Furuvägen 23 Centrala Sundbyberg
Centrala Sundbyberg

Furuvägen 23

Optimalt planerad tvåa i hörnläge med balkong och öppen spis!

Kommande

Optimalt planerad tvåa i hörnläge med balkong och öppen spis!

Totalrenoverad och rymlig 2:a med balkong i härligt hörnläge på bra adress! Bostaden innefattar ett fint renoverat kök med exklusiva materialval, helkaklat och smakfullt badrum med tvättmaskin, väl tilltaget vardagsrum med direkt anslutning till den fina balkongen i lummigt läge samt en eldstad som höjer mysfaktorn, hall med bra avhängning- och förvaringsmöjligheter samt ett rymligt sovrum med bra förvaring. Till bostaden hör nyttjanderätt till ett källar- och vindsförråd. Här är det bara att flytta in och trivas - denna lägenghet vill du inte missa!

Alldeles utanför porten finns trevliga gräsytor med parkbänkar och lekplats. På kort promenadavstånd finns flertalet kommunikationsmöjligheter (här har man bl.a närhet till Sundbyberg C med bussar/tunnelbana/tvärbana/ pendeltåg, Duvbo t-bana samt Näckrosen t-bana), restauranger, service samt närhet till vacker natur längs Lötsjön med fint utegym, bangolf och Golfängarna.

Stabil förening med god ekonomi. Här är man boende i Brf Fågelhusen som bildades år 2006 och förvärvade fastigheten Kv Trasten 3. Föreningen består av 5 st flerbostadshus innehållande 130 st lägenheter (varav 13st fortsatt är hyresrätter) och 2 st lokaler. I föreningen finns tvättstuga, barnvagnsrum och cykelförråd.

Kontakta ansvarig mäklare Marcus för mer information!

Visa mer

SNABBFAKTA

 • Boarea: 63 kvm förvaltarens information
 • Antal rum: 2 rum
 • Våning: 2 av 6, hiss finns, Från markplan. Nyligen renoverad.
 • Avgift: 3 721 kr Inkl. Värme, Vatten och Kabel-TV (basutbud)
 • Förening: Brf Fågelhusen
 • Byggnadsår: 1950
 • Område: Centrala Sundbyberg, Sundbyberg

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare

Marcus Nilsson

Reg. fastighetsmäklare

Välkommen till Furuvägen 23

 • Totalrenoverad!
 • Modern med hög standard!
 • Fullt fungerande öppen spis!
 • Hörnläge med fint ljusinsläpp!
 • Balkong i lummigt parkläge!
 • Helkaklat badrum!
 • Eftertraktad adress!
 • Nära kommunikationer!
 • Otroligt välplanerad bostad!
 • Nära Tuletorget och all dess service!

Balkong

I direkt anslutning från vardagsrummet finner ni denna pärla. Trivsam balkong med lummigt och grönskande läge mot parken! I ett lugnt läge njuter ni här av vackra vyer. Plats finns för loungegrupp eller café-set om så önskas.

Visa mer

Kök

Totalrenoverat kök (2018) i modernt och fint snitt! Med stilsäkra materialval matchas här skåpsfronter i ljusgrått med stänkskydd i vitt kakel ovan den tjusiga stenskivan i kvartskomposit. Två fina fönsterpartier med härligt grönska utanför förser rummet med ett fint ljusinsläpp. Plats finns för matgrupp om 4-6 personer och här finns gott om förvaring via flertalet över- och underskåp samt bra arbetsytor. Utrustat med kyl & frys (2020), induktionshäll, fläkt, diskho, integrerad ugn samt micro i bekväm arbetshöjd samt en fullstor integrerad diskmaskin. Spotlights under överskåp ger rätt belysning, väggarna är målade i vitt och på golvet ligger ett fint vitpigmenterad parkettgolv. Ett kök att trivas i!

Visa mer

Badrum

Totalrenoverat badrum (2018) som andas lyx! Helkaklat med väldigt fin carraramarmor i grå ton som återfinns både på golv och väggar samt som detalj på kommod. Golvvärme ger härlig komfort och infällda spotlights ger önskvärd belysning. Utrustat med vägghängd wc, dusch med både takdusch samt vanligt munstycke bakom vikbar glasvägg i klarglas, stilfull spegel med belysning, handdukstork, kommod med handfat samt tvättmaskin.

