Ågatan 16 Bällstaån
Bällstaån

Ågatan 16

Fantastisk 4:a invid vattnet på attraktiva Ågatan!

Till salu

Fantastisk 4:a invid vattnet på attraktiva Ågatan!

Välkommen till Ågatan 16!

En fantastisk 4:a i toppläge på attraktiva Ågatan med utsikt från stora fönsterpartier i tre väderstreck! Denna lägenhet präglas av en vacker ekparkett i mörkare karaktär och sobra toner till väggarna samt tilltagna ytor och en inglasad balkong i sydvästligt läge.

Vidare erbjuder bostaden god förvaring genom ett rymligt förråd om 7 kvm samt platsbyggda garderober i två av sovrummen. Utöver det finns även ett tredje sovrum som inrymmer både säng, kontorsdel och möjlighet till extra garderob. Till kök och vardagsrum infinns härliga sociala ytor med ett vackert ljusinsläpp som skapar en luftig känsla. Här finns en ypperlig möjlighet till trevliga middagar i goda vänners lag med solen som faller in under kvällen! Ett hem som i sin helhet skapar den perfekta kombinationen av komfort och kvalitet. Det är dags att längta hem!

Välskött bostadsrättsförening med god ekonomi och låga avgifter. Direkt utanför entrédörren kommer man ut till Bällstaån och de mysiga bryggorna med småbåtarna. Lägenheten är belägen vid en lugn återvändsgata utan störande trafik men samtidigt oerhört centralt. Mycket nära butiker, service och restauranger i Sundbybergs centrum och även kommunikationer. Längs promenadstråken kring Bällstaån kan man promenera hela vägen via Huvudsta havsbad in till Karlberg och Kungsholmen.

Visa mer

SNABBFAKTA

 • Utgångspris: 6 795 000 kr
 • Boarea: 94 kvm föreningens information
 • Antal rum: 4 rum
 • Våning: 3 av 6, hiss finns
 • Avgift: 4 816 kr inkl Värme, VA, bredband och digital-TV (basutbud)
 • Förening: Brf Bällsta Brygga
 • Byggnadsår: 2003
 • Område: Bällstaån, Sundbyberg
Utgångspris

6 795 000 kr

Visningar

28 Jun 17:00 - 17:30
Välkommen på öppen visning - Anmäl er gärna!
Håll dig uppdaterad
Ansvarig mäklare

Olivier Hoho

Reg. fastighetsmäklare

Välkommen till Ågatan 16

 • Fantastiskt läge.
 • Nyrenoverat kök och vardagsrum!
 • Balkong direkt mot Bällstaån i bästa solläge.
 • Stabil brf med låga avgifter.
 • Bredband ingår i avgiften.
 • 3 rymliga sovrum
 • Ingen kö till garageplatserna i dagsläget!

Balkong

Bostadens pärla! Balkongen är mycket rymlig och tack vare dess tilltagna ytor får man med enkelhet plats med såväl matbord, solsäng och plantering. Solen når balkongen redan på förmiddagen och därefter erbjuds sol hela dagen, eftermiddagen och resten av kvällen! Detta är verkligen ett av de bästa balkonglägena i området med ett fantastiskt nära läge till vattnet. Balkongen är försedd med helglasad inglasning som med lätthet kan öppnas upp om så önskas och tillsammans med den installerade infravärmen bidrar till att balkongen blir ett trivsamt extrarum under hela året. Trätak i taket med infällda dimbara spotlights ger en extra mysfaktor kvällstid.

Visa mer

Vardagsrum

Den öppna planlösningen skapar tillsammans med de många fönstren och utgången till balkongen ett härligt ljust utrymme att trivas i. Den rymliga, sociala ytan skapar möjligheter för såväl en stor soffgrupp med tillhörande möblemang som ett tilltaget matsalsmöblemang för stora sällskap. Via glasdörren nås även den underbara inglasade balkongen.

Visa mer

Kök

Stilrent kök med all den utrustning man kan önska. Maskinella utrustningen består av; induktionshäll, diskmaskin, inbyggd mikro och ugn, fläkt, kyl och frys i fullstorlek. Vitt kakel pryder väggen ovanför arbetsbänkarna och en god arbetsbelysning från de många infällda spotlightsen i överskåpen. I köket har man en härlig matplats invid fönstret för 6-8 personer. Härifrån blickar man ut över Bällstaån och båtarna. I köket är även ett externt vattensystem från Grohe som ger filtrerat och kylt vatten men även möjlighet till kolsyrat direkt i kranen.

Visa mer

Sovrum 1

Välplanerat sovrum i rofyllt läge med god förvaring vid garderobsvägg. På golvet ligger ekparkett som i resten av lägenheten.

Visa mer

Sovrum 2

Sovrum i gavel med fantastiskt ljusinsläpp och en praktisk garderobsvägg som erbjuder optimal förvaring. Kan disponeras som både barnrum, kontor eller gästrum.

Visa mer

Sovrum 3

Ett rymligt tredje sovrum med en garderob samt utrymme för både säng och kontorsdel.

