Bromma / Annedal

Suddagummans gata 12, 3 tr.

Familjevänlig 4:a ett stenkast från Annedalsparken

Familjevänlig 4:a ett stenkast från Annedalsparken

- Väldisponerad 4:a - Balkong mot innergård - Inglasning möjlig - Kort kö till garageplats -

Visa mer

SNABBFAKTA

 • Boarea: 97 kvm Förvaltarens information
 • Antal rum: 4 rum
 • Våning: 3 av 5, hiss finns
 • Avgift: 5 511 kr inkl. värme och kallvatten (+ 288 kr/mån i obligatoriskt tillägg för bredband, tv & telefoni).
 • Förening: Brf Trollskogen
 • Byggnadsår: 2013-2015
 • Område: Bromma / Annedal, Stockholm

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmalan
Ansvarig mäklare

Inez Domé

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

ANSÖK OM LÅNELÖFTE
Få bolånealternativ från flera banker

Välkommen till Suddagummans gata 12, 3 tr.

- Väldisponerad 4:a - Balkong mot innergård - Inglasning möjlig - Kort kö till garageplats -

Nu får jag äntligen lov att presentera denna familjevänliga 4:a med stor balkong mot Brf Trollskogens barnvänliga innergård där ni kan njuta av solen från tidig förmiddag till sen lunch. Att balkongen nås direkt från köket är perfekt för härliga middagar när de ljumma sommarkvällarna är här! Bostaden har genomgående eleganta materialval och sober färgsättning vilket skapar en harmonisk hemtrevlig känsla.

Här erbjuds tre väldisponerade sovrum, stora sällskapsytor tack vare en halvöppen planlösning mellan kök och vardagsrum, ett helkaklat badrum med dusch (plats för badkar), tvättmaskin och torktumlare samt en separat wc. Exceptionellt goda förvaringsmöjligheter tack vare en stor klädkammare/walk-in-closet, flertalet garderober samt ett separat källarförråd.

Brf Trollskogen är en välskött förening som under de senaste åren har omförhandlat räntor på lån och genomfört kraftiga amorteringar vilket givit föreningen en mycket god ekonomisk status. Föreningen har ett stort parkeringsgarage med 71 garageplatser varav 15 st elbilsplatser. Till garageplatserna är det i dagsläget kort kö vilket är väldigt unikt i området!

Här bor ni i hjärtat av Annedal, som är ett mycket trivsamt område med kort gångavstånd till centrala Sundbyberg. Utanför porten finns Annedalsparken som bjuder in till lek både sommar-och vintertid med fotbollsplan, skridskobana, plaskdamm, utegym och pulkabacke. Mariehällstorget med en välsorterad ICA-butik, gym och busshållplats ligger tre minuters promenad från lägenheten. Mysiga Annedals café, förskolor och skolor ligger ligger inom fem minuters gångavstånd. I närheten av bostaden finns även flertalet förskolor och två skolor.

Tvärbanan öppnar 2022 och från Annedalssidan kommer gångstråket att gå från Dartanjangs gata i höjd med Pettssons gata genom koloniområdet vilket skapar en enklare kommunikationsväg mellan norr och söder.

Hjärtligt välkommen på visning!

 • Väldisponerad 4:a
 • Balkong mot innergård
 • Inglasning möjlig
 • Kort kö till garageplats
 • Nära Annedalsparken & Mariehällsskolan

Balkong

Stor balkong där ni kan njuta av solen från morgon till sen lunch. Den generösa ytan gör det möjligt att möblera med stor utegrupp, grill, odlingslådor och växter.

Föreningen har fått bygglov beviljat för inglasning av balkongerna, läs mer under föreningsinformation samt kontakta mäklare för att ta del av offert från Lumon. En eventuell inglasning skulle förvandla balkongen till ett uterum som du kan koppla av på och njuta av året runt, oavsett säsong och väder.

Visa mer

Vardagsrum

Stort och inbjudande vardagsrum med två generösa fönsterpartier som vetter mot Suddagummans gata. Här finns gott om plats för en större soffgrupp, tv-bänk, bokhylla eller annat möblemang efter önskemål. Ekparkettgolv som är genomgående för hela bostaden och väggar målade i ljus färgkulör.