Visa mer

Vardagsrum

Stort och trivsamt vardagsrum med gott om plats för sällskapsdel och TV-möblemang. Här finns även en vacker (och fullt fungerande) öppen spis som ökar mysfaktorn! Stora fönsterpartier i två väderstreck ger ett fint flöde av ljus. Via vardagsrummet och dess fina burspråk nås bostadens balkong. På golvet ligger fin vitpigmenterad originalparkett med holländsk läggning och väggarna är målade i vitt.

Visa mer

Sovrum

Otroligt trivsamt sovrum som är stort till ytan och har gott om plats för dubbelsäng, tillhörande möblemang och förvaringsmöbel. Fint fönsterparti och bra förvaring via skjutdörrsgarderob med spegeldörrar. Väggar målade i vitt och på golvet ligger samma tjusiga parkettgolv som i stora delar av bostaden.

Visa mer

Entré/Hall

Välkommen in! Välkomnande hall med fantastiska avhängnings- och förvaringsmöjligheter i en smart byggd walk in closet bakom skjutdörr i spegelglas. Hallen är bostadens hjärta varifrån du når samtliga rum. På golvet ligger ett fint vitpigmenterat parkettgolv som vidare breder sig ut i bostaden och skapar en sammanhängande känsla. Säkerhetsdörr och vitmålade väggar. Välkommen hem!

Visa mer

Exteriör

Välkomna till Furuvägen 23! Stor och välskött förening med god ekonomi. Varmt välkommen att kontakta ansvarig mäklare för mer information och visning.

Visa mer

Bostadsinfo

FÖRRÅD
Till lägenheten finns en nyttjanderätt för både källar- och vindsförråd!

PARKERING
Föreningen har 10 st parkeringsplatser, varav 1 handikapplats. 5 av platserna är belägna direkt utanför porten på Tulegatan 20. På samtliga platser tillämpas först-till-kvarn-principen för medlemmar med tillstånd. Medlemmar har rätt till ett parkeringstillstånd per lägenhet. Se mer utförlig information på föreningens hemsida. Föreningen har även 2 st garageplatser som går att hyra för 1000 kr/mån. Till dessa är det kö.

I övrigt gäller Sundbybergs boendeparkering för 600kr/mån.

KABEL-TV OCH INTERNET:
Kabel-TV via Tele2, basutbudet ingår i månadsavgiften. Bredband via Sundbybergs stadsnät.

GEMENSAMMA UTRYMMEN:
Brf Fågelhusen bildades år 2006 och består av 5 st flerbostadshus innehållande 130 st lägenheter, 13 hyresrätter som räknas som en dold tillgång och 3 st lokaler belägna på Tulegatan 20, Stenbrottsgatan 1-5 samt Furuvägen 23. Föreningen har ett flertal gemensamma utrymmen: I varje hus finns en piskbalkong där mattor kan piskas vid behov. Förråd för Barnvagnar - finns på Stenbrottsgatan 1, 3, 5 och Tulegatan 20. Stora cykelförråd finns på Furuvägen, Stenbrottsgatan 1, 3, 5 och Tulegatan 20. Tvättstugor finns i alla hus utom Stenbrottsgatan 5 som använder tvättstugan Stenbrottsgatan 3 där även grovtvättstuga finns. Föreningen har även en möteslokal på Tulegatan 20. Lokalen kan användas både för styrelsemöten och arbetsgruppernas möten. Till varje lägenhet hör ett källar- och ett vindsförråd. Föreningens fastigheter omringar en mycket uppskattad lekplats.

Visa mer

Sundbyberg

För dig som gillar känslan av stad och puls! Sundbyberg är en liten stad i storstaden och här finns allt ni behöver inom ett bekvämt räckhåll, som en mångfald av butiker av alla dess slag, mysiga caféer och konditorier samt omtyckta och välbesökta restauranger. Flera alternativ finns när det gäller mataffärer, och för dig som pendlar erbjuds här suveränt goda kommunikationer genom tunnelbana, pendeltåg, fjärrtåg, tvärbana, bussar samt flygbussar till både Arlanda och Bromma flygplats. Sundbyberg tunnelbana tar dig in till Stockholm C på 11 min. Genom tvärbanan åker man med lätthet till Solna Business Park, Solna C och Nordens största shopping galleria Mall of Scandinavia. Fjärrtågen tar dig med lätthet till Enköping, Västerås eller varför inte Göteborg. I sommar kommer dessutom Stockholms pendeltågsstation förflyttas till Odenplan och då kommer Sundbyberg bli 1:a hållplats efter Odenplan. Nära bostaden finner ni Lötsjön och Råstasjön med dess grönområden och suveräna motionsslingor, utegym samt bangolf. Här finns dessutom Gröna Stugan café och restaurang, som under sommaren är ett populärt utflyktsmål. Även Tornparken nås på kort gångavstånd. Tornparken är en populär park som ligger lättillgänglig mitt i centrala Sundbyberg. Med dess höga läge ges en härlig vy över takåsar och man kan med fördel njuta av en fantastisk solnedgång. Tornparken har rustats upp med lekplatser, parkbänkar etc. Numera kan man också kunna njuta av god mat i mysiga restaurangen Delibruket som slagit upp portarna i det gamla vattentornet.

