Forskargränd 5 Stora Ursvik
Stora Ursvik

Forskargränd 5

Optimalt planerad 3:a med oslagbar balkong i fritt, högt och soligt läge!

Till salu

Optimalt planerad 3:a med oslagbar balkong i fritt, högt och soligt läge!

Välkommen till Forskargränd 5! En optimalt planerad 3:a med fint ljusinsläpp, stilrena materialval och en fantastisk balkong i bästa solläge.

Nu erbjuds möjligheten att förvärva en fantastisk lägenhet skapat av Bonava med genomtänkt arkitektur, ljus, rymd och ett högt, fritt läge. Bostaden präglas av en vacker ekparkett i ljus karaktär och väggar i ljus kulör, inte nog med det har inredning valts ut med omsorg för att skapa hög standard i kombination med komfort. Vidare erbjuds ett tryggt område att leva och trivas, där alltifrån grönska, till vackra utsikter och ett trevligt grannskap skapar en känsla av harmoni och glädje. Pratar vi om kvalité uppfyller denna bostad alla de kriterier som behövs för att frodas och må i. Dels är materialvalen väl genomtänkta i stilren design, du har även god förvaring via lägenhetens garderober men även via externt lägenhetsförråd. Två stora sovrum med fint ljusinsläpp och ett badrum som uppfyller alla bekvämligheter. Balkongen ger en fri utsikt tack vare läget i detta suterränghus, bostaden är dessutom placerad högt upp i huset där solen erbjuds från morgon till kväll. I övrigt har denna bostadsrättsförening eget gym med relax och bastu vilket har uppskattats mycket av medlemmarna.

Bostaden ligger längs med Forskargränd, på höjden av Stora Ursvik med vyer över likaväl takåsar som grönska. Området är mycket barnvänligt vilket märks när du strosar omkring och ser de vackra byggnaderna tillsammans med lekparker, skolor, grönområden och trevliga restauranger. Stora Ursvik präglas verkligen av sina mysiga kvarter och tveklösa charm. Inom kort framtid står dessutom tvärbana klar vilket kommer innebära en klar fördel för Ursviksborna.

Visa mer
SNABBFAKTA

SNABBFAKTA

  • Utgångspris: 3 595 000 kr
  • Boarea: 80 kvm
  • Antal rum: 3 rum
  • Våning: 2 av 4, hiss finns
  • Avgift: 4 282 kr Ink. Värme & VA (kallvatten) samt TV-basutbud och bredband 100/100 Mbit/s.
  • Förening: Brf De Fem Elementen
  • Byggnadsår: 2019
  • Område: Stora Ursvik, Sundbyberg
Utgångspris

3 595 000 kr

Visningar

2 Okt 12:00 - 12:30
Öppen visning - Anmäl dig gärna!
3 Okt 17:30 - 18:00
Öppen visning - Anmäl dig gärna!
Ansvarig mäklare
Olivier Hoho

Olivier Hoho

Reg. fastighetsmäklare

Välkommen till Forskargränd 5

Balkong

Stor balkong i ett fritt läge vilket ger en härlig milsvid utsikt. På den väl tilltagna balkongen finns många möbleringsmöjligheter och rymmer enkelt loungegrupp med tillhörande bord samt grill. Balkongens söderläge ger många soltimmar från morgon till kväll. Det höga läget erbjuder också en härlig överblick.

Visa mer

Vardagsrum

Den öppna planlösningen mellan vardagsrum och kök skapar ett härligt socialt utrymme och rummets storlek ger många olika möbleringsalternativ. I rummet finns gott om plats för matbord och soffgrupp och rymmer även annan möblering om önskas. Bostaden karaktäriseras av ett fantastiskt ljusinsläpp i gavel vilket ger lägenheten rymd. Från vardagsrummet når man lägenhetens balkong.

Visa mer

Kök

Modernt kök från Marbodal med genomtänkta och påkostade materialval. Kökets utformning genererar mycket goda arbetsytor och det stora antalet över- och underskåp erbjuder goda förvaringsmöjligheter. Grå bänkskiva och ljusa köksluckor. Maskinell utrustning i form av; fullstor kyl och frys, integrerad diskmaskin, spishäll med fläkt ovan, inbyggd ugn och mikro.

Visa mer

Sovrum 1

Sovrum med bra förvaringsmöjligheter genom stor platsbyggd garderob och rummets storlek gör det enkelt att rymma dubbelsäng med tillhörande möblemang såsom nattduksbord eller liknande. Rummet har även plats för ytterligare förvaring om så önskas. Fantastiskt ljusinsläpp via fönster.

Visa mer

Sovrum 2

Sovrum 2 ligger i anslutning till hallen och rymmer med enkelhet dubbelsäng med tillhörande möblemang. Förvaring via garderob. Funkar även perfekt som kontorsrum, barnrum och vid behov även gästrum.

