Bromma / Riksby

Kvarnbacksvägen 74 3tr

Välplanerad gavel-3:a i Riksby med balkong högst upp i söder!

Till salu

Välplanerad gavel-3:a i Riksby med balkong högst upp i söder!

Av säljaren accepterat pris! Mycket välplanerad gavel-3:a i Riksby med balkong högst upp i söder! Här bor ni med smakfullt renoverat kök, vardagsrum med utgång till balkong samt två rejäla sovrum med klädkammare mellan. Kort promenad till tunnelbanan vid Brommaplan eller Abrahamsberg.

Köket är stilrent och nyrenoverat och erbjuder diskmaskin, kyl/frys, ugn, mikrovågsugn, gasspis, goda arbetsytor och en matplats intill med plats för matbord för ca 4 personer. Sovrummen har bra storlek och rymmer dubbelsäng, det ena sovrummet har även en fransk balkong. Vardagsrummet är luftigt och härifrån nås bostadens balkong som ligger i bästa söderläge. Hall med praktiskt avhängning på höger sida om dörren. Bostaden har mycket god förvaring i form av en rejäl klädsammare som också går att nyttja som ett mindre kontor med fönster på gaveln.

Här bor ni i en stor och välmående förening med god ekonomi.
Området omges av fina grönområden med närhet till fina promenadstråk och motionsspår vid t.ex. Lillsjön och dess utegym. Bostaden är belägen precis intill koloniområdet Iris vilket ger en lugn och mysigt känsla när man bor här, promenera genom koloniområdet och ni hamnar på golfbanan GolfStar Bromma. Abrahamsberg och Brommaplan ligger nära erbjuder goda kommunikationer och all tänkbar närservice.

Visa mer

SNABBFAKTA

  • Accepterat pris: 3 400 000 kr
  • Boarea: 71 kvm
  • Antal rum: 3 rum
  • Våning: 3 av 3
  • Avgift: 4 228 kr inkl. värme & VA.
  • Förening: Brf Spetsbonaden
  • Byggnadsår: 1945-1946
  • Område: Bromma / Riksby, Stockholm
Accepterat pris

3 400 000 kr

Visningar

8 Dec 18:00 - 18:30
Anmälan krävs, boka via mäklarens sida invid visningstiden.
Ansvarig mäklare

Noomi Unéus

Reg. fastighetsmäklare

ANSÖK OM LÅNELÖFTE
Få bolånealternativ från flera banker

Välkommen till Kvarnbacksvägen 74 3tr

Vardagsrum

Luftigt vardagsrum med stora fönsterpartier som skänker ett härligt ljusinsläpp. Rummet är lättmöblerat för soffgrupp, tv-bänk och övriga möbler. Utgång till bostadens balkong i söderläge. På golvet finns en stavparkett.

Visa mer

Balkong

Balkong högst upp i huset i söderläge med sol hela dagen. Här finns plats för möblemang och växter.

Visa mer

Kök

Smakfullt renoverat kök med klassiska val. Här finns diskmaskin, diskho, mikrovågsugn, kyl/frys samt gasspis med elugn (går att byta till elspis). Bra förvaring i form av flertalet köksskåp samt plats för ett köksbord för fyra personer. Väggarna är målade i vit kulör och golvet är linoleumplattor.

Visa mer

Sovrum 1

Sovrum med fransk balkong och mycket lugn och harmonisk känsla. Här finns plats för dubbelsäng och övriga möbler. Väggarna är tapetserade och golvet är en vacker stavparkett i original.

Visa mer

Sovrum 2

Sovrum som idag används som barnrum men rymmer dubbelsäng. Väggarna är målade i i vit kulör med en tapetserad fondvägg. Golvet är en vacker stavparkett i original.

Visa mer

Hall

Hall med hatthylla och plats för skoställ och avhängning. Här finns öländsk kalksten i original på entégolvet och linoleumgolv som går ihop med köket. Rymlig klädkammare/walk in closet som ger mycket god förvaring och även kan användas som ett mindre kontor då det har ett härligt fönster på gaveln.

Visa mer

Badrum

Helkaklat badrum med vitt kakel på väggarna och ljust klinkergolv. Handfat med kommod, handdukstork, WC och badkar. Förberett för tvättmaskin och möjlighet att byta till dusch istället för badkar.

