna är alltid beroende på vanor i hushållet. Kontakta kommun och leverantörer för att göra en personlig uppskattning.
Säljarna har idag sin hemförsäkring hos IF till en månadskostnad av 180 kr.
Nätbolag
Boo Energi
Elleverantör
Greenely
Elförbrukning
4 896 kWh/år
Energideklaration
Utförd 2019-11-25
Energiklass
D
PRIMÄRENERGITAL
100 kWh per kvm och år

Allmänt om området

Västra Orminge är ett område som byggdes mot slutet av 60-talet. Området ritades för att passa in på klipporna och skapa harmoni och många av fastigheterna ligger inbäddad i lummig grönska. Här bor du idylliskt nära naturområden, bra cykelvägar, motionsslingor och med gångavstånd till flera badsjöar.

I härliga Saltsjö-Boo finns små smultronställen som blir självklara favorittillhåll. I Velamsund finns mysiga Restaurang Långa raden med restaurang och badplats. Vill man njuta i lugnare tempo finns omtyckta Hasseludden Yasuragi ca två kilometer bort, en anläggning med lugn japansk atmosfär och ro för själen.

Saltsjö-Boo ligger idylliskt i början på Stockholms skärgård med härlig natur och mysiga badplatser, lättillgängliga till fots eller på cykel. Det finns två badsjöar på nära avstånd Myrsjön och Glasbrukssjön, båda med strand och klippor. På Lagnövägen ca 10 minuter med bil finns Nacka golfklubb med sin 18-hålsbana. Är det fotboll som gäller så ligger Boovallen där Boo FF har sin hemmaplan inte långt bort. Vid Björknäs IP och hockeyrinken spenderar hockeyföräldrarna mest tid.

Kommunikation

Från området går busslinjerna 444 och 446, motorvägsbussen, som tar dig direkt till Slussen på 20-25 minuter, samt 446 C som går direkt till Centralstationen. Buss 471 går lokalvägen via Nacka Forum på 35 minuter. Nattbussen tar dig hem vardagar som helgdagar.

Närservice

Området har ett trevligt centrum med bra seriviceutbud. Orminge Centrum finns bland annat mataffärer, apotek, postservice, bibliotek, skönhetsvård, gym, restauranger, caféer, systembolag, frisörer, bank och butiker.

I Orminge Hus bredvid Centrum finns bland annat tandläkare, vårdcentral, BVC och MVC.

Det finns flera förskolor och skolor inom gångavstånd. Läs mer hos Nacka kommun. www.nacka.se

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.