Duvgränd 6 Centrala Sundbyberg
Centrala Sundbyberg

Duvgränd 6

Fantastiskt sekelskifteslägenhet med balkong i söderläge och dubbla fungerande kakelugnar!

Kommande

Fantastiskt sekelskifteslägenhet med balkong i söderläge och dubbla fungerande kakelugnar!

Nu ges möjligheten att förvärva denna mycket ljusa och ytterst välplanerade sekelskiftesdröm anno 1904 i hjärtat av Sundbyberg. Lägenheten karaktäriseras av öppna sociala ytor, väl tilltagen takhöjd, vackra plankgolv samt stora fönster med djupa fönsternischer och två helt fantastiska fungerande kakelugnar. Lägenheten har en genomgående planlösning där vi finner två rymliga sovrum mot lummig innergård samt vardagsrum och kök i öppen planlösning mot den lugna enkelriktade gatan.

Köket erbjuder alla bekvämligheter och härifrån når vi lägenhetens soliga balkong. Social och öppen planlösning mellan kök och vardagsrum bjuder in till härliga middagar! Här har man gott om plats för matbord för det stora sällskapet samt soffgrupp. Lägenhetens sociala del vetter mot gatan och ligger i väderstreck söder vilket ger ett magnifikt ljusinsläpp.

Välkomnande hall med goda avhängningsmöjligheter. Härifrån når vi ett av två sovrum som idag är inrett som gästrum/kontor. Vidare når vi master bedroom vilket har gott om plats för garderobsvägg samt en bra klädkammare i anslutning. Helkaklat badrum som erbjuder golvvärme, dusch och tvättmaskin.

Föreningen har en trivsam innergård med stora, trivsamma sociala ytor för såväl barn, som vuxna. Här finns gräsytor, matplats, cykelparkering, äppelträd, sandlåda, utemöbler samt grill. I föreningen finns även en snickarbod, cykelförråd och barnvagnsrum att tillgå. Föreningen har en gemensam tvättstuga på källarplan (med fönster) i huset mittemot. Den nås från innergården och är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp och en mangel. Varje år anordnas höst- och vårstädning.

Välkommen till denna pärla centralt belägen med ett par minuters gångavstånd till flertalet restauranger, matbutiker, gym och kommunikationer (T-bana Duvbo).

Visa mer

SNABBFAKTA

 • Utgångspris: 7 595 000 kr
 • Boarea: 86 kvm
 • Antal rum: 3 rum
 • Våning: 1 av 5, hiss finns
 • Avgift: 4 315 kr Inkl. VÄ och VA. Det tillkommer drift och underhållskostnad på 50 kr/mån.
 • Förening: Brf Kanan
 • Område: Centrala Sundbyberg, Sundbyberg
Utgångspris

7 595 000 kr

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare

Emelie Zazzi

Reg. fastighetsmäklare

Välkommen till Duvgränd 6

 • Balkong i fantastiskt solläge
 • Hiss finns
 • Genomgående fint skick
 • Lugn enkelriktad gata
 • Dubbla kakelugnar

BILDER

Planskisser

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
4 315 kr, Inkl. VÄ och VA. Det tillkommer drift och underhållskostnad på 50 kr/mån.
Antal rum
3 rum
Boarea
86 m²
Våning
1 av 5, hiss finns
Andel i förening
4,81083 %

Föreningen

Namn
Brf Kanan
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
26 lägenheter, 2 lokaler
Tillåter föreningen juridisk person
Nej
Äger föreningen marken
Ja
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Tillåter föreningen delat ägande
Ja, minsta ägarandel är 10%
Överlåtelseavgift
1 183 kr
Pantsättningsavgift
473 kr
Allmänt om föreningen
Bostadsrättsföreningen Kanan bildades år 1985 och består utav 26 bostadstättslägenheter och 2 hyresrättslokaler. Äkta bostadsrättsförening med god ekonomi. Brf äger fastigheten Kanan 2 som består av två hus med adresserna Duvgränd 6 och Vegagatan 17.

Duvgränd 6 har byggår 1904 och Vegagatan 17 har byggår 1945.

Köparen står för överlåtelseavgiften. Handläggning av överlåtelse utgår f.n. med 3.50 % av aktuellt prisbasbelopp.
Ägaren står för pantsättningsavgiften. Underrättelse om pantsättning utgår f.n. med 1.00 % av aktuellt prisbasbelopp per pantbrev.

