Stenbrottsgatan 5 Centrala Sundbyberg
Centrala Sundbyberg

Stenbrottsgatan 5

Välplanerad gaveltrea med balkong i söder och öppen spis!

Kommande

Välplanerad gaveltrea med balkong i söder och öppen spis!

Välplanerad 3:a med fint hörnläge. Lägenheten genomsyras av genomtänkta material- och färgval som resulterat i en stilsäker atmosfär. Här bor ni i ett attraktivt läge med såväl närhet till stadens kärna och puls, som till de lummiga grönområdena kring Lötsjön, Råstasjön och Ursviks friluftsområde med motionsslingor och skidspår på vintern. Bostaden innefattar ett modernt kök, stilfullt helkaklat badrum med tvättmaskin, två trivsamma sovrum, balkong i bästa söderläge samt ett välplanerat vardagsrum med en inbjudande öppen spis för mysfaktorn! Denna lägenhet vill ni inte missa!

Här är man boende i Brf Fågelhusen som bildades år 2006 och förvärvade fastigheten Trasten 3. Föreningen består av 5 st flerbostadshus innehållande 130 st lägenheter (varav 12 st fortsatt är hyresrätter) och 2 st lokaler. I husen finns tvättstugor, barnvagnsrum och cykelförråd.

Alldeles utanför porten finns trevliga gräsytor med parkbänkar och lekplats. På kort promenadavstånd finns flertalet kommunikationsmöjligheter, restauranger, service samt närhet till vacker natur längs Lötsjön och Golfängarna.

Kontakta ansvarig mäklare Marcus för mer information!

Visa mer
SNABBFAKTA

SNABBFAKTA

 • Boarea: 73 kvm förvaltarens information
 • Antal rum: 3 rum
 • Våning: 2 av 6, hiss finns, från markplan. Nyligen renoverad.
 • Avgift: 4 258 kr inkl. värme, vatten och kabel-TV (basutbud).
 • Förening: Brf Fågelhusen
 • Byggnadsår: 1950, ombyggnadsår 1994
 • Område: Centrala Sundbyberg, Sundbyberg

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare
Marcus Nilsson

Marcus Nilsson

Reg. fastighetsmäklare

Välkommen till Stenbrottsgatan 5

 • Fantastisk öppen spis!
 • Fint renoverad!
 • Balkong med härlig utsikt!
 • Mycket nära Tuletorget och all dess service!
 • Närhet till kommunikationer!
 • Stor & stabil Brf!
 • Vatten och naturnära!
 • 12 hyresrätter kvar!
 • Hörnläge!

Balkong

I direkt anslutning från vardagsrummet finner ni denna pärla i bästa söderläge. Trivsam balkong med lummigt och grönskande läge med vackra vyer. Plats finns för loungegrupp eller café-set om så önskas. I dagsläget finns här en platsbyggd solsäng med praktiskt förvaring inuti.

Visa mer

Kök

Modernt och stilfullt renoverat kök. De tidlösa skåpsfronterna i vitt matchas mot ett vitt stänkskydd ovan en mörk arbetsbänk. Här finns gott om förvaring via flertalet över- och underskåp samt bra arbetsytor. Stort fönsterparti ger ett fint ljusinsläpp och plats finns för matgrupp för 2-6 personer. Utrustat med kyl & frys, induktionshäll, integrerad ugn och micro i bekväm arbetshöjd, fläkt, diskho samt en fullstor integrerad diskmaskin. Vackert och mycket praktiskt klinkergolv som fint övergår till hallen samt vitmålade väggar.

Visa mer

Badrum

Helkaklat och renoverat badrum i fint snitt. Träffsäkert matchas här ett klinkergolv i grått mot större kakelplattor i vitt. Utrustat med både takdusch och vanligt duschmunstycke bakom vikbara duschväggar i klarglas, kommod, tvättställ, spegel med bra belysning, wc samt tvättmaskin. Våtrumsintyg finns!

Visa mer

Vardagsrum

Väl tilltaget vardagsrum med fantastiskt ljusinsläpp via större fönsterparti i söder. Från vardagsrummet når man den härliga balkongen i fritt läge. Här finns det gott om utrymme för både sällskapsdel och övrigt möblemang. I vardagsrummet finns lägenhetens (fullt fungerande) öppna spis som ökar mysfaktorn! På golvet ligger fint parkettgolv och väggarna är målade i vitt.