Visa mer

Planskisser

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
3 721 kr, Inkl. Värme, Vatten och Kabel-TV (basutbud)
Antal rum
2 rum + Kök
Boarea
63 m² förvaltarens information
Våning
2 av 6, hiss finns
Andel i förening
0,007 %
Andel av årsavgift
0,78 %

Föreningen

Namn
Brf Fågelhusen
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
130 lägenheter varav 13 hyresrätter, 3 lokaler
Tillåter föreningen juridisk person
Nej
Äger föreningen marken
Ja
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Tillåter föreningen delat ägande
Ja
Överlåtelseavgift
1 190 kr
Pantsättningsavgift
476 kr
Allmänt om föreningen
Brf Fågelhusen bildades år 2006 och förvärvade fastigheten Kv Trasten 3. Föreningen består av 5 st flerbostadshus innehållande 130 st lägenheter (varav 117 st är bostadsrätter) och 2 st lokaler belägna på Tulegatan 20, Stenbrottsgatan 1-5 samt Furuvägen 23.

Överlåtelseavgift om 2,5 % av prisbasbeloppet debiteras köparen. Pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet debiteras låntagaren.

I dagsläget finns planer på avgiftsförändring men ej satt datum / förändring (2022-02-28)

För mer information se gärna föreningens fina hemsida: https://fagelhusen.bostadsratterna.se/
Information om månadsavgiften
Inkl. Värme, Vatten och Kabel-TV (basutbud)
FÖRENINGENS EKONOMI
I dagsläget finns planer på avgiftsförändring men ej satt datum / förändring (2022-02-28)
Tv och Bredband
KABEL-TV OCH INTERNET:
Kabel-TV via Tele2, basutbudet ingår i månadsavgiften. Bredband via Sundbybergs stadsnät.

GEMENSAMMA UTRYMMEN:
Brf Fågelhusen bildades år 2006 och består av 5 st flerbostadshus innehållande 130 st lägenheter, 13 hyresrätter som räknas som en dold tillgång och 3 st lokaler belägna på Tulegatan 20, Stenbrottsgatan 1-5 samt Furuvägen 23. Föreningen har ett flertal gemensamma utrymmen: I varje hus finns en piskbalkong där mattor kan piskas vid behov. Förråd för Barnvagnar - finns på Stenbrottsgatan 1, 3, 5 och Tulegatan 20. Stora cykelförråd finns på Furuvägen, Stenbrottsgatan 1, 3, 5 och Tulegatan 20. Tvättstugor finns i alla hus utom Stenbrottsgatan 5 som använder tvättstugan Stenbrottsgatan 3 där även grovtvättstuga finns. Föreningen har även en möteslokal på Tulegatan 20. Lokalen kan användas både för styrelsemöten och arbetsgruppernas möten. Till varje lägenhet hör ett källar- och ett vindsförråd. Föreningens fastigheter omringar en mycket uppskattad lekplats.
Parkering
Föreningen har 10 st parkeringsplatser, varav 1 handikapplats. 5 av platserna är belägna direkt utanför porten på Tulegatan 20. På samtliga platser tillämpas först-till-kvarn-principen för medlemmar med tillstånd. Medlemmar har rätt till ett parkeringstillstånd per lägenhet. Se mer utförlig information på föreningens hemsida. Föreningen har även 2 st garageplatser som går att hyra för 1000 kr/mån. Till dessa är det kö.

