Grönlingens väg 31 Ursvik
Ursvik

Grönlingens väg 31

Exklusiv & representativ villa om 200 kvm på höjden i barnvänliga Ursvik!

BUDGIVNING PÅGÅR

Exklusiv & representativ villa om 200 kvm på höjden i barnvänliga Ursvik!

Äntligen! Nu saluförs en av de exklusiva villorna på Grönlingens Väg i barnvänliga Ursvik. I denna fantastiska byggnad erbjuds generösa sällskapsytor och moderna smakfulla materialval. Genomgående hög kvalitét och härliga detaljer. Huset karaktäriseras av stora och välplacerade fönsterpartier som ger ett vackert ljusflöde över dagen, södervänd och soldränkt uteplats i etage, 2 stora badrum samt 4 väldisponerade sovrum. Lägg därtill carport, solceller, braskamin och två tilltagna walk in closets. En inflyttningsklar pärla som ligger i natursköna Ursvik.

Detta hus vill ni inte missa! Kontakta ansvarig mäklare Marcus på 070-849 46 50 för mer information.

Överlåtelsebesiktning samt okulär el och VA besiktning är utförd den 21/11 med mycket goda resultat. Säljarna har även tecknat en Dolda fel försäkring vilket gör detta till ett tryggare köp.

Visa mer

SNABBFAKTA

 • Utgångspris: 11 900 000 kr
 • Antal rum: 7 rum
 • Boarea: 200 kvm
 • Byggnadsår: 2014
 • Område: Ursvik, Sundbyberg
 • Besiktigad: Ja
 • Fastighetsbeteckning: Ängsskallran 4
Högsta BUD

11 825 000 kr

På webbplatsen redovisas normalt alla inkomna bud. Undantagsvis kan det förekomma att säljaren beslutar att ett visst bud inte ska redovisas på webbplatsen. Du kan alltid vända dig till mäklaren för att få information om samtliga bud. Samtliga bud noteras också i den budgivningslista som mäklaren enligt lag ska upprätta och överlämna till köpare och säljare.

Visa mer

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare
Marcus Nilsson

Marcus Nilsson

Reg. fastighetsmäklare

Välkommen till Grönlingens väg 31

 • Hög standard!
 • Solceller!
 • Carport!
 • Radonsäkrad grund!
 • Sydvästvänd tomt!
 • Generösa sällskapsytor!
 • Centraldammsugare!
 • Solstyrda markiser!
 • Premiumboende!

Exteriör

Välkommen till Grönlingens Väg 31. På höjden i natursköna och barnvänliga Ursvik hittar ni denna enastående villa. Härlig södervänd tomt med sol från morgon till kväll. Här finns bekvämligheter som carport, braskamin och solceller som håller nere elkostnaderna! Belysning utomhus styrs via tidur. Finns även eluttag utomhus där man kan koppla in belysning som också styrs via samma tidur. Välkommen på visning!

Uteplats

I direkt anslutning från vardagsrummet når ni den ljuvliga uteplatsen. Trädäckad altan i två etage som förgyller sommarhalvåret. Här finns gott om plats för flertalet möbleringsalternativ och skapar en extra umgängesyta.

Vardagsrum

Väl tilltaget vardagsrum i öppen planlösing mot matplats och kök. Ett helt otroligt entréplan som inbjuder till trevligt umgänge för det stora sällskapet. Stora fönsterpartier i två väderstreck förser rummet med ett rikligt ljusinsläpp. På golvet ligger ett vackert 1-stavs parkettgolv och väggarna är målade i vitt. Braskamin förgyller stämningen för de mysiga kvällarna. Notera att inluft till kamin ligger ingjutet i plattan vilket gör att man inte behöver öppna dörr/fönster när man ska tända en brasa. Golvvärme. Möjlighet finns att resa innervägg för ytterligare sovrum, se alternativ planlösning.

Matplats

Härligt matplats vid vackert burspråk i fint söderläge för det stora sällskapet. Öppen planlösning mot vardagsrum och kök skapar bra sociala förutättningar. Golvvärme.

Kök

Modernt och stilfullt kök av högsta klass. Här matchas elegant vita skåpsfronter mot vitt kakel ovan den svarta stenskivan. Här finns gott om förvaring via flertalet över- och underskåp samt goda arbetsytor för den som gillar matlagning. Väl tilltaget och utrustat med allt man önskar. Här finns fullstor kyl och frys, induktionshäll, fläkt, diskho invid vackert fönsterparti, integrerad fullstor diskmaskin, integrerad ugn och mikro i bekväm arbetshöjd samt en vinkyl. Infällda spotlights samt fönster i två väderstreck ger rätt belysning. Social planlösning med köksö-del mot matplats och vardagsrum. På golvet ligger ett praktiskt klinkergolv och väggarna är målade i vitt. Golvvärme och sockeluttag för centraldammsugare.