Visa mer

Sovrum 1

Via vardagsrummet nås bostadens största sovrum som är stort till ytan och erbjuder plats för både dubbelsäng och övrigt möblemang om så önskas. Mycket bra förvaringsmöjligheter finns genom en stor inbyggd garderob med skjutdörrar. Ljusinsläpp via fönsterparti i insynsskyddat läge. På golvet ligger samma tjusiga parkettgolv som återfinns i stora delar av bostaden och ljust målade väggar.

Visa mer

Sovrum 2

Via hallen nås bostadens andra sovrum som även det är stort till ytan och erbjuder plats för både större säng och tillhörande möblemang. Ett större insynsfritt fönsterparti med utsikt gör rummet ljust och trivsamt. Även här återfinns det fina parkettgolvet och fina väggar målade i vitt. Disponeras idag som matsal men kan nyttjas som barnrum eller kontor.

Visa mer

Entré/Hall

Välkomnande och välplanerad hall som erbjuder goda avhängningsmöjligheter via hatthylla direkt till höger. På golvet ett praktiskt klinkergolv som bryts av mot ett fint parkettgolv som vidare sprider sig ut i bostaden och väggar i vitt. Säkerhetsdörr. Välkommen hem!

Visa mer

Exteriör

Välkomna till Stenbrottsgatan 5! Stor och välskött förening med god ekonomi. Varmt välkommen att kontakta ansvarig mäklare för mer information och visning.

Visa mer

Bostadsinfo

FÖRRÅD
Till lägenheten finns en nyttjanderätt för både källar- och vindsförråd!

PARKERING
Föreningen har 11 st parkeringsplatser, varav 1 handikapplats. 5 av platserna är belägna direkt utanför porten på Tulegatan 20. Ytterligare 5 är belägna mellan Stenbrottsgatan 1 och 3. På 9 platser tillämpas först-till-kvarn-principen för medlemmar med tillstånd. Övriga 2 platser är avgiftsparkering för besökare. Medlemmar har rätt till ett parkeringstillstånd per lägenhet. Se mer utförlig information på föreningens hemsida. Föreningen har även 2 st garageplatser som går att hyra för 1000 kr/mån. Till dessa är det kö.

I övrigt gäller Sundbybergs boendeparkering (område: Centrala) för 600kr/mån.

KABEL-TV OCH INTERNET:
Kabel-TV via Tele2, basutbudet ingår i månadsavgiften. Bredband via Sundbybergs stadsnät.

GEMENSAMMA UTRYMMEN:
Brf Fågelhusen bildades år 2006 och består av 5 st flerbostadshus innehållande 130 st lägenheter, 12 hyresrätter som räknas som en dold tillgång och 2 st lokaler belägna på Tulegatan 20, Stenbrottsgatan 1-5 samt Furuvägen 23. Föreningen har ett flertal gemensamma utrymmen: I varje hus finns en piskbalkong där mattor kan piskas vid behov. Förråd för Barnvagnar - finns på Stenbrottsgatan 1, 3, 5 och Tulegatan 20. Stora cykelförråd finns på Furuvägen, Stenbrottsgatan 1, 3, 5 och Tulegatan 20. Tvättstugor finns i alla hus utom Stenbrottsgatan 5 som använder tvättstugan på Stenbrottsgatan 3 där även grovtvättstuga finns. Föreningen har även en möteslokal på Tulegatan 20. Lokalen kan användas både för styrelsemöten och arbetsgruppernas möten. Till varje lägenhet hör ett källar- och ett vindsförråd. Föreningens fastigheter omringar en mycket uppskattad kommunalt skött park- och lekplats.

Visa mer

Omgivning

Alldeles utanför porten finns trevliga gräsytor med parkbänkar och lekplats. På kort promenadavstånd finns flertalet kommunikationsmöjligheter, restauranger, service samt närhet till vacker natur längs Lötsjön och Golfängarna.

Visa mer

Sundbyberg

För dig som gillar känslan av stad och puls! Sundbyberg är en liten stad i storstaden och här finns allt ni behöver inom ett bekvämt räckhåll, som en mångfald av butiker av alla dess slag, mysiga caféer och konditorier samt omtyckta och välbesökta restauranger. Flera alternativ finns när det gäller mataffärer, och för dig som pendlar erbjuds här suveränt goda kommunikationer genom tunnelbana, pendeltåg, fjärrtåg, tvärbana, bussar samt flygbussar till både Arlanda och Bromma flygplats. Sundbyberg tunnelbana tar dig in till Stockholm C på 11 min. Genom tvärbanan åker man med lätthet till Solna Business Park, Solna C och Nordens största shoppinggalleria Mall of Scandinavia. Fjärrtågen tar dig med lätthet till Enköping, Västerås eller varför inte Göteborg. I sommar kommer dessutom Stockholms pendeltågsstation förflyttas till Odenplan och då kommer Sundbyberg bli 1:a hållplats efter Odenplan. Nära bostaden finner ni Lötsjön och Råstasjön med dess grönområden och suveräna motionsslingor, utegym samt bangolf. Här finns dessutom Gröna Stugan café och restaurang, som under sommaren är ett populärt utflyktsmål. Även Tornparken nås på kort gångavstånd. Tornparken är en populär park som ligger lättillgänglig mitt i centrala Sundbyberg. Med dess höga läge ges en härlig vy över takåsar och man kan med fördel njuta av en fantastisk solnedgång. Tornparken har rustats upp med lekplatser, parkbänkar etc. Numera kan man också njuta av god mat i den mysiga restaurangen Delibruket som slagit upp portarna i det gamla vattentornet.