Visa mer

Badrum

Stort och stilrent helkaklat badrum i vitt med klinkergolv. Golvvärme för ökad komfort. Fint inrett med dusch, jacuzzi, handfat med kommod, spegelskåp med belysning samt handdukstork och wc.

Visa mer

WC

Gäst-wc utrustad med tvättmöjligheter via tvättmaskin och torktumlare.

Visa mer

Hall/Förråd

Väl tilltagen hall med god förvaring som leder vidare till bostadens resterande rum. I den inre hallen finns ett tilltaget förråd om ca 7 kvm inredd med hyllplan och flertalet garderober.

Visa mer

Bostadsinfo

KABEL-TV OCH BREDBAND
Föreningen har avtal med Comhem och i månadsavgiften som man betalar till föreningen ingår en digital-TV-box och ett antal kanaler samt 150/10 Mbit bredband.

PARKERING
Föreningen hyr ett antal parkeringsplatser i närliggande parkeringshus på Ågatan 1. Medlemmar i Brf Bällsta Brygga hyr i sin tur dessa parkeringsplatser via föreningen. Kostnad, 1166 kr/mån. Ingen kö för tillfället (2022-06-08).

FÖRRÅD/GEMENSAMMA UTRYMMEN
Det finns ett cykelförråd i ett av husen och barnvagnsrum i entrén i båda husen.

SOPHANTERING
Föreningen har ett soprum i markplan. Kärl finns för hushållsavfall, matavfall, glas, tidningar, hårdplast, pappersförpackningar, batterier, kartonger.

SUNDBYBERGS BÅTKLUBB
Den högt eftertraktade båtklubben belägen vid Bällstaån har under 100 års tid erbjudit ett levande båtliv för Sundbybergsborna. För att ta del av historien och få uppdaterad information gällande medlemskap och kötider vänligen besök deras hemsida: https://sundbybergsbatklubb.se/

Visa mer

Ågatan

Med bästa läget i Sundbyberg med Bällstaån som närmsta granne. Lägenheten är belägen vid en lugn återvändsgata utan störande trafik men samtidigt oerhört centralt. Mycket nära butiker, service och restauranger i Sundbybergs centrum och även kommunikationer. Här bor man även nära Marabouparken med stora öppna gräsytor, stor plaskdamm samt restaurang och café Parkliv. Från Ågatan nås också en nyöppnad träningsanläggning (Friskis och Svettis), endast 50 meter från huset. Längs promenadstråken längs Bällstaån kan man promenera hela vägen via Huvudsta havsbad in till Karlberg och Kungsholmen. Med cykel tar man sig med lätthet till Solna centrum eller varför inte in till Vasastan och Kungsholmen (ca 30 min).

Visa mer

Sundbyberg

För dig som gillar känslan av stad och puls! Sundbyberg är en liten stad i storstaden och här finns allt ni behöver inom ett bekvämt räckhåll, som en mångfald av butiker av alla dess slag, mysiga caféer och konditorier samt omtyckta och välbesökta restauranger. Flera alternativ finns när det gäller mataffärer, och för dig som pendlar erbjuds här suveränt goda kommunikationer genom tunnelbana, pendeltåg, fjärrtåg, tvärbana, bussar samt flygbussar till både Arlanda och Bromma flygplats. Med pendel tar du dig in till Stockholm City (Odenplan) på 4 min. Genom tvärbanan åker man till Solna Business Park, Solna C och Nordens största shopping galleria Mall of Scandinavia. För den hurtige nås även M.O.S genom en trevlig promenad förbi Råstasjön. Fjärrtågen tar dig smidigt till Enköping, Västerås eller varför inte Göteborg. Nära bostaden finner ni Lötsjön och Råstasjön med dess grönområden och suveräna motionsslingor. Här finns dessutom Gröna Stugan café och restaurang, som under sommaren är ett populärt utflyktsmål. Även Tornparken nås på kort gångavstånd. Tornparken är en populär park som ligger lättillgänglig mitt i centrala Sundbyberg. Med dess höga läge ges en härlig vy över takåsar och man kan med fördel njuta av en fantastisk solnedgång. Tornparken har rustats upp med lekplatser, parkbänkar etc. Numera kan man också njuta av god mat i mysiga restaurangen Delibruket som slagit upp portarna i det gamla vattentornet.

Visa mer

Planskisser

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
4 816 kr, inkl Värme, VA, bredband och digital-TV (basutbud)
Antal rum
4 rum + Kök
Boarea
94 m² föreningens information
Våning
3 av 6, hiss finns
Andel i förening
3,5067 %

Föreningen

Namn
Brf Bällsta Brygga
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
30 lägenheter
Tillåter föreningen juridisk person
Nej
Äger föreningen marken
Ja.
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Tillåter föreningen delat ägande
Föreningen godkänner i flesta fall delat ägande, en individuell bedömning görs vid varje fall.
Överlåtelseavgift
1 691 kr
Pantsättningsavgift
725 kr
Allmänt om föreningen
Föreningen består av 30 lägenheter, samtliga upplåtna med bostadsrätt. Lägenheterna är fördelade på två bostadshus med adresserna Ågatan 14 och Ågatan 16.