Badrum (entréplan)

Helkaklat badrum i fint snitt. Grått klinkergolv i olika storlekar och vitkaklade väggar med grått kakel i dusch. Golvvärme för ökad komfort och spotlights som ger rätt belysning. Utrustat med duschhörna med vikbara duschväggar i klarglas, vägghängd wc, handdukstor, kommod modell större och spegelskåp med belysning.

Sovrum 1

På entréplan återfinns bostadens första sovrum. Väl tilltaget och med plats för dubbelsäng om så önskas. Lämpar sig perfekt som gästrum, kontor eller gym/lekrum. Fönster i två väderstreck ger fint ljusinsläpp. Väggar målade i beige ton och samma tjusiga parkettgolv som i övriga bostaden. Golvvärme.

Entré/Hall

Välkomnande hall med bra avhängningsmöjligheter direkt till höger plus en bra skjutdörrsgaraderob för förvaring. På golvet ligger ett praktiskt klinkergolv som går över till vacker 1-stavsparkett som vidare breder ut sig i huset. Redan här möts man av det fantastiska ljuset som faller in via stora fönsterpartier. Yale doorman och larm installerat från verisure. Golvvärme och sockeluttag för centraldammsugare. Välkommen hem!

Vardagsrum övre plan

Även på övre plan återfinns ett stort vardagsrum med fina fönsterpartier. Dessa leder er även via fina dubbeldörrar ut på balkongen i bästa söderläge. Här finns gott om plats för stor soffgrupp och tillhörande möblemang. På golvet samma fina golv och vitmålade väggar.

Balkong

I direkt anslutning från övre vardagsrummet nås denna pärla. Väl tilltagen balkong med plats för härlig loungegrupp och med milslång utsikt över Ursvik. Soldränkt där ni njuter av solens timmar under hela dagen.

Badrum (övre plan)

Exklusivt och helkaklat badrum med golvvärme. Även här matchas ett grått klinkergolv mot vita kakelplattor. Badrummet är utrustat med duschhörna bakom vikbar glasdörr, infällt badkar med fina detaljer, dubbla kommoder, spegelskåp samt wc. Stämningsfull belysning via infällda spotlights. Ett badrum som andas lyx!

Sovrum 2

Bostadens största sovrum som också disponeras som master bedroom. Gott om plats för dubbelsäng med tillhörande möbler. Vacker utsikt ges via två stora fönsterpartier. Direkt anslutning till privat och stor walk in closet. Förvaring ges även via två infällda garderober. Parkettgolv och väggar målade i fin beige ton.

Sovrum 3

Väl tilltaget sovrum i fint hörnläge. Fönster i två väderstreck ger härligt flöde av ljus och vacker utsikt. Lämpar sig perfekt som barnrum med plats för säng, skrivbord och annan önskvärd möblering. Praktiskt förvaring ges via inbyggd klädkammare. Parkettgolv och väggar målade i ljusgrått.

Sovrum 4

Väl tilltaget sovrum i fint hörnläge. Fönster i två väderstreck ger härligt flöde av ljus. Lämpar sig perfekt som barnrum med plats för säng, skrivbord och annan önskvärd möblering. Praktiskt förvaring ges via inbyggd klädkammare. Parkettgolv och väggar målade i ljusgrått.

Tvättstuga/Groventré

Generös och praktisk tvättstuga som underlättar klädvården.Utrustat med tvättmaskin och torktumlare. Ovan dessa har ni en praktisk arbetsbänk med diskho. Vidare utrustat med torkskåp samt ytterligare förvaring och arbetsbänkar. Praktiskt mörkt klinkergolv och väggar målade i fin grön nyans. Används även som groventré.

Bostadsinfo

Ett vackert trivselhus där man inte sparat på något i detaljerna. Här återfinns detaljer så som centraldammsugare med sockelsug i hall och kök samt ett uttag uppe och nere. Alla väggar i huset har osb-skivor innanför gipset vilket underlättar uppsättningen på väggar, radonsäkrad grund, RJ45 gigabit-nätverk i alla rum och vertikalmarkiser på de flesta fönster mot syd och en stor terrassmarkis som styrs via solsensor eller via App i telefonen (går att programmera), vattenuttag på varje sida av huset för att bara nämna några.

Har du frågor eller funderingar eller önskar komma på visning så kontakta Marcus på 070-849 46 50.

Visa mer

Walk in closet

På övre plan återfinns två fantastiska walk in closets. Gott om plats för förvaring och gör klädförvaringen till ett nöje!

Visa mer

Planskisser

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Marcus Nilsson

"Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering."

Marcus Nilsson

Reg. fastighetsmäklare

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering.