Visa mer

Planskisser

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Månadsavgift
4 258 kr, inkl. värme, vatten och kabel-TV (basutbud).
Antal rum
3 rum + Kök
Boarea
73 m² förvaltarens information
Våning
2 av 6, hiss finns

Föreningen

Namn
Brf Fågelhusen
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
130 lägenheter varav 12 hyresrätter, 2 lokaler
Tillåter föreningen juridisk person
Nej
Äger föreningen marken
Ja
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Tillåter föreningen delat ägande
Ja
Överlåtelseavgift
1 190 kr
Pantsättningsavgift
476 kr
Allmänt om föreningen
Brf Fågelhusen bildades år 2006 och förvärvade fastigheten Kv Trasten 3. Föreningen består av 5 st flerbostadshus innehållande 130 st lägenheter (varav 118 st är bostadsrätter) och 2 st lokaler belägna på Tulegatan 20, Stenbrottsgatan 1-5 samt Furuvägen 23.

Överlåtelseavgift om 2,5 % av prisbasbeloppet debiteras köparen. Pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet debiteras låntagaren.

I dagsläget finns inga planer på avgiftsförändring.

För mer information se gärna föreningens fina hemsida: https://fagelhusen.bostadsratterna.se/
Information om månadsavgiften
inkl. värme, vatten och kabel-TV (basutbud).
FÖRENINGENS EKONOMI
I dagsläget finns inga planer på avgiftsförändring.
Tv och Bredband
KABEL-TV OCH INTERNET:
Kabel-TV via Tele2, basutbudet ingår i månadsavgiften. Bredband via Sundbybergs stadsnät.

GEMENSAMMA UTRYMMEN:
Brf Fågelhusen bildades år 2006 och består av 5 st flerbostadshus innehållande 130 st lägenheter, 12 hyresrätter som räknas som en dold tillgång och 2 st lokaler belägna på Tulegatan 20, Stenbrottsgatan 1-5 samt Furuvägen 23. Föreningen har ett flertal gemensamma utrymmen: I varje hus finns en piskbalkong där mattor kan piskas vid behov. Förråd för Barnvagnar - finns på Stenbrottsgatan 1, 3, 5 och Tulegatan 20. Stora cykelförråd finns på Furuvägen, Stenbrottsgatan 1, 3, 5 och Tulegatan 20. Tvättstugor finns i alla hus utom Stenbrottsgatan 5 som använder tvättstugan på Stenbrottsgatan 3 där även grovtvättstuga finns. Föreningen har även en möteslokal på Tulegatan 20. Lokalen kan användas både för styrelsemöten och arbetsgruppernas möten. Till varje lägenhet hör ett källar- och ett vindsförråd. Föreningens fastigheter omringar en mycket uppskattad kommunalt skött park- och lekplats.
Parkering
Föreningen har 11 st parkeringsplatser, varav 1 handikapplats. 5 av platserna är belägna direkt utanför porten på Tulegatan 20. Ytterligare 5 är belägna mellan Stenbrottsgatan 1 och 3. På 9 platser tillämpas först-till-kvarn-principen för medlemmar med tillstånd. Övriga 2 platser är avgiftsparkering för besökare. Medlemmar har rätt till ett parkeringstillstånd per lägenhet. Se mer utförlig information på föreningens hemsida. Föreningen har även 2 st garageplatser som går att hyra för 1000 kr/mån. Till dessa är det kö.