Visa mer

Badrum

Helkaklat och stilrent badrum med en härlig rymd. Väggarna är klädda i större kakelplattor och på golvet ligger ett klinkergolv. Badrummet är utrustat med dusch, badkar, wc, handfat med förvaring, spegelskåp med ytterligare förvaring, tvättmaskin och torktumlare med en praktisk arbetsbänk och förvaringsskåp ovanför.

Visa mer

Hall

Hall med avhängningsmöjligheter samt och förvaringsmöjlighet genom garderob direkt höger. Ljusa väggar och parkett på golv vilket är ett genomgående tema i bostaden. Säkerhetsdörr är installerad.

Visa mer

Bostadsinfo

FÖRRÅD
Till bostaden följer ett källarförråd

GEMENSAMHETSUTRYMMEN:
- Eget gym och spa med bastu finns i föreningen.
- Cykelförråd/ barnvagnsförråd och rullstolsförråd
- I anslutning till föreningen finns miljöstation för sopsortering.

TV / INTERNET:
Föreningen har ett gruppavtal med Tele2 (ComHem) med grundutbud av TV-kanaler och Internetuppkoppling med hastighet 100/100 Mbit/s som ingår i månadsavgiften. Som boende har du möjlighet beställa fler tjänster och utöka abonnemanget med fler tv-kanaler och/eller högre Internet hastighet.

VARMVATTEN / EL.
Debiteras efter faktisk förbrukning.

PARKERING:
Föreningen har tillgång till två garage:

I föreningen finns garage. Kostnaden för garageplatserna är 1000 kr/mån för vanlig plats och 1200 kr/mån för laddbilsplats (kostnad för el tillkommer) inkl.moms.

Ett fristående garage på Forskningsringen 89 kallas Bollgaraget. Kostnaden för garageplatserna är 875 kr/mån för vanlig plats och 1375 kr/mån för laddbilsplats (el ingår) inkl. moms. Uthyrning av garageplatser i Bollgaraget hanteras av Apcoa.

Visa mer

Ursvik

Ursvik ligger vid Järvafältet som är en del av Järvakilen, den längsta gröna kilen i Stockholmsområdet. Därför är det inte konstigt att Ursvik kallas för stadens gröna hörn. En av Ursviks alla fördelar är läget. Främst med tanke på närheten till Sundbybergs Centrum och Stockholm men även på grund av placeringen mellan E18 och E4:an. Arlanda når du på ungefär 20 min med bil. Området är under fortsatt expansion men redan idag finns många förskolor och skolor, kommunala såväl som privata. Flera är även planerade. Redan idag finns ett brett utbud av restauranger, caféer och butiker.

Det finns goda kommunikationer t.ex. buss 504 från Ursvik till T-bana Hallonbergen, Rissne och till Sundbybergs station. På E18-Enköpingsvägen går buss 540 till Bergshamra/Universitetet (T-bana rödlinje) och Ulriksdal (pendeltåg). Buss 157 går till Danderyds sjukhus på ca 15 minuter. Tvärbanan är planerad att i framtiden ha två hållplatser i Ursvik. Från Ursvik är det lätt att ta sig till både shopping och arbetsplatser i Kista, Barkarby, Arlanda och Stockholms innerstad.

Ursviks motionsgård och Igelbäckens naturreservat ger dig stora möjligheter att utöva motionspass sommar- som vintertid. Reservatet skapar goda förutsättningar för naturupplevelser och friluftsliv i storstadens absoluta närhet. Det ska också skydda och bevara Igelbäcken som ett levande vattendrag. Det finns löp- och skidspår, knattespår, grillplatser och en motionsgård. Det finns även en allaktivitetspark med lekplats och fotbollsplaner m.m.

Visa mer

Planskisser

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Olivier Hoho

"Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering."

Olivier Hoho

Reg. fastighetsmäklare

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering.

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
4 282 kr, Ink. Värme & VA (kallvatten) samt TV-basutbud och bredband 100/100 Mbit/s.
Antal rum
3 rum + Kök
Boarea
80 m²
Våning
2 av 4, hiss finns
Andel i förening
1,0749 %
Övrigt
- Oslagbar balkong i bästa solläge
- Högt upp i huset
- Badrum med samtliga bekvämligheter
- Goda förvaringsmöjligheter
- Öppen planlösning
- Milsvid utsikt
- Garage, spa och gym i föreningen!

Föreningen

Namn
Brf De Fem Elementen
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
95 lägenheter
Tillåter föreningen juridisk person
Nej
Äger föreningen marken
Ja
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Tillåter föreningen delat ägande
Minsta ägarandel vid delat ägande är 10% (alla delägare måste vara myndiga
Överlåtelseavgift
1 208 kr
Pantsättningsavgift
493 kr
Allmänt om föreningen
Föreningen bildades 2016 och består av fem punkthus med totalt 95 bostadslägenheter i anslutning till varandra så att en ändamålsenlig samverkan kan ske mellan bostadsrättshavarna.

