Bromma / Blackeberg

Holbergsgatan 32

Charmig 3 rok med balkong och fönster i tre väderstreck!

Charmig 3 rok med balkong och fönster i tre väderstreck!

Varmt välkomna till denna charmiga gaveltrea med balkong där ni kan njuta av solen från eftermiddag till sen kväll. Planlösningen erbjuder ett väl tilltