Hamngatan 15 A, vån 3 Bällstaån
Bällstaån

Hamngatan 15 A, vån 3

Underbar 3 rok med stor inglasad balkong invid Bällstaåns vatten!

Till salu

Underbar 3 rok med stor inglasad balkong invid Bällstaåns vatten!

Med Sundbybergs bästa läge, solsidan av Bällstaviken, återfinns denna underbara bostad ritad av Wingårdhs arkitektkontor, en utav Sveriges mest välrenommerade och internationellt kända arkitektbyråer. En unik känsla ges tack vare att man lever omgiven av naturliga material med genomgående askparkett med behaglig golvvärme, ett vardagsrum med tilltagna panoramafönster från golv till tak för ett fantastiskt ljusflöde, öppna och luftiga ytor, modernt badrum med tvättmaskin & torktumlare, två avskilda sovrum samt ovanligt stor inglasad balkong med härlig sjöutsikt och värmande dagssol.

Huset är Stockholmsområdets första höghus byggt helt i trä och har fått flera nomineringar och priser för dess utformning. Garage finns i källarplan och med hiss når man direkt till sitt våningsplan. Framför huset finner ni den trevliga strandpromenaden längst Bällstaån och strandtorget samt Tuvanparken. Det är en kort promenad till pendeltåg, t-bana, tvärbana, buss, promenadstråk, bra mataffärer, Signalfabriken och flera restauranger.

Visa mer

SNABBFAKTA

  • Utgångspris: 4 995 000 kr
  • Boarea: 64 kvm förvaltarens information
  • Antal rum: 3 rum
  • Våning: 3 av 6, hiss finns
  • Avgift: 3 781 kr Ink värme, kallvatten och bredband
  • Förening: Brf Vattendroppen
  • Byggnadsår: 2014
  • Område: Bällstaån, Sundbyberg
Utgångspris

4 995 000 kr

Visningar

22 Maj 13:45 - 14:30
Varmt välkommen! (Anmäl dig gärna)
Håll dig uppdaterad
23 Maj 18:00 - 18:30
Varmt välkommen! (Anmäl dig gärna)
Håll dig uppdaterad
Ansvarig mäklare

Josephine Kvist

Reg. fastighetsmäklare

Välkommen till Hamngatan 15 A, vån 3

Balkong

Från den ovanligt stora balkongen har man en fantastisk utsikt över Bällstaviken och strandpromenaderna längst denna. Härifrån kan man njuta av den härliga dagssolen från tidigt på morgonen till en bit in på eftermiddagen medan man blickar ut över småbåtarna eller skridskoåkarna på vattnet. Tack vare balkongens storlek finns goda ytor för ett större matsalsbord samt fåtöljer. Balkongen har en öppningsbar helinglasning vilket skapar möjlighet till ett extra rum under större delen av året.

Visa mer

Vardagsrum

Den härliga långsidan med fönster från golv till tak ger ett svårslaget första intryck! Här kan man öppna upp de helglasade dubbeldörrarna vilket skapar en otrolig rymdkänsla och skänker en härlig utsikt över Bällstaviken. God plats för soffmöblemang.

Visa mer

Kök

Fullutrustat kök från Vedum inrett i diskret och smakfull stil. De fina arbetsbänkarna och stänkskyddet i hårdvaxoljad ask lyses fint upp av de infällda spotlightsen. Stort fokus har lagts på detaljerna för att bidra till ett mycket stilrent intryck, bland annat kvalitativa vitvaror från Electrolux i vit design, köksluckorna och lådorna har pushfunktion och nedsänkt diskbänk i rostfritt. I anslutning till köket finns yta för matbord.

Visa mer

Badrum

Badrum med klinkergolv i grå ton med komfortgolvvärme och kaklade väggar. Badrummet har färgsatts i neutrala färger så att du själv kan färgsätta med handdukar och annat. Inreds med vägghängd WC och handfat med kommod, en stor spegelnisch med hylla i svart granit, praktisk duschhörna med glasvägg och takdusch, stilren belysning i spegel och keramikarmaturer i tak. Vidare inreds badrummet med tvättpelare (båda från Electrolux).