Överlåtelseavgift om 2,5% av gällande basbelopp debiteras köparen (enligt stadgar). Pantsättningsavgift om 1% av gällande basbelopp debiteras köparen/pantsättaren.

Inga planer för en avgiftsförändring under 2022 (kontrollerat 2022-06-08)

För mer information om föreningen, se gärna hemsidan: http://ballstabrygga.bostadsratterna.se/
Information om månadsavgiften
inkl Värme, VA, bredband och digital-TV (basutbud)
Tv och Bredband
Föreningen har avtal med Comhem och i månadsavgiften som man betalar till föreningen ingår en digital-TV-box och ett antal kanaler samt 150/10 Mbit bredband. Det är möjligt att få tillgång till fler kanaler eller högre hastighet på bredbandet genom att själv teckna avtal om det med Comhem www.comhem.se eller via telefon på 0771-55 00 00.
Parkering
Föreningen hyr ett antal parkeringsplatser i närliggande parkeringshus på Ågatan 1. Medlemmar i Brf Bällsta Brygga hyr i sin tur dessa parkeringsplatser via föreningen. Kostnad, 1166 kr/mån. I dagsläget ingen kö (2022-06-08)
FÖRSÄKRING
Föreningen har tecknat bostadsrättstillägg kollektivt för alla medlemmar
Övrigt
Det finns kabel-TV i husen. Föreningen har avtal med Comhem och i månadsavgiften som du betalar till föreningen ingår en digital-TV-box och ett antal kanaler samt 100/10 Mbit bredband. Det är möjligt att få tillgång till fler kanaler eller högre hastighet på bredbandet genom att själv teckna avtal om det med Comhem www.comhem.se eller via telefon på 0771-55 00 00.
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
Gjorda renoveringar:
2015 - Stammspolning
2016 - OVK
2016 - Ventilations rengöring
2016 - Målning av träfasaden
2018 - Renovering av styrdon i hiss
2020 - Tjärning och översyn av tak samt byte av värmekablar i stuprör
2020 - OVK

Kommande: Inga omfattande renoveringar är planerade inom överskådlig framtid (2022-06-08)

dokument

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerbostadshus
BYGGNADSÅR
2003
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
3-glas
VENTILATION
Mekanisk (endast frånluft)
Hiss
Ja
Övriga byggnader/utrymmen
Cykelförråd och barnvagnsförråd

Ekonomi

Utgångspris
6 795 000 kr
KOMMUNALSKATT
31,241%
Pantsatt
Ja

DRIFT

El
3 800 kr/år
Försäkring
1 800 kr/år
DRIFTKOSTNAD TOTAL
5 600 kr/år
DRIFTKOSTNADEN AVSER
2 personer
Energideklaration
Utförd 2018-10-02
Energiklass
E
PRIMÄRENERGITAL
131 kWh per kvm och år

Allmänt om området

För dig som gillar känslan av stad och puls! Sundbyberg är en liten stad i storstaden och här finns allt ni behöver inom ett bekvämt räckhåll, som en mångfald av butiker av alla dess slag, mysiga caféer och konditorier samt omtyckta och välbesökta restauranger. Flera alternativ finns när det gäller mataffärer, och för dig som pendlar erbjuds här suveränt goda kommunikationer.

LÖTSJÖN
Nära bostaden finner ni Lötsjön och Råstasjön med dess grönområden och suveräna motionsslingor. Här finns dessutom Gröna Stugan café och restaurang, som under sommaren är ett populärt utflyktsmål.

TORNPARKEN/MARABOUPARKEN
Tornparken är en populär park som ligger lättillgänglig mitt i centrala Sundbyberg. Med dess höga läge ges en härlig vy över takåsar och man kan med fördel njuta av en fantastisk solnedgång. Tornparken har rustats upp med lekplatser, parkbänkar etc. Numera kan man också kunna njuta av god mat i mysiga restaurangen Delibruket som slagit upp portarna i det gamla vattentornet.

Marabouparken som är en prisbelönad park är även det ett mysigt tillhåll i närheten för promenader och picknick. Parken skapades under åren 1937 och 1955 och har både spatiösa gräsytor, barnbad och en betydande samling modern skulptur.

Kommunikation

Sundbyberg är en av landets mest kommunikationstäta kommuner; två tunnelbanelinjer med fem stationer, pendeltåg, fjärrtåg och ett antal busslinjer gör att tidsavståndet till city varierar mellan 10 och 20 minuter. Dessutom invigdes tvärbanan i oktober 2013 med hållplats på Landsvägen. Den kopplar ihop Alvik och Solna station där nya nationalarenan ligger. Pendeltåget tar dig till Odenplan på 5 minuter!

Parkering

Generellt i Sundbyberg gäller boendeparkering. Avgift för detta är 600 kr /mån. Se mer på www.sundbyberg.se. Vissa föreningar kan även ha egna parkeringsplatser, se vidare under objektet.

Övrigt

Förutom motionsslingorna runt Lötsjön och Ursvik erbjuder staden även en bred flora av simhall, ishall, curling, idrottsanläggningar och sporthallar.

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.