I övrigt gäller Sundbybergs boendeparkering för 600kr/mån.
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
GJORDA RENOVERINGAR:
1990-talet - Renoverades balkonger och yttertak.
1994 - Byte av vatten och avloppsrör i kök och WC/badrum samt renovering av WC/badrum
1996-2003 - Hissar renoverades
Ca 2000-2003
- Byte av elinstallationer
- Renovering av fasadernas putsade ytor
- Omdragning av el i lägenheterna
2011 - Uppdaterades tvättstugan
2013 - Takrenoveringar på Furuvägen 23, Stenbrottsgatan 1 och 3. Nytt tak på
Stenbrottsgatan 5 och Tulegatan 20.
2014 - Fönsterrenoveringar samt inriktningsbeslut avseende energiåtgärder
2016 - Ventilationssystem genomgånget och åtgärdat på: Furuvägen 23, Stenbrottsgatan 5
2016 - Omläggning tak samtliga hus
2017 - Byte till LED-belysning i samtliga trapphus
2016-2018 - Byte av undercentralen är klart och ventilation åtgärdat i samtliga hus
2017 - Byte av värmecentral
2018 - Byte av undercentral
2018 - Ommålning av samtliga trapphus
2019 - Renovering av stentrappa vid Stenbrottsgatan 5
2019 - Renovering av våtutrymmen i verksamhetslokal på Stenbrottsgatan 1
2019 - Brandskyddskontroll av alla öppna eldstäder, obligatoriskt vart 6:e år
2020 - Hissarna renoverades
2022 - Tvättstugan målades om
2022 - Hissarna byttes ut

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerbostadshus
BYGGNADSÅR
1950
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
3-glas
VENTILATION
Mekanisk (med frånluft)
Hiss
Ja, Från markplan. Nyligen renoverad.

Ekonomi

KOMMUNALSKATT
31,241%
Pantsatt
Ja

DRIFT

El
3 000 kr/år
Försäkring
2 200 kr/år
DRIFTKOSTNAD TOTAL
5 200 kr/år
DRIFTKOSTNADEN AVSER
3 personer
Kommentar
Enligt schablon. Notera att driftkostnader är personliga och varierar.
Energideklaration
Utförd 2020-10-16
PRIMÄRENERGITAL
131 kWh per kvm och år

Omgivning

Allmänt om området

LÄGE I STADSDELEN
För dig som gillar känslan av stad och puls! Sundbyberg är en liten stad i storstaden och här finns allt ni behöver inom ett bekvämt räckhåll, som en mångfald av butiker av alla dess slag, mysiga caféer och konditorier samt omtyckta och välbesökta restauranger. Flera alternativ finns när det gäller mataffärer, och för dig som pendlar erbjuds här suveränt goda kommunikationer.

LÖTSJÖN
Nära bostaden finner ni Lötsjön och Råstasjön med dess grönområden och suveräna motionsslingor. Här finns dessutom Gröna Stugan café och restaurang, som under sommaren är ett populärt utflyktsmål.

TORNPARKEN/MARABOUPARKEN
Tornparken är en populär park som ligger lättillgänglig mitt i centrala Sundbyberg. Med dess höga läge ges en härlig vy över takåsar och man kan med fördel njuta av en fantastisk solnedgång. Tornparken har rustats upp med lekplatser, parkbänkar etc. Numera kan man också kunna njuta av god mat i mysiga restaurangen Delibruket som slagit upp portarna i det gamla vattentornet.

Marabouparken som är en prisbelönad park är även det ett mysigt tillhåll i närheten för promenader och picknick. Parken skapades under åren 1937 och 1955 och har både spatiösa gräsytor, barnbad och en betydande samling modern skulptur.

Kommunikation

KOMMUNIKATION
Sundbyberg är en av landets mest kommunikationstäta kommuner; två tunnelbanelinjer med fem stationer, pendeltåg, fjärrtåg och ett antal busslinjer gör att tidsavståndet till city varierar mellan 10 och 20 minuter. Dessutom invigdes tvärbanan i oktober 2013 med hållplats på Landsvägen. Den kopplar ihop Alvik och Solna station där nya nationalarenan ligger. Pendeltåget tar dig till Odenplan på 5 minuter!

Parkering

PARKERING
Generellt i Sundbyberg gäller boendeparkering. Avgift för detta är 600 kr /mån. Se mer på www.sundbyberg.se. Vissa föreningar kan även ha egna parkeringsplatser, se vidare under objektet.

Övrigt

MOTION
Förutom motionsslingorna runt Lötsjön och Ursvik erbjuder staden även en bred flora av simhall, ishall, curling, idrottsanläggningar och sporthallar.

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.