Granlidsvägen 21 Duvbo
Duvbo

Granlidsvägen 21

Generös trea med villakänsla i Duvbo!

Till salu

Generös trea med villakänsla i Duvbo!

Sällan till salu! Passa på och ta chansen!
I lummiga Duvbo finner ni denna fantastiska trea i ett charmigt 30-tals hus med egen parkeringsplats som har egen laddstolpe. Mysig villakänsla i en lägenhet som karaktäriseras av stora fönsterpartier, ljusa ytskikt, generös takhöjd, goda förvaringsmöjligheter samt en grönskande omnejd. Perfekt läge med närhet till naturen och kommunikationer!

Varmt välkommen att kontakta ansvarig mäklare Mathias Bergvik för mer information!

Visa mer

SNABBFAKTA

 • Utgångspris: 4 495 000 kr
 • Boarea: 76 kvm föreningens information
 • Antal rum: 3 rum
 • Våning: 1 av 3
 • Avgift: 3 950 kr inkl värme, VA, P-plats
 • Förening: Brf Grankanalia
 • Byggnadsår: 1931-36, OÅ 1993-1996
 • Område: Duvbo, Sundbyberg
Utgångspris

4 495 000 kr

Visningar

16 Maj 17:30 - 18:00
Välkommen på visning!
Håll dig uppdaterad
Ansvarig mäklare

Mathias Bergvik

Reg. fastighetsmäklare

Välkommen till Granlidsvägen 21

 • Parkeringsplats med egen laddstolpe!
 • Villakänsla i barnvänligt område!
 • Generös takhöjd!

Vardagsrum

Extremt behagligt vardagsrum med generös takhöjd om ca 2.6 m och stora fönsterpartier som förser bostaden med ett otroligt ljus. Lättmöblerade ytor med plats för en större sällskapsdel. Från vardagsrummet nås de båda sovrummen som ligger i fil. Vita väggar samt en brädvägg i vitt och taket har försetts med dimbara spotlights. Woodfiber-golv från Bjelin.

Visa mer

Kök

Rymligt renoverat kök anpassat för familjen som gillar att laga mat och umgås tillsammans. Bra med yta för matbord för 4-6 personer.
Köket är inrett med underskåp i grå träfärgad nyans med flera utdragslådor innanför de stora lådfronterna samt motoriserad låda för sopor för extra bekvämlighet. Överskåp bryter färgsättningen i vitt. Goda arbetsytor ovan bänkskiva i mörkgrå sten. I taket har dimbara spotlights satts upp för stämningsfull belysning samt dimbar belysning under överskåp. Den maskinella utrustningen består av; extra bred induktionshäll (80cm), integrerad fläkt, integrerad diskmaskin, fullstor integrerad kyl och frys, inbyggd ugn och mikro. Från kökets fönster blickar man ut över föreningens mysiga tomt som bidrar till villakänslan.

Visa mer

Hall

Definitionen av en välkomnande hall. Innanför dörren finns bra yta för avhängning direkt till höger.
Från ingången nås köket till vänster, badrummet till höger och rakt fram vardagsrummet och de två sovrummen.

Visa mer

Badrum

Stambytt badrum som totalrenoverades 2013. Helkaklade väggar i vitt och svart samt svart klinkergolv. Mysig känsla ges genom snedtaket ovan wc samt tvättmaskin. Vidare inreds utrymmet med; dusch, vikbar vägg i klarglas, stort handfat med kommod, spegel med stilren belysning ovan, spotlights i tak, handdukstork och golvvärme. Förvaring ges via svarta vägghängda skåp samt kommod under handfat.

Visa mer

Sovrum 1

I detta sovrum finns plats för en stor dubbelsäng samt nattduksbord om så önskas. Platsbyggd garderob från Kvik med skjutdörrar samt inredning. Väggarna i det större sovrummet målades 2017 precis som övriga väggar i lägenheten.
Hdf-golv i grå ton. Från fönstret blickar man ut mot villaområdet utanför.

Visa mer

Sovrum 2

Även detta sovrum är av bra storlek och inrymmer med enkelhet säng med tillhörande möblemang. Här återfinns platsbyggda garderober från KVIK med skjutdörrar och inredning. Idag disponeras rummet som gästrum, passar också bra som barnrum eller kontorsrum.
Väggarna är målade i grå färg. Rummet nås genom den lilla trappan upp från vardagsrummet.

