Prästgårdsgatan 19 Centrala Sundbyberg
Centrala Sundbyberg

Prästgårdsgatan 19

Välplanerad 2:a på populär adress med balkong i sydvästläge!

Kommande

Välplanerad 2:a på populär adress med balkong i sydvästläge!

Välkommen till denna välplanerade 2:a belägen på en av Sundbybergs bästa adresser! Lägenheten är ljus och härlig tack vare den väl tilltagna takhöjden och de stora fönstren. Välbevarade originalgolv i vardagsrum (fiskbensparkett) och i hall (mörkgrön Kolmårdsmarmor), även garderober och dess handtag är fina originaldetaljer som ger lägenheten karaktär. Renoverat kök med stilrena materialval, väl tilltaget sovrum med garderober, underbart vardagsrum med utgång till balkongen i härligt sydvästläge omgiven av grönska. Helkaklat badrum med tvättmaskin. Här bor du på en lugn gata centralt i Sundbyberg med närhet till allt du kan tänkas behöva såsom kommunikationer (2 min till tunnelbanan, fem min till pendeltåg, tvärbana, bussar och regionaltåg), affärer, förskolor, närservice samt grönområden.

Visa mer

SNABBFAKTA

  • Boarea: 53 kvm
  • Antal rum: 2 rum
  • Våning: 2 av 3
  • Förening: Brf Krubban
  • Byggnadsår: 1946, 2002
  • Område: Centrala Sundbyberg, Sundbyberg

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare

Emelie Zazzi

Reg. fastighetsmäklare

Välkommen till Prästgårdsgatan 19

BILDER

Planskisser

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Antal rum
2 rum
Boarea
53 m²
Våning
2 av 3
Andel i förening
5,2064 %

Föreningen

Namn
Brf Krubban
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
17 lägenheter varav 1 hyresrätt, 1 lokal
Äger föreningen marken
Nej
Allmänt om föreningen
Brf Krubban bildades 2006 och är en oäkta* bostadsrättsförening, vilket betyder att föreningen har inkomster från lokaler som håller ner avgiften. Föreningen består av 17 st bostadsrätter och 1 st hyresrätt (dold tillgång). I huset ligger även en förskola.

Föreningen äger ej marken. Marken är upplåten med tomträtt. Tomträtten ligger på 370 260 kr per år. 40% av tomträtten betalas av Sundbybergs Kommun. Kontraktet med kommunen för hyra av förskolans lokal förnyades 2019 med en avtalstid på 10 år.

*Du betalar en högre vinstskatt när du säljer din bostadsrätt i en oäkta förening.
Istället för 22 % betalar du 30 % i vinstskatt. Precis som om du säljer en ägarandel i ett företag. Den som flyttar till eller från en bostadsrätt i en oäkta förening har inte rätt att göra uppskov.
Om du har en lägenhet i ett oäkta bostadsföretag ska du beräkna ett förmånsvärde för ditt boende varje år. Bostadsförmånen är skillnaden mellan bostadens hyresvärde och årsavgiften till föreningen/bostadsföretaget. Förmånen räknas som utdelning och beskattas i kapital. Det innebär att skatten på förmånen är 30 procent. Bostadsförmånen redovisar du på blankett K9.
En fördel med en bostadsrättsförening som har mycket lokaler osv som hyrs ut är att föreningen oftast kan hålla månadsavgifterna för bostadsrättsinnehavarna väldigt låga. De får in så mycket hyror från lokalerna och lägenheterna som hyrs ut.

Se mer info här från Skatteverket; https://www.skatteverket.se/privat/etjansterochblanketter/svarpavanligafragor/forsaljningavbostadochuppskovmedvinst/andelioaktabostadsforetag/vilkaskattereglergallerformigsomharenbostadsrattiettoaktabostadsforetag.5.10010ec103545f243e8000806.html

Juridisk person kan accepteras.

Föreningen godkänner delat ägandeskap.

Överlåtelseavgift om 1100 kr belastas köparen. Pantsättningsavgift om 440 kr belastas pantsättaren.