Visa mer

Kök

Elegant kök med ljusa skåpluckor i snygg kombination med ett vitkaklat stänkskydd och en tålig bänkskiva i laminat/rostfritt stål. Köksutrustningen består av kyl, frys, diskmaskin, diskho med blandare, köksfläkt, spishäll, ugn, mikrovågsugn samt skafferi. Här flödar ljuset in från det stora fönstret och balkongdörren i glas vilket skapar en hemtrevlig känsla!

I köket finns en köksö som passar perfekt som matbord eller samlingsplats vid mingel och middagsbjudningar. Närheten till vardagsrummet bidrar till att lägenheten blir riktigt sällskapsvänlig.

Visa mer

Sovrum 1

Lägenhetens största sovrum passar perfekt som Master bedroom och vetter mot Suddagummans gata. Här finns plats för en stor dubbelsäng, nattduksbord, skrivbord eller annat möblemang efter önskemål. Längsmed ena väggen finns garderober till klädförvaring.

Visa mer

Sovrum 2

Bostadens andra sovrum har ett mycket rofyllt läge mot föreningens innergård. I rummet finns plats för säng, skrivbord, bokhylla och garderob.

Visa mer

Sovrum 3

Bostadens tredje sovrum är väldisponerat och vetter precis som sovrum två mot föreningens innergård. Det lugna läget mot innergården gör att rummet fungerar lika bra som tredje sovrum, läsrum eller som hemmakontor.

Visa mer

Badrum

Stilrent badrum med vitkaklade väggar och mörkgrått klinkergolv. Badrumsinredningen består av ett dusch (plats för badkar), wc, handfat med kommod samt ett spegelskåp ovanför. Här finns även en praktisk tvättavdelning med en tvättmaskin och torktumlare under en avställningsbänk som är optimal att använda som skötbord eller att vika tvätt på. Över maskinparken finns vägghängda skåp till badrumsartiklar.

Visa mer

WC/Hall

I hallen ligger bostadens wc som har ett mörkgrått klinkergolv och vitmåladeväggar. Här finns wc, handfat och spegel.

Visa mer

Närområde

Välkommen till Suddagummans gata 12!

Visa mer

Planskisser

ALLMÄNT

BOENDEFORM
Bostadsrätt
UPPLÅTELSEFORM
Bostadsrätt
Antal rum
4 rum
Boarea
97 m² Förvaltarens information
Våning
3 av 5, hiss finns
Andel i förening
1,182 %
Allmänt om lägenheten
- Till lägenheten hör ett förråd.

Föreningen

Namn
Brf Trollskogen
ORGANISATIONSFORM/TYP
Bostadsrätt
Antal lägenheter
105 lägenheter, 2 lokaler
Tillåter föreningen juridisk person
Nej
Äger föreningen marken
Nej, föreningens mark är upplåten med tomträtt.
- Tomträttsavtalet omförhandlas 2022-04-01.
Äkta/Oäkta förening
Äkta
Tillåter föreningen delat ägande
Ja, föreningen tillåter delat ägande.
Överlåtelseavgift
1 208 kr
Pantsättningsavgift
483 kr
Allmänt om föreningen
Brf Trollskogen är en äkta bostadsrättsförening som består av 105 bostadsrätter och 2 lokaler.

Gemensamma utrymmen:
- Mysig innergård
- Barnvagnsförråd
- Cykelförråd
- Miljörum
Information om månadsavgiften
inkl. värme och kallvatten (+ 288 kr/mån i obligatoriskt tillägg för bredband, tv & telefoni).
FÖRENINGENS EKONOMI
2020: Föreningen amorterade 640 000 kr på sina långfristiga lån.

- I dagsläget finns inga beslutade avgiftsförändringar (kontrollerat 2021-08-16).
Tv och Bredband
Föreningen har upphandlat ett gruppavtal med Ownit för bredband/tv/telefon. I detta ingår:
- 500-1000 Mbps per lägenhet och ett flex-abonnemang för TV.
- Uttag finns i varje rum förutom våtrum och klädkammare. Gemensamt stjärnnät med modularuttag (RJ45) är installerat i lägenheterna.
Parkering
Garage-och parkeringsplatser:
- Föreningen har ett parkeringsgarage under huset med infart från Tummelisas gata 5.
- Det finns 71 st garageplatser. Kostnaden för en garageplats är 1 200 kr/månad.
- Det finns även 15 st laddplatser i garaget. En laddplats kostar 150 kr/månad utöver den vanliga kostnaden + enskild debitering för elförbrukningen via avin för årsavgiften som skickas ut månadsvis.