Visa mer

Planskisser

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
3 950 kr, inkl värme, VA, P-plats
Antal rum
3 rum + Kök
Boarea
76 m² föreningens information
Våning
1 av 3
Andel i förening
4,8486 %

Föreningen

Namn
Brf Grankanalia
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
24 lägenheter varav 1 hyresrätt
Tillåter föreningen juridisk person
Nej
Äger föreningen marken
Ja
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Överlåtelseavgift
1 190 kr
Pantsättningsavgift
465 kr
Allmänt om föreningen
Brf Grankanalia bildades år 2000 och har fyra flerbostadshus på Granlidsvägen 18, 19, 21 samt Hästhagsgatan 14. Fastigheterna byggdes år 1931-35 och har 24 st lägenheter varav 23 st är bostadsrätter och 1 st är hyresrätt. Stabil förening med god ekonomi.

Föreningen sålde under 2014 en hyresrätt som inbringade över 4 000 000 kr till bostadsrättsföreningen. Dessa medel har använts till att amortera 3 miljoner på föreningens lån samt bekosta dräneringsarbetet 2014.

Överlåtelseavgift om 1190 kr av gällande basbelopp debiteras köparen och pantsättningsavgift om 465 kr per pant debiteras låntagaren.

Juridisk person accepteras inte som medlem i föreningen.

Delat ägandeskap accepteras.

I dagsläget finns inget beslut taget om avgiftsförändring. (2022-05-01)

Besök gärna föreningens hemsida: www.grankanalia.se
Information om månadsavgiften
inkl värme, VA, P-plats
Tv och Bredband
Kabel-TV och bredband via Sundbybergs stadsnät. Via Sundbybergs stadsnät finns olika leverantörer att välja mellan. Debiteras separat. För mer info om vilka paket och leverantörer som erbjuds gå in på www.sundbybergsstadsnat.se

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Cykelrum/barnvagnsförråd finns i föreningen. 2 utrymmen finns i föreningen.

TVÄTTSTUGA
Tvättstuga i fristående byggnad. I tvättstugan finns tre tvättmaskiner, en torktumlare och ett stort torkskåp. Bokas enkelt via bokningsystem på nätet.

GRILLPLATS
På föreningens mark ligger den trevliga grillplatsen för föreningens medlemmar med murad grill och trädäck för trevliga sommarkvällar. Detta blir en perfekt plats att njuta tillsammans med vännerna eller de goda grannarna.

ÖVRIGT
Trappstädning sköts av medlemmarna
Parkering
En separat parkeringsplats tillhör lägenheten och därför utgår ingen kostnad för denna parkeringsplats. Parkeringsplatser med laddstolpe för elbil debiteras bostadsrättsinnehavaren separat för elkostnader.
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
Gjorda renoveringar:
1993-1996 - Under dessa år är fastigheten totalrenoverad samt stambytt (undantaget fönster)
2008 - Installation av bergvärmepump till två av föreningens fastigheter. Så nu är tre av fyra av föreningens fastigheter installerade med bergvärme för att hålla föreningens uppvärmningskostnader låga.
2009 - Renovering av fönster (energiglas i ytterskiktet, tätning samt målning).
2010 - Entrétrappan samt muren längs med Granlidsvägen 18 och 21 är putsad och målad.
2011 - Kodlås installerat vid ytterentrén.
2011 - Ommålning och ny golvbeklädnad av trapphus.
2012 - Stamspolning.
2012 - Genomgång av tak och byte av trasiga takpannor.
2012 - Genomgång av bergvärmesystem inklusive byte av expansionskärl.
2013 - Kontroll och rengöring av ventilationssystem.
2014 - Dränering av grund i fastigheten på Granlidsvägen 21.
2014 - Försäljning av en hyreslägenhet.
2016 - Ny torktumlare inköpt till tvättstugan.
2016 - Renoverat gemensam grillplats.
2017 - Kontroll och renovering av ventilationssystem, reparation av bergvärmesystem. Dränering med ny fuktspärr, fuktmatta och ny singelsten. Nya trappor till två porter.
2017 – Ny torktumlare samt tvättmaskin i tvättstugan
2019 - Ny ytterdörr Granlidsvägen 21
2019 - Laddstolpar för laddning av elbilar klara
2019 - Spolning av rör/avlopp

Kommande renoveringar:
Renovering mittentrapp, annars inga planerade omfattande renoveringar