Det kommer ske en mindre avgiftshöjning 1/7 2021 med 1,2-2%.
Information om månadsavgiften
Inkl. VÄ och VA. Det tillkommer drift och underhållskostnad på 50 kr/mån.
FÖRENINGENS EKONOMI
I dagläget finns inga beslut om att förändra avgiften.
Tv och Bredband
Föreningen är ansluten till kabel-TV via Kalejdo Viasat samt till bredband via Sundbybergs Stadsnät
Parkering
Sundbybergs boende parkering, 600kr/mån.
Övrigt
FÖRRÅD:
Till bostaden hör nyttjanderätt till ett källarförråd

GEMENSAMMA UTRYMMEN:
Föreningen har en trivsam innergård med stora, trivsamma sociala ytor för såväl barn, som vuxna. Här finns gräsytor, matplats, cykelparkering, äppelträd, sandlåda, utemöbler samt grill. I föreningen finns även en snickarbod, cykelförråd och barnvagnsrum att tillgå. Föreningen har en gemensam tvättstuga på källarplan (med fönster) i huset mittemot. Den nås från innergården och är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp och en mangel. Varje år anordnas höst- och vårstädning.
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
1984 Stambyte i kök och badrum
1984. Byte al el-stigare
1998 Tak
2000 ersattes ny hiss.
2003 renoverades fönster.
2005 installerades en ny tvättmaskin.
2006 fasadrenovering Vegagatan.
2007 utfördes OVK-besiktning av ventilationen.
2012 genomfördes fasad- och fönsterrenovering på Vegagatan.
2014 nya balkonger byggdes och stammarna spolades. Samma år installerades ny fjärrvärmecentral och nya
treglas-fönster installerades. Fasadrenovering genomfördes på Duvgränd.
2014-2015 byttes värmesystemet.
2020 OVK

Föreningen har ej planerat några kommande renoveringar (2021-03-15)

BYGGNADSFAKTA

Hiss
Ja

Ekonomi

Utgångspris
7 595 000 kr
KOMMUNALSKATT
31,241%
Pantsatt
Ja

DRIFT

Energideklaration
Utförd 2020-05-06
PRIMÄRENERGITAL
147 kWh per kvm och år

Omgivning

Allmänt om området

LÄGE I STADSDELEN
För dig som gillar känslan av stad och puls! Sundbyberg är en liten stad i storstaden och här finns allt ni behöver inom ett bekvämt räckhåll, som en mångfald av butiker av alla dess slag, mysiga caféer och konditorier samt omtyckta och välbesökta restauranger. Flera alternativ finns när det gäller mataffärer, och för dig som pendlar erbjuds här suveränt goda kommunikationer.

LÖTSJÖN
Nära bostaden finner ni Lötsjön och Råstasjön med dess grönområden och suveräna motionsslingor. Här finns dessutom Gröna Stugan café och restaurang, som under sommaren är ett populärt utflyktsmål.

TORNPARKEN/MARABOUPARKEN
Tornparken är en populär park som ligger lättillgänglig mitt i centrala Sundbyberg. Med dess höga läge ges en härlig vy över takåsar och man kan med fördel njuta av en fantastisk solnedgång. Tornparken har rustats upp med lekplatser, parkbänkar etc. Numera kan man också kunna njuta av god mat i mysiga restaurangen Delibruket som slagit upp portarna i det gamla vattentornet.

Marabouparken som är en prisbelönad park är även det ett mysigt tillhåll i närheten för promenader och picknick. Parken skapades under åren 1937 och 1955 och har både spatiösa gräsytor, barnbad och en betydande samling modern skulptur.

Kommunikation

KOMMUNIKATION
Sundbyberg är en av landets mest kommunikationstäta kommuner; två tunnelbanelinjer med fem stationer, pendeltåg, fjärrtåg och ett antal busslinjer gör att tidsavståndet till city varierar mellan 10 och 20 minuter. Dessutom invigdes tvärbanan i oktober 2013 med hållplats på Landsvägen. Den kopplar ihop Alvik och Solna station där nya nationalarenan ligger. Pendeltåget tar dig till Odenplan på 5 minuter!

Parkering

PARKERING
Generellt i Sundbyberg gäller boendeparkering. Avgift för detta är 600 kr /mån. Se mer på www.sundbyberg.se. Vissa föreningar kan även ha egna parkeringsplatser, se vidare under objektet.

Övrigt

MOTION
Förutom motionsslingorna runt Lötsjön och Ursvik erbjuder staden även en bred flora av simhall, ishall, curling, idrottsanläggningar och sporthallar.

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.