Franstorpsvägen 4B Lilla Alby
Lilla Alby

Franstorpsvägen 4B

Totalrenoverad bostad högst upp i huset med fransk balkong.

Kommande

Totalrenoverad bostad högst upp i huset med fransk balkong.

Kommande försäljning! Välkommen till Franstorpsvägen 4B och denna väldisponerade 2:a ett stenkast från centrala Sundbyberg. Här bor ni högst upp i huset (hiss finns) med ett fullutrustat och renoverat kök, stambytt badrum förberett för tvättmaskin, sovrum samt ett stort vardagsrum där ljuset flödar genom fönsterparti och fransk balkong.
Direkt i anslutning till fastigheten ligger den trevliga Tuvanparken med dess förlängning till Strandtorget, gångbron över till bromma om mysiga promenader längst Bällstaån. Här bor du verkligen med närhet både vatten, natur, restauranger. Sundbybergs centrum har ni ett stenkast bort.

Kontakta ansvarig mäklare Alina Ibraimovski för förhandsvisning eller mer information. Välkomna!

Visa mer

SNABBFAKTA

 • Boarea: 42 kvm
 • Antal rum: 2 rum
 • Våning: 4 av 4, hiss finns
 • Avgift: 3 085 kr inkl Värme, VA, Kabel-TV (basutbud)
 • Förening: HSB Brf Apoteket i Sundbyberg
 • Byggnadsår: 1962
 • Område: Lilla Alby, Sundbyberg

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare

Alina Ibraimovski

Reg. fastighetsmäklare

Välkommen till Franstorpsvägen 4B

 • Högst upp i huset
 • Totalrenoverad bostad
 • Fransk balkong
 • Stambytt 2018
 • Centralt läge
 • Brf med låg belåning
 • Stenkast till tuvanparken och strandpromenaden

BILDER

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
3 085 kr, inkl Värme, VA, Kabel-TV (basutbud)
Antal rum
2 rum + Kök
Boarea
42 m²
Våning
4 av 4, hiss finns
Andel i förening
1,05884 %
Andel av årsavgift
1,05884 %
Uteplats
Fransk balkong.

Föreningen

Namn
HSB Brf Apoteket i Sundbyberg
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
60 lägenheter, 10 lokaler
Allmänt om föreningen
Föreningen består av 60 lägenheter, samtliga upplåtna med bostadsrätt, samt 10 lokaler. Föreningen har funnit sedan början av 60-talet då HSB byggde husen. Föreningen har god ekonomi med låg belåning.

Överlåtelseavgift om 3,5% av gällande basbelopp (f.n 1551 kr) debiteras säljaren. Pantsättningsavgift om 1,5% av gällande basbelopp debiteras pantsättaren. Vid andrahandsuthyrning (som godkänts av styrelsen) tar föreningen ut en administrationsavgift på 10%.

Juridisk person accepteras inte som medlem i föreningen.

Individuellt medlemskap i HSB-föreningen krävs.

Föreningen har inte planerat några avgiftsförändringar.

GEMENSAMHETSANLÄGGNINGAR
I föreningen finns 2 tvättstugor med 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare och 1 torkskåp i varje. Maskinerna är från 2020. Tvättstugorna är placerade i samma hus (Franstorpsvägen 4A-C).

I fastigheten finns även ett cykelrum och barnvagnsförråd. Stor gemensam snickarbod finns.

Föreningen har en gemensam innergård som är utrustad med möblemang samt en murad grill. Det finns även en trevlig lekplats.

FÖRRÅD
Nyttjanderätt till ett förråd
Information om månadsavgiften
inkl Värme, VA, Kabel-TV (basutbud)
Tv och Bredband
Fastigheten är ansluten till datanätverk via Telenor. I varje lägenhet finns en anslutningskontakt. Det finns möjlighet att skaffa bredband och telefoni mm via Telenor. Medlemmar ansvarar individuellt för abonnemang.

Fastigheten har grundutbud av kabel-tv via Comhem med möjlighet att skaffa ytterligare tjänster via Comhem. Medlemmar ansvarar individuellt för utökade abonnemang
Parkering
PARKERING
Till föreningen hör 34 st parkeringsplatser varav 15 med motorvärmaruttag. Dessa går att hyra för 450 kr/mån med motorvärmaruttag och 300 kr/mån utan motorvärmaruttag (f.n. 1-2 år kötid).
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
Gjorda renoveringar:
- Nya maskiner tvättstuga 2020
- Stambyte 2018
- Utbytt undercentral 2015
- Renovering och omasfaltering av innegården 2014
- Relining kök och badrum 2009
- Renovering av balkongerna 2002
- Tak, fasad och fönster 2001

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerbostadshus
BYGGNADSÅR
1962
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
3-glas
Hiss
Ja

Ekonomi

KOMMUNALSKATT
31,233%
Pantsatt
Nej

DRIFT

El
2 000 kr/år
Försäkring
1 350 kr/år
DRIFTKOSTNAD TOTAL
3 350 kr/år
DRIFTKOSTNADEN AVSER
1 person
Energideklaration
Utförd 2020-06-02

Omgivning

Allmänt om området

Lilla Alby är en stadsdel i det södra hörnet av Sundbyberg. Den växte fram som förstadsbebyggelse längs Västeråsbanan och blev den 19 juli 1907 municipalsamhälle i Solna socken. 1943 upplöstes municipalsamhället i samband med att Solna blev stad. Stadsdelen överfördes till Sundbyberg 1949. Lilla Alby är numera sammansatt med den centrala delen av Sundbyberg. Här bor du i lugnt läge utan störande trafik. Hela området är under stor expansion med bl.a. nya Signalfabriken med butiker, hotell och restauranger samt även promenadstråk ner mot Bällstaån och längs hela Ulvsundasjön.

I området ligger trevliga Tuvanparken. Här finns lekplatser, öppna gräsytor med plats för solbad och picknick, hundrastgård samt upplevelserika blomsterplanteringar mötesplats för alla åldrar.
Strandtorget kommer att bli en förlängning av Tuvanparken och ska präglas av både aktivitet och vila. Det planeras bland annat en gångbro över till Bromma. Detta kommer att öka närheten till staden och bli en trevlig knutpunkt mellan Bromma med dess Bromma blocks och flygplats, för dem som tar sig mot Sundbyberg centrum för dess småstadskänsla och för dem som vill nyttja strandpromenad mot Stockholm city.

I närheten av Lilla Alby ligger även Marabouparken som är en prisbelönad park är även det ett mysigt tillhåll i närheten för promenader och picknick. Parken skapades under åren 1937 och 1955 och har både spatiösa gräsytor, barnbad och en betydande samling modern skulptur.

Kommunikation

Sundbyberg är en av landets mest kommunikationstäta kommuner; två tunnelbanelinjer med fem stationer, pendeltåg, fjärrtåg och ett antal busslinjer gör att tidsavståndet till city varierar mellan 10 och 20 minuter. Dessutom finns tvärbana med hållplats på Landsvägen. Den kopplar ihop Alvik och Solna station. Ett tillskott till kommunikationerna är flygbussarna som går från Landsvägen samt att du tar dig till Odenplan på 5 minuter med pendeltåget.

Parkering

Generellt i Sundbyberg gäller boendeparkering. Avgift för detta är 960:-/4 mån. Se mer på www.sundbyberg.se. Vissa föreningar kan även ha egna parkeringsplatser, se vidare under objektet.

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.