Inga avgiftsförändringar i dagsläget. (2022-01-24)
Information om månadsavgiften
Kabel-TV och bredband från Tele2 ingår i avgiften. Fastigheten är dessutom uppkopplad mot Sundbybergs stadsnät.
Tv och Bredband
Föreningen har gruppavtal med ComHem som ingår i avgiften. Bredband och grundutbud tv
Parkering
Föreningen har inga egna parkeringsplatser
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
UTFÖRDA RENOVERINGAR
Stambyte 2010-2011
Renovering tak 2007
Byte av elstigar/elcentral 2010-2011 i samband med stambyte
Ny tvättmaskin 2012
Nytt snörasskydd installerat på piskbalkongens tak. I samband med detta tätades även täckplåtar. 2012
Nytt plasttak på förskolan. 2012
Delvis ommålning av fönster och fasad runt förskolan. 2013
Förskolans fönster renoverades 2016
Nya entrédörrar samt målning av trapphus 2017
Ny fjärrvärmecentral 2018
Förskolans ventilationssystem byttes 2019
Nytt styrsystem för uppvärmningen av förskolan 2019/2021
Tvättstugan samt cykelrum renoverades 2021

Föreningen började 2018 jobba med energieffektiviseringar av fastigheten. 2014-2017 förbrukade fastigheten i genomsnitt 509MWh fjärrvärme per år. Idag (2020-2021) ligger förbrukningen i genomsnitt på 302MWh per år, en besparing på 40%.

Kommande renoveringar:
Renovering av fasad 2022/2023

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerbostadshus
BYGGNADSÅR
1946
Kommentar BYGGNADSÅR
2 002
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
2-glas
VENTILATION
Mekanisk, typ FTX
Hiss
Nej
Övriga byggnader/utrymmen
I källarplanet finns cykelrum och en tvättstuga med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkrum.

Ekonomi

KOMMUNALSKATT
31,233%
Pantsatt
Nej

DRIFT

Energideklaration
Utförd 2011-09-02

Omgivning

Allmänt om området

LÄGE I STADSDELEN
För dig som gillar känslan av stad och puls! Sundbyberg är en liten stad i storstaden och här finns allt ni behöver inom ett bekvämt räckhåll, som en mångfald av butiker av alla dess slag, mysiga caféer och konditorier samt omtyckta och välbesökta restauranger. Flera alternativ finns när det gäller mataffärer, och för dig som pendlar erbjuds här suveränt goda kommunikationer.

LÖTSJÖN
Nära bostaden finner ni Lötsjön och Råstasjön med dess grönområden och suveräna motionsslingor. Här finns dessutom Gröna Stugan café och restaurang, som under sommaren är ett populärt utflyktsmål.

TORNPARKEN/MARABOUPARKEN
Tornparken är en populär park som ligger lättillgänglig mitt i centrala Sundbyberg. Med dess höga läge ges en härlig vy över takåsar och man kan med fördel njuta av en fantastisk solnedgång. Tornparken har rustats upp med lekplatser, parkbänkar etc. Numera kan man också kunna njuta av god mat i mysiga restaurangen Delibruket som slagit upp portarna i det gamla vattentornet.

Marabouparken som är en prisbelönad park är även det ett mysigt tillhåll i närheten för promenader och picknick. Parken skapades under åren 1937 och 1955 och har både spatiösa gräsytor, barnbad och en betydande samling modern skulptur.

Kommunikation

KOMMUNIKATION
Sundbyberg är en av landets mest kommunikationstäta kommuner; två tunnelbanelinjer med fem stationer, pendeltåg, fjärrtåg och ett antal busslinjer gör att tidsavståndet till city varierar mellan 10 och 20 minuter. Dessutom invigdes tvärbanan i oktober 2013 med hållplats på Landsvägen. Den kopplar ihop Alvik och Solna station där nya nationalarenan ligger. Pendeltåget tar dig till Odenplan på 5 minuter!

Parkering

PARKERING
Generellt i Sundbyberg gäller boendeparkering. Avgift för detta är 600 kr /mån. Se mer på www.sundbyberg.se. Vissa föreningar kan även ha egna parkeringsplatser, se vidare under objektet.

Övrigt

MOTION
Förutom motionsslingorna runt Lötsjön och Ursvik erbjuder staden även en bred flora av simhall, ishall, curling, idrottsanläggningar och sporthallar.

HITTA BOSTADEN

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.