Kommande försäljning lägenhet på Tråddragargränd 8A i Centrala Sundbyberg
Centrala Sundbyberg

Tråddragargränd 8A

Unik etta i centrala Sundbyberg!

Kommande

Unik etta i centrala Sundbyberg!

Tråddragargränd 8A Tråddragargränd 8A [email protected] Svenska Mäklarhuset

SNABBFAKTA

 • Boarea: 32 kvm förvaltarens information
 • Antal rum: 1 rum
 • Våning: 5 av 12, hiss finns
 • Avgift: 1 867 kr
 • Förening: Brf Fabriksparken 1
 • Byggnadsår: 2019
 • Område: Centrala Sundbyberg, Sundbyberg

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare

Alina Ibraimovski

Reg. fastighetsmäklare

Välkommen till Tråddragargränd 8A

Nu ges möjligheten att förvärva denna exklusiva etta i hjärtat av centrala Sundbyberg!

Här har man verkligen varje kvadratmeter på rätt ställe, där man skapat smart planering och snygg design. När du stiger in genom dörren möts du av en hall med hatthylla för ytterkläder och flera garderober. Rakt framför entrén ligger badrummet med bl.a kombinerad tvättmaskin/torktumlare. Vidare fram i bostaden finns det stilrena köket (från Poggenpohl) som är i öppen och social planlösning med vardagsrummet. Här finns även en sovalkov som gör att sängen blir avskiljd från resterande rum.
Inredningsarkitektens val håller god kvalité och fungerar som en perfekt bas. På golven ligger ett enstavigt ekgolv och det är vita platsmålade socklar. Dörrarna är vita med en gedigen ram och handtag i svart och dörrfoder är platsmålat. Garderober är vita med svart knopp i samma serie som dörrhandtag och krokar. Väggar och tak är målade i vitt. Fönsterbänkar i vit carraramarmor!

Som boende i Fabriksparken har man tillgång till tvättstuga, cykelrum, bilpool (läs mer under parkering), övernattningslägenhet (300kr/mån) samt en grönskande innergård med orangeri/växthus!

Här bor du i ett svårslaget läge med närhet till både puls och natur. Utanför porten finns Willys med du har även ICA ett stenkast bort. Restauranger kan man välja och vraka mellan, varför inte Paul Taylor Lanthandel (finns i fastigheten) alt. populära The Public (i Signalfabriken)? Utbudet är stort och det finns många olika restauranger och pubar att välja emellan beroende på vad man är sugen på! Längs Sturegatan finns flertalet butiker och caféer och inom kort promenadavstånd nås även Tulegatan med sitt utbud av restauranger, café och gym. För den som gillar träning finns det flera olika gym i närheten, bl.a SATS i signalfabriken. Önskar man ta en trevlig promenad så rekommenderas starkt att man går till nästa kvarter, där har man Bällstaviken (med promenadstråk in till stan samt en båtklubb). Tar man sig mot Ursviksvägen kommer man även nå fantastiska promenadstråk längs Lötsjön! Sundbybergs är Sveriges kommunikations tätaste kommun vilket innebär att du bor nära buss, pendeltåg, tunnelbana, regional tåg samt tvärbana!

 • Exklusiva materialval
 • Matbutik runt knuten
 • Restaurang (med lanthandel) i fastigheten
 • Låg avgift (1867kr/mån)
 • Gemensam takterrass
 • Nytt levande område med närhet till allt
 • Växthus/orangeri på innergården

Vardagsrum

I öppen och social planlösning med köket. Här inryms soffa, TV-möblemang samt matplats. Fint ljusinsläpp via stort fönsterparti. Ekparkett och ljust målade väggar.

Kök

Köken är prioriterade i bostäderna och de står för kvalité, design och ingenjörskonst med livsstil i fokus. Köksnickerierna är från Poggenpohl med laserkantade laminatluckor i stilren kulör. Väggskåpen är utan handtag och bänkskåpen har en grepplist. Bänkskivan med planmonterad diskho, och stänkskydd är i samma laminat och kulör som övriga snickerier. Kyl/frys och diskmaskin är helintegrerade, lägg där till en rostfri ugn samt en induktionshäll, samtliga vitvaror rån Electrolux. Här finns det även given plats för mikro i överskåp. Ekparkett och ljust målade väggar.

Sovalkov

Via vardagsrummet nås bostadens sovalkov som inrymmer en säng om 1,20. Ekparkett och ljust målade väggar.