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerbostadshus
BYGGNADSÅR
1931-36
Kommentar BYGGNADSÅR
OÅ 1993-1996
Uppvärmning
Bergvärme
Fönster
3-glas
Hiss
Nej

Ekonomi

Utgångspris
4 495 000 kr
KOMMUNALSKATT
31,241%
Pantsatt
Nej

DRIFT

El
6 000 kr/år
DRIFTKOSTNAD TOTAL
6 000 kr/år
DRIFTKOSTNADEN AVSER
3 personer
Kommentar
Schablonkostnad. Försäkring tillkommer.
Energideklaration
Utförd 2020-02-28
Energiklass
F
PRIMÄRENERGITAL
156 kWh per kvm och år

Omgivning

Allmänt om området

I villaidyllen Duvbo, intill fantastisk natur och omtyckta idrotts- och rekreationsområden, ligger denna lilla oas. Här bor man nära naturen men ändå på kort avstånd in till centrala Sundbyberg, Stockholm City, Kista eller Solna.

I Sundbybergs centrum erbjuds ett stort utbud av shoppingmöjligheter, cafeér och restauranger samt mysiga Sturegatan. I närheten finns även Sundbybergs nya mötesplats, det populära kvarteret Signalfabriken som inrymmer bostäder, hotell, restauranger, bibliotek, gym m.m. Inom promenadavstånd ligger grön- och naturområden som Golfängarna, Lötsjön och Råstasjön samt Ursviks motionsområde. I området finns även flera parker bl a Marabouparken med grönska, utställningar och nybyggd konsthall och nyupprustade och omtyckta Tornparken. Sundbyberg erbjuder utmärkta kommunikationer med tunnelbana, pendeltåg, tvärbana, bussar.

Natursköna platser finns det gott om i Sundbyberg och nära denna bostad är inte ett undantag. På Golfängarna finns stora öppna ytor, perfekt för lata dagar i solen eller en picknick. För de minsta barnen finns även den trevliga plaskdammen som rikligt nyttjas under sommarhalvåret. I närheten finner Ni Lötsjön och Råstasjön med dess rika djur och fågelliv. Här kan Ni ta en joggingtur, promenera längs med sjöarna eller bara sätta Er ner och njuta av den vackra omgivningen. På Råstasjön brukar det under vintertid skapas en trevlig rundbana för skridskoåkarna. Intill Lötsjön finner Ni det omtalade caféet "Den gröna stugan" där man kan ta en avkopplande fika med vacker utsikt över vattnet. För er som gillar naturen finns också det trevliga naturreservatet, Igelbäcken, och Ursviks motionsgård endast 10 minuters promenad bort.

Kommunikation

Huset ligger mycket strategiskt i förhållande till kommunikationer. Det är gång- och cykelavstånd till Sundbyberg C eller om man föredrar buss ligger hållplats för busslinje 504 mycket nära. Bussen tar 5 minuter till Sundbyberg C där pendel- och regiontågstation, tunnelbana (gren Hjulsta), tvärbana mot Solna station och Sickla samt bussar finns. Om man åker buss 504 åt andra hållet kommer man på 5 minuter till Hallonbergen där T-bana (gren Akalla) och bussar finns.

Inom promenadavstånd (ca 900 m) når Ni tunnelbana (T-Duvbo eller T-Rissne) som tar Er in till T-Centralen på 13 min och i Rissne finns även ett stort utbud av busslinjer.

Det är ca 3 km med gång- och cykelväg till Mall of Scandinavia och Friends Arena

* Buss 118 (Hallonbergen - Spånga C - Vällingby C)
* Buss 512 (Solna C - Spånga C- Hässelby)
* Buss 155 (Brommaplan - Kista C)
* Buss 157 (Danderyds C - Spånga C)
* Buss 540 (Universitetet - Bergshamra C- Ulriksdal - Tensta)
* Nattbuss 196 (T-Centralen - Tensta)
* Nattbuss 197 (T-Centralen - Sollentuna)
* Nattbuss 199 (Vällingby C - Hallonbergen C)
* Nattbuss 591 (T-Centralen - Rinkeby kvarn)

Från Sundbybergs centrum går också Flygbussarna som tar dig både till Bromma flygplats och Arlanda Airport.

Utöver detta kommer en ny sträckning för Tvärbanan förbi Rissne och vidare till Stora Ursvik och Helenelund.

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.