I övrigt gäller Sundbybergs boendeparkering för 600kr/mån.
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
GJORDA RENOVERINGAR:
1990-talet - Renoverades balkonger och yttertak.
1994 - Byte av vatten och avloppsrör i kök och WC/badrum samt renovering av WC/badrum
1996-2003 - Hissar renoverades
Ca 2000-2003
- Byte av elinstallationer
- Renovering av fasadernas putsade ytor
- Omdragning av el i lägenheterna
2011 - Uppdaterades tvättstugan
2013 - Takrenoveringar på Furuvägen 23, Stenbrottsgatan 1 och 3. Nytt tak på
Stenbrottsgatan 5 och Tulegatan 20.
2014 - Fönsterrenoveringar samt inriktningsbeslut avseende energiåtgärder
2016 - Ventilationssystem genomgånget och åtgärdat på: Furuvägen 23, Stenbrottsgatan 5
2016 - Omläggning tak samtliga hus
2017 - Byte till LED-belysning i samtliga trapphus
2016-2018 - Byte av undercentralen är klart och ventilation åtgärdat i samtliga hus
2017 - Byte av värmecentral
2018 - Byte av undercentral
2018 - Ommålning av samtliga trapphus
2019 - Renovering av stentrappa vid Stenbrottsgatan 5
2019 - Renovering av våtutrymmen i verksamhetslokal på Stenbrottsgatan 1
2019 - Brandskyddskontroll av alla öppna eldstäder, obligatoriskt vart 6:e år
2020 - Hissarna på Stenbrottsgatan 1 & 5 byttes ut
2022 - Tvättstugan målades om
2022 - Övriga hissar byttes ut
2022 - Nya värmenätsanslutningar till varje enskilt hus (bekostade och ägda av det kommunala bolaget Norrenergi) vilket tillåter individuella undercentraler och anpassningar. (Tidigare försörjdes alla hus från Stenbrottsgatan 1)

dokument

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerbostadshus
BYGGNADSÅR
1950
Kommentar BYGGNADSÅR
ombyggnadsår 1994
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
2-glas
VENTILATION
Mekanisk (endast frånluft)
Hiss
Ja, från markplan. Nyligen renoverad.

Ekonomi

KOMMUNALSKATT
31,241%
Pantsatt
Nej

DRIFT

El
3 000 kr/år
Försäkring
1 800 kr/år
DRIFTKOSTNAD TOTAL
4 800 kr/år
DRIFTKOSTNADEN AVSER
2 personer
Kommentar
Enligt schablon. Notera att driftkostnader är personliga och varierar.
Energideklaration
Utförd 2020-10-16
PRIMÄRENERGITAL
131 kWh per kvm och år

Allmänt om området

LÄGE I STADSDELEN
För dig som gillar känslan av stad och puls! Sundbyberg är en liten stad i storstaden och här finns allt ni behöver inom ett bekvämt räckhåll, som en mångfald av butiker av alla dess slag, mysiga caféer och konditorier samt omtyckta och välbesökta restauranger. Flera alternativ finns när det gäller mataffärer, och för dig som pendlar erbjuds här suveränt goda kommunikationer.

LÖTSJÖN
Nära bostaden finner ni Lötsjön och Råstasjön med dess grönområden och suveräna motionsslingor. Här finns dessutom Gröna Stugan café och restaurang, som under sommaren är ett populärt utflyktsmål.

TORNPARKEN/MARABOUPARKEN
Tornparken är en populär park som ligger lättillgänglig mitt i centrala Sundbyberg. Med dess höga läge ges en härlig vy över takåsar och man kan med fördel njuta av en fantastisk solnedgång. Tornparken har rustats upp med lekplatser, parkbänkar etc. Numera kan man också njuta av god mat i den mysiga restaurangen Delibruket som slagit upp portarna i det gamla vattentornet.

Marabouparken som är en prisbelönad park, är även det ett mysigt tillhåll i närheten för promenader och picknick. Parken skapades under åren 1937 och 1955 och har både spatiösa gräsytor, barnbad och en betydande samling modern skulptur.

Kommunikation

KOMMUNIKATION
Sundbyberg är en av landets mest kommunikationstäta kommuner; två tunnelbanelinjer med fem stationer, pendeltåg, fjärrtåg och ett antal busslinjer gör att tidsavståndet till city varierar mellan 10 och 20 minuter. Dessutom invigdes tvärbanan i oktober 2013 med hållplats på Landsvägen. Den kopplar ihop Alvik och Solna station där nya nationalarenan ligger. Pendeltåget tar dig till Odenplan på 5 minuter!

Parkering

PARKERING
Generellt i Sundbyberg gäller boendeparkering. Avgift för detta är 600 kr /mån. Se mer på www.sundbyberg.se. Vissa föreningar kan även ha egna parkeringsplatser, se vidare under objektet.

Övrigt

MOTION
Förutom motionsslingorna runt Lötsjön och Ursvik erbjuder staden även en bred flora av simhall, ishall, curling, idrottsanläggningar och sporthallar.

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.