Hall

Välkomnande entré med avhängning direkt innanför säkerhetsdörren. Vidare fram finns ett linneskåp, städskåp och flera garderober. Genomgående mattlackad ekparkett och ljust målade väggar.

Badrum

Duschvägg i glas, kombinerad tvättmaskin/torktumlare, handdukshängare, Kommod samt spegelskåp ( Vedum) och blandare ifrån Tapwell. Den infällda takbelysningen styrs med dimmer. Den svarta tråden i badrummet är krokarna och en för projektet framtagen handdukshängare, samma serie som hängare och knoppar i övrigt. På golvet ligger en kalkstensliknande keramisk platta, golvvärme och väggarna är målade i gröna toner.

Övriga bilder

Planlösning

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Alina Ibraimovski

"Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering."

Alina Ibraimovski

Reg. fastighetsmäklare

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering.

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
1 867 kr
Antal rum
1 rum
Boarea
32 m² förvaltarens information
Våning
5 av 12, hiss finns
Andel i förening
0,32703 %

Föreningen

Namn
Brf Fabriksparken 1
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
153 lägenheter, 3 lokaler
Tillåter föreningen juridisk person
Nej
Äger föreningen marken
Ja
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Tillåter föreningen delat ägande
Ja
Överlåtelseavgift
1 313 kr
Pantsättningsavgift
525 kr
Allmänt om föreningen
BRF Fabriksparken 1 innefattar byggnaderna på fastigheten Alpha 1 med adresserna Löfströms allé 2A-2E, Spinnergatan 5-7, Vasagatan 15A-15B och Tråddragargränd 6A-8B.

I föreningen finns idag totalt 153 st bostäder och 3 lokaler som bla. hyrs ut till Stjärnkockarna Tareq Taylor & Paul Svensson som öppnat restaurang och MOMENT (som levlar upp till Sundbybergs bästa frisersalong och lifestyle-butik). I byggnaden finns även gemensamhetsutrymmen såsom cykelrum, återvinningsrum, gästlägenhet mm.


– Överlåtelseavgift (2,5% av prisbasbelopp, en engångsavgift)
– Pantsättningsavgift (1% av prisbasbelopp, tas ut varje gång bostadsrättsinnehavaren tar upp lån i bostadsrätten)

Avgifterna höjdes med 10% fr o m januari 2024. 2023-11-20
Information om månadsavgiften
Värme, vatten och bostadsrättsförsäkringstillägget betalas av föreningen och ingår i månadsavgiften.
Hushållsel, TV och bredband betalas av bostadsrättsinnehavaren själv
Tv och Bredband
Fiber finns indraget. Leverantör av fiber- och TVdistribution utgörs enligt den enskildes val och avtal.
Gårdsplats
INNERGÅRD:
På innergården hittar du en trevlig grön miljö med mycket träd och rabatter och ett glashus med tillhörande bord och bänkar för fika med grannen eller andra sociala sammankomster. Utanför glashuset finns också en större, lättskött grill där man kan samlas runt gemensam matlagning.
Gemensamma utrymmen
FÖRRÅD:
Via hiss och trapp nås bostadens förråd i garageplan.

TVÄTTSTUGOR:
Föreningen har två gemensamma tvättstugor. Båda finns på entréplanet på Tråddragargränd 8A. Den större tvättstugan är utrustad med tvättmaskin och grovtvättmaskin, torkskåp och torktumlare, den mindre är utrustad med tvättmaskin och torktumlare.

Tvättstugorna bokas via bokningstavlan som finns uppsatt utanför tvättstugorna eller via Aptus Home (se info under Säkerhet & nycklar hur Aptus Home fungerar (kan endast ses när du är inloggad på hemsidan)).

ÖVERNATTNINGSLÄGENHET:
I entréplan på Löfströms Allé 2A ligger föreningens övernattningslägenhet för tillresta gäster. Den kan också användas som föreningslokal, till kalas eller bokcirkeln. Övernattningslägenheten är rymlig med stort kök, matplats, soffgrupp och 1st dubbelsäng och 2 extrasängar. Kostnad är 300kr/dygn.

TAKTERASS:
Takterrassen är en lugn och vilande plats där grönska är en del av inredningen. Här finns möjlighet att planera odlingsbäddarna tillsammans med Tareq. Den hemliga oasen på taket med fantastiska utsikter inbjuder till ett skönt miljöombyte. En tillåtande och privat oas för de boende i bostadsrättsföreningen.