Visa mer

Förening

Mycket stabil och stor förening med god ekonomi belägen intill koloniområde.
Gemensam tvättstuga finns i samma hus i källaren.
Två förråd hör till bostaden och ligger i samma hus och nås via källaren. Det närmaste förrådet (egentligen matkällare) är 0.9 x 0,85 (0,77 kvm) och det som ligger i anslutning till nästa trapphus är 2,1 x 1,5 m (3,15 kvm).

Visa mer

Planskisser

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Antal rum
3 rum
Boarea
71 m²
Våning
3 av 3
Andel i förening
1,20889 %
Andel av årsavgift
1,17902 %

Föreningen

Namn
Brf Spetsbonaden
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
96 lägenheter samt 18 lokaler
Tillåter föreningen juridisk person
Nej
Äger föreningen marken
Marken upplåts med tomträtt vars avtal omförhandlas i april 2025.
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Tillåter föreningen delat ägande
Föreningen godkänner delat ägandeskap.
Överlåtelseavgift
1 190 kr
Pantsättningsavgift
476 kr
Allmänt om föreningen
Brf Spetsbonaden bildades 2007. I föreningens 10 byggnader finns 96 lägenheter, varav 91 st bostadsrätter, 5 st hyresrätter samt 18 lokaler. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. Föreningen innehar marken med tomträtt. Gemensamma utrymmen: - Samlingslokal, festlokal, övernattningsrum, tvättstuga, cykel-och barnvagnsförråd. - I föreningens tvättstuga finns 5 tvättmaskiner, 2 torktumlare, 2 torkskåp, mangel och torkrum. Belägen på Kvarnbacksvägen 72.
Information om månadsavgiften
inkl. värme & VA.
Tv och Bredband
- Kabel-TV och bredband levereras via Tele2 (tidigare ComHem) eller via stadsnätet (fiber). - Tecknas individuellt av bostadsrättsinnehavaren.
Parkering
Garage-och parkeringsplatser: - Föreningen äger 30 st (varav 15 st med laddplats) parkeringsplatser som kan hyras för ca 300 kr/mån eller 465 kr/mån. - Kön hanteras av förvaltaren SBC. - I dagsläget är det lång kö till parkeringsplatserna (ca 1-2 års kö) (kontrollerat 2021-11-09). Boendeparkering på gatan kostar 300 kr/månad.
Övrigt
- Föreningen godkänner andrahandsuthyrning efter ansökan och godkännande.
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
Genomförda renoveringar-och underhållsarbeten: 1992: Stambyte, badrum 1992: Nya el-stammar 1992: Renovering av trapphusen 1992: Renovering tvättstuga 2011: Alla portlås har bytts ut och bricklåssystem Aptus är installerat 2012: Renovering av entréportar 2012: Renovering av tak påbörjas (1 tak per år) 2013: Renovering av balkonger 2014: Stamspolning 2014: OVK 2014: Renovering av fasad 2018: Nya entréportar 2018: Nya torkskåp 2020: Rengöring av kanaler klart 2020: OVK 2020: Radonmätning 2020: Energikartläggning 2020: Stamspolning 2021: Takrenoveringsprogram avslutades efter samtliga byggnader fått nya tak Kommande renoveringar-och underhållsarbeten: 2022-2023: Prel. stambyte i kök 2026: OVK

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerbostadshus
BYGGNADSÅR
1945-1946
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
2-glas med isolerruta utanpå
VENTILATION
Frånluft
Hiss
Nej

Ekonomi

Accepterat pris
3 400 000 kr
KOMMUNALSKATT
29,885%
Pantsatt
Ja

DRIFT

El
5 740 kr/år
Försäkring
2 250 kr/år
Övrigt
3 310 kr/år
DRIFTKOSTNAD TOTAL
11 300 kr/år
DRIFTKOSTNADEN AVSER
2 personer
Kommentar
Övrigt avser gas.
Energideklaration
Utförd 2020-01-29
Energiklass
E
DATUM FÖR ENERGIDEKLARATION
2020-01-29

HITTA BOSTADEN

EN PLATS I SOLEN

Drömmer du om ett boende i utlandet? SMH Estate hjälper dig genom hela resen, från att hitta det perfekta objektet till kontraktsskrivning och allt runt omkring.

SMH Estate

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.