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift av 2,5% av basbeloppet som debiteras köparen. Samt en pantsättningsavgift 1% av basbeloppet

Föreningen accepterar delat ägandeskap

Föreningen accepterar juridisk person

Föreningen har inte några avgiftsförändringar planerade (2022-09-01)
Tv och Bredband
Föreningen har gruppavtal med ComHem/Tele2 med grundutbud av TV-kanaler och internetuppkoppling med hastighet 100/100 Mbit/s som ingår i månadsavgiften. Som boende har du möjlighet att beställa fler tjänster och utöka abbonemanget med fler tv-kanaler och/eller högre internethastighet.
Gemensamma utrymmen
Cykelförråd
Barnvagns-/rullstolsförråd
Återvinningsrum
Gemensamhetslokal med bastu, relaxavdelning och gym.
Parkering
Föreningen har tillgång till två garage:

Garage mellan Forskargränd 6-8 där kötiden är väldigt lång mellan 5-10 år. Kostnaden för garageplatserna är 1000 kr/mån för vanlig plats och 1200 kr/mån för laddbilsplats (kostnad för el tillkommer) inkl.moms.
Ett fristående garage på Forskningsringen 89 kallas Bollgaraget är betydligt kortare kötid och uppskattas till 1-2 år. Kostnaden för garageplatserna är 875 kr/mån för vanlig plats och 1375 kr/mån för laddbilsplats (el ingår) inkl. moms.
Det finns också möjlighet att hyra garageplatser i bollgaraget från andra delägare.
Uthyrning av garageplatser i Bollgaraget hanteras av Apcoa.
FÖRSÄKRING
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Moderna försäkringar.

Bostadsrättstilläggsförsäkring ingår i avgiften.
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
Inga renoveringar pga att det är en ny förening (2022-09-01)

Fasaden på Forskargränd 6 och 8 målades om hösten 2022 eftersom tidigare kulör inte överensstämmer med bygglovet. Det genomfördes av byggherren Bonava och ingen kostnad för föreningen.

dokument

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerbostadshus
BYGGNADSÅR
2019
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
3-glas
VENTILATION
Mekanisk ventilation m. värmeåtervinning
Hiss
Ja

Ekonomi

Utgångspris
3 595 000 kr
KOMMUNALSKATT
31,241%
Pantsatt
Ja

DRIFT

El
3 200 kr/år
vatten
1 200 kr/år
Försäkring
1 400 kr/år
DRIFTKOSTNAD TOTAL
5 800 kr/år
DRIFTKOSTNADEN AVSER
3 personer
Kommentar
Enligt säljarens uppgifter.
Energideklaration
Utförd 2021-10-15
Energiklass
C
PRIMÄRENERGITAL
71 kWh per kvm och år

Allmänt om området

Ursvik ligger vid Järvafältet som är en del av Järvakilen, den längsta gröna kilen i Stockholmsområdet. Därför är det inte konstigt att Ursvik kallas för stadens gröna hörn. En av Ursviks alla fördelar är läget. Främst med tanke på närheten till Sundbybergs Centrum och Stockholm men även på grund av placeringen mellan E18 och E4:an. Arlanda når du på ungefär 20 min med bil. Området är under fortsatt expansion men redan idag finns många förskolor och skolor, kommunala såväl som privata. Flera är även planerade. I takt med expansionen av området planeras även för ett brett utbud av restauranger, caféer och butiker. Kring torget planeras det även att finnas ett bra utbud av kommunal service i form av bibliotek, barnavårdcentral och vårdcentral.

För mycket mer information om området och de kommande planerna, vänligen besök www.ursvik.se

Kommunikation

Idag finns goda kommunikationer som kommer att bli bättre i takt med att området Ursvik byggs ut i sin helhet. Idag går buss 504 från Ursvik till T-bana Hallonbergen, Rissne och till Sundbybergs station. På E18-Enköpingsvägen går buss 540 till Bergshamra/Universitetet (T-bana rödlinje) och Ulriksdal (pendeltåg). Buss 157 går till Danderyds sjukhus på ca 15 minuter. Tvärbanan är planerad att i framtiden ha två hålplatser i Ursvik. Från Ursvik är det lätt att ta sig till både shopping och arbetsplatser i Kista, Barkarby, Arlanda och Stockholms innerstad. För mer info www.sl.se.

Övrigt

Ursviks motionsgård och Igelbäckens naturreservat ger dig stora möjligheter att utöva motionspass sommar- som vintertid. Reservatet skapar goda förutsättningar för naturupplevelser och friluftsliv i storstadens absoluta närhet. Det ska också skydda och bevara Igelbäcken som ett levande vattendrag. Det finns löp- och skidspår, knattespår, grillplatser och en motionsgård. Det finns även en allaktivitetspark med lekplats och fotbollsplaner m.m.

Bolånekalkyl

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.