- Aimo park sköter all hantering kring uthyrningen av garageplatserna. I dagsläget är det 1 person i kö (kontrollerat 2021-11-12).
Övrigt
- Varmvatten debiteras månadsvis i efterskott efter faktisk förbrukning, med en fördröjning på 3 månader.
- Förbrukningen av hushållsel mäts genom separata lägenhetsabonnemang.
- Gällande andrahandsuthyrning skickas en blankett in till styrelsen för godkännande. Max ansökningstid är 12 månader och man kan max söka två gånger på raken.
FÖRENINGENS RENOVERINGAR
Genomförda renoveringar-och underhållsarbeten:
2021: 15 st laddstolpar installerades i garagett
2020: OVK genomförd
2018: Nya staket byggdes på innergården

Kommande renoveringar-och underhållsarbeten:
- Föreningen har fått beviljat bygglov för balkonginglasningar. Inglasning sker tillsammans med Svenska Lumon AB. I dagsläget är det 7-10 st som har beställt med installation i februari (kontrollerat 2021-10-19).

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp
Flerbostadshus
BYGGNADSÅR
2013-2015
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
3-glas
VENTILATION
Frånluft med återvinning av värme
Hiss
Ja

Ekonomi

KOMMUNALSKATT
29,885%
Pantsatt
Ja

DRIFT

Energideklaration
Utförd 2018-11-29
Energiklass
D
DATUM FÖR ENERGIDEKLARATION
2018-11-29

Omgivning

Allmänt om området

Annedal är en helt ny stadsdel som ligger invid Stockholmsgränsen till Sundbyberg. Annedal innefattar över 2 500 bostäder totalt. Första inflyttningarna skedde under 2011 och stadsdelen innefattar nu bl.a. skola, förskolor, parker, aktivitetsplatser för både juniorer och seniorer, restauranger, affärer och butiker. I augusti 2014 öppnade Mariehällsskolan med årskurserna F-6. En helt ny, modern stadsdel har skapats med allt en sådan skall innehålla. Och mer därtill! Dessutom ligger Sundbybergs Centrum inom gångavstånd och där finns en uppsjö av mysiga restauranger, caféer, pubar och shopping.

Kommunikation

Från Annedal tar ni er enkelt med Buss 113 som tar er vidare mot Sundbyberg och Solna eller till tunnelbanans gröna linje vid Islandstorget. Kort gångavstånd till Tvärbanans Solnagren, som går från Sickla via Alvik till Sundbyberg och Solna Station. Pendeltåg, Tvärbana och bussar finns i Sundbyberg. Nu har även Kistagrenen börjat byggas och en hållplats kommer finnas inom gångavstånd vid Annedals västra ände.

Närservice

Annedal har idag två närbutiker (Ica och Direkten), flertalet restauranger - allt ifrån vår egen storfavorit MGL Sushi (som enligt oss har Stockholms bästa sushi) till medelhavsrestaurangen Taverna Bravo och allt däremellan. Under vardagarna besöks området av Foodtrucks vid Mariehällstorget (bl.a. bageri-foodtrucks på helgerna). Här finns även tandläkare, thaimassage och solarier. På kort gångavstånd från Annedal finns shoppinggallerian Bromma Blocks i den gamla hangaren invid Bromma flygplats. Bromma Blocks består av 25 000 kvm shopping i 3 plan, ca 80 butiker i en spännande mix, delikatesshall, caféer och restauranger samt garageplatser under mark. Här finns allt från Coop Stormarknad, Stadium och Jula till blomsteraffär och leksaksaffär.

HITTA BOSTADEN

EN PLATS I SOLEN

Drömmer du om ett boende i utlandet? SMH Estate hjälper dig genom hela resen, från att hitta det perfekta objektet till kontraktsskrivning och allt runt omkring.

SMH Estate

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.