CYKELRUM:
Cykelrummen är generösa och placerade i entréplan med direktaccess ut på gatan genom de stora dörrarna med automatisk öppning. Ett av cykelrummen har även en verkstadshörna för att du enkelt ska kunna ge din cykel en liten service eller laga punktering på däcket.
Parkering
Garagen i Fabriksparken ligger under bostadskvarteren. Via hiss eller trappa i din uppgång har du som boende direktaccess till garagevåningen. Företaget Parkando ansvarar för och administrerar garageplatserna. Som garagehyresgäst använder du Parkandos app (då kan du öppna utan att gå ur bilen) för att öppna garageporten. Genom denna kan du även dela digitala nycklar till närstående som behöver nyttja bilen. Det finns totalt 137 platser i garaget. Det finns platser för MC och El-bilsladdare.

För närvarande är det fortfarande uthyrningsstopp på grund av byggnationen som väntas bli helt klar vid årsskiftet. Det står i dagsläget 143 personer i kön för en första plats i anläggningen varav 64 av dessa är boende. 2023-11-21.

Prislista parkering;
Liten 1400kr
Normal 1700kr
Normal plus 1900kr
Premium 2250kr
Laddplats Normal 2325kr
Laddplats Normal plus 2525kr

Det finns även Bilpool (via app), elbilio.se med 3 st, BMW i3.

PRISLISTA:
2 KR/MIN
80 KR/H
590 KR/DYGN (24H)
890 KR/DYGN (FRE 17:00 - SÖN 23:00)
FÖRSÄKRING
Föreningen är försäkrad hos Brandkontoret och har även tecknat en tilläggsförsäkring för lägenheterna, s.k. bostadsrättstillägg.
Övrigt
För mer information, gå in på föreningens hemsida: www.fabriksparken1.se
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
Planerat underhållsbehov av föreningens fastighet har sammanställts i en underhållsplan omfattande en period om 50 år fram till 2069.


Utförda renoveringar / Underhåll:
2021 - Vattenläckage på takterrasser har åtgärdats.
2020 - Ny Energideklaration har tagits fram.

Föreningen har inte planerat några kommande renoveringar (2023-11-20)

dokument

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerbostadshus
BYGGNADSÅR
2019
Uppvärmning
Vattenburen värme
Fönster
2-glas
VENTILATION
FTX
Hiss
Ja

Ekonomi

KOMMUNALSKATT
31,241%
Pantsatt
Ja

DRIFT

Energideklaration
Utförd 2020-03-30
Energiklass
C
PRIMÄRENERGITAL
72 kWh per kvm och år

Allmänt om området

För dig som gillar känslan av stad och puls! Sundbyberg är en liten stad i storstaden och här finns allt ni behöver inom ett bekvämt räckhåll, som en mångfald av butiker av alla dess slag, mysiga caféer och konditorier samt omtyckta och välbesökta restauranger. Flera alternativ finns när det gäller mataffärer, och för dig som pendlar erbjuds här suveränt goda kommunikationer.

LÖTSJÖN
Nära bostaden finner ni Lötsjön och Råstasjön med dess grönområden och suveräna motionsslingor. Här finns dessutom Gröna Stugan café och restaurang, som under sommaren är ett populärt utflyktsmål.

TORNPARKEN
Tornparken är en populär park som ligger lättillgänglig mitt i centrala Sundbyberg. Med dess höga läge ges en härlig vy över takåsar och man kan med fördel njuta av en fantastisk solnedgång. Tornparken har rustats upp med lekplatser, parkbänkar etc. Numera kan man också kunna njuta av god mat i mysiga restaurangen Delibruket som slagit upp portarna i det gamla vattentornet.

Kommunikation

KOMMUNIKATION
Sundbyberg är en av landets mest kommunikationstäta kommuner; två tunnelbanelinjer med fem stationer, pendeltåg, fjärrtåg och ett antal busslinjer gör att tidsavståndet till city varierar mellan 10 och 20 minuter. Dessutom invigdes tvärbanan i oktober 2013 med hållplats på Landsvägen. Den kopplar ihop Alvik och Solna station där nya nationalarenan ligger. Pendeltåget tar dig till Odenplan på 5 minuter!

Parkering

PARKERING
Generellt i Sundbyberg gäller boendeparkering. Avgift för detta är 750 kr /mån. Se mer på www.sundbyberg.se. Vissa föreningar kan även ha egna parkeringsplatser, se vidare under objektet.

Övrigt

MOTION
Förutom motionsslingorna runt Lötsjön och Ursvik erbjuder staden även en bred flora av simhall, ishall, curling, idrottsanläggningar och sporthallar.

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.

Vardagsrum

Kök

Sovalkov

Hall

Badrum

Övriga bilder

Planlösning