ALLMÄNT

Fastighetsbeteckning
Ängsskallran 4
UPPLÅTELSEFORM
Friköpt
BOENDEFORM
1-familjs friliggande villa
Antal rum
7 rum, varav 4 - 5 sovrum
Boarea
200 m² taxeringsinformation
Tomtarea
487 kvm
Tomttyp
Friköpt trädgårdstomt
Uteplats
I direkt anslutning från vardagsrummet når ni den förträffliga uteplatsen. Här får man plats med stora möbler och möbleringsalternativen är många. Här njuter ni av sol under hela dagen och kvällen.
Bilplats
Carport med plats för 2 bilar.
Tomt
Härlig sydvästvänd tomt med sol från morgon till kväll. Lummigt och insynsskyddat läge.
BESIKTIGAD
Ja
Försäkrad mot dolda fel
Ja

BYGGNADSFAKTA

Uppvärmning
Vattenburen via frånluftsvärmepump, lokal elburen golvvärme samt braskamin.
BYGGNADSÅR
2014 
Byggnadstyp
2-plan friliggande villa
Fasad
Trä
Fönster
3-glas isolerglas
Tak
Betongpannor
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Grundläggning
Platta på mark (radonsäkrad)
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
VENTILATION
Mekanisk ventilation m. värmeåtervinning
RENOVERINGAR MM.
2020 - Installerades solpaneler
2021 - Radonmätning

Vid radonmätning 2021-05-10 noterades ett värde på fantastiska 20 Bq/m3.

Riktvärde vid långtidsmätning och nyproduktion är 200 Bq/m3.

Ekonomi

Utgångspris
11 900 000 kr
KOMMUNALSKATT
31,241%
TAXERINGSVÄRDE
7 419 000 kr (Taxeringsår 2021)
BYGGNADENS TAXERINGSVÄRDE
4 807 000 kr
TAXERINGSKOD
220, Småhusenhet, bebyggd
UTTAGNA PANTBREV
5 000 000 kr

dokument

DRIFTKOSTNADER/ÅR

El
23 500 kr/år
VA
5 000 kr/år
Renhållning
5 000 kr/år
Försäkring
10 500 kr/år
Sotning
1 000 kr/år
Kommentar
EL avser både uppvärmning samt elförbrukning.
DRIFTKOSTNAD TOTAL
45 000 kr/år
DRIFTKOSTNADEN AVSER
4 personer
Nätbolag
Vattenfall
Elleverantör
Vattenfall
Elförbrukning
12 750 kWh/år

Energideklaration

Energideklaration
Utförd 2022-11-21
Energiprestanda primärenergital
63 kWh per kvm och år
Energiklass
B

INSKRIVNINGAR / PLANBESTÄMMELSER

Planbestämmelser
Detaljplan

Allmänt om området

Ursvik ligger vid Järvafältet som är en del av Järvakilen, den längsta gröna kilen i Stockholmsområdet. Därför är det inte konstigt att Ursvik kallas för stadens gröna hörn. En av Ursviks alla fördelar är läget. Främst med tanke på närheten till Sundbybergs Centrum och Stockholm men även på grund av placeringen mellan E18 och E4:an. Arlanda når du på ungefär 20 min med bil. Området är under fortsatt expansion men redan idag finns många förskolor och skolor, kommunala såväl som privata. Flera är även planerade. I takt med expansionen av området planeras även för ett brett utbud av restauranger, caféer och butiker. Kring torget planeras det även att finnas ett bra utbud av kommunal service i form av bibliotek, barnavårdcentral och vårdcentral.

För mycket mer information om området och de kommande planerna, vänligen besök www.ursvik.se

Kommunikation

Idag finns goda kommunikationer som kommer att bli bättre i takt med att området Ursvik byggs ut i sin helhet. Idag går buss 504 från Ursvik till T-bana Hallonbergen, Rissne och till Sundbybergs station. På E18-Enköpingsvägen går buss 540 till Bergshamra/Universitetet (T-bana rödlinje) och Ulriksdal (pendeltåg). Buss 157 går till Danderyds sjukhus på ca 15 minuter. Tvärbanan är planerad att i framtiden ha två hålplatser i Ursvik. Från Ursvik är det lätt att ta sig till både shopping och arbetsplatser i Kista, Barkarby, Arlanda och Stockholms innerstad. För mer info www.sl.se.

Övrigt

Ursviks motionsgård och Igelbäckens naturreservat ger dig stora möjligheter att utöva motionspass sommar- som vintertid. Reservatet skapar goda förutsättningar för naturupplevelser och friluftsliv i storstadens absoluta närhet. Det ska också skydda och bevara Igelbäcken som ett levande vattendrag. Det finns löp- och skidspår, knattespår, grillplatser och en motionsgård. Det finns även en allaktivitetspark med lekplats och fotbollsplaner m.m.

Bolånekalkyl

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.