Visa mer

Sovrum 1

Stort rofyllt sovrum med en mjuk och varm träkänsla. Fritt från element då hela bostaden värms upp av den vattenburna golvvärmen. Breda askinfattade fönsternischerna blir perfekta för att möblera med dina favoritsaker. Mycket stilig fondtapet pryder ena väggen. Ett stort garderobssystem med vita skjutdörrar har uppförts för optimal förvaring.

Visa mer

Sovrum 2

Praktiskt och effektivt rum som nås från vardagsrum. Entrén till rummet är optimalt placerat och bjuder på en härlig öppning ut mot balkongen och utsikten mot ån. Rummet fungerar galant som arbetsrum, barnrum alt gästrum.

Visa mer

Hall

Via säkerhetsdörren kommer du in i entrén med gott om plats för avhängning direkt till vänster och vidare in förvaring via de höga garderoberna.

Visa mer

Bostadsinfo

Välkommen till Brf Vattendroppen!

Visa mer

Planskisser

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
3 781 kr, Ink värme, kallvatten och bredband
Antal rum
3 rum + Kök
Boarea
64 m² förvaltarens information
Våning
3 av 6, hiss finns
Andel i förening
2,5672 %
Andel av årsavgift
2,55881 %

Föreningen

Namn
Brf Vattendroppen
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
33 lägenheter, 1 lokal
Tillåter föreningen juridisk person
Nej
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Allmänt om föreningen
Brf Vattendroppen är en så kallad äkta bostadsrättsförening. Föreningen bildades år 2012. Föreningen består av ett bostadshus med adress Hamngatan 15A och 15B. Marken innehas med äganderätt. Föreningen upplåter 33 lägenheter med bostadsrätt, en lokal med hyresrätt samt 32 st garageplatser. Föreningen planerar ingen förändring av avgiften eller större renovering av fastighetens hus.

För arbete med överlåtelse av bostadsrätt får överlåtelseavgift tas ut med 2,5 % av prisbasbeloppet enligt lagen om allmän försäkring. Köparen svarar för att överlåtelseavgiften betalas.

För arbete med pantsättning av bostadsrätt tas en pantsättningsavgift ut med 1 % av prisbasbeloppet enligt lagen om allmän försäkring. Pantsättningsavgift betalas av pantsättaren.

Föreningen är en s.k äkta förening.

Juridisk person accepteras inte som medlem

Föreningen accepterar delat ägandeskap

Föreningen har inte planerat några avgiftsförändringar (2022-01-03)
Information om månadsavgiften
Ink värme, kallvatten och bredband
Tv och Bredband
Medlemmen köper själv sitt tv-utbud av de leverantörer som Sundbybergs Stadsnät kontrakterat. Grundutbudet ingår i årsavgiften.

Alla lägenheter är anslutna via 100/10 Mbit/s fiber. Föreningen har tecknat gruppavtal med Sundbybergs Stadsnät och betalar för internetanslutning.
I lägenheterna finns en fiber till koppar omvandlare samt panel för nätverkskablarna till uttag i samtliga rum utom våtrum.
Parkering
Garage med 23 platser i fastigheten. Medlemmar kan, i mån av plats, hyra garageplats för 750-1350 kr/mån. Det varierar beroende på in- och utflyttning, och kötiden beror på antalet lämnade platser. Idag står 5 personer i kö, men ser ut att bli fler lediga platser i höst (2022-03-10)
FÖRSÄKRING
Föreningen betalar via sin fastighetsförsäkring varje medlems bostadsrättstillägg.
Övrigt
Föreningen har inga allmänna lokaler såsom hobbyrum eller liknande. Till varje lägenhet finns ett förråd i källarplanet. Föreningen har återvinningsrum för tidningar och förpackningar.
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
Pågående: Arbeten med solpaneler och vindsombyggnad

Inga kommande renoveringar är planerade (2022-01-03)

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerbostadshus
BYGGNADSÅR
2014
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
3-glas
VENTILATION
Mekanisk ventilation m. värmeåtervinning
Hiss
Ja

Ekonomi

Utgångspris
4 995 000 kr
KOMMUNALSKATT
31,233%
Pantsatt
Ja

DRIFT

Energideklaration
Utförd 2019-08-20
Energiklass
C
PRIMÄRENERGITAL
84 kWh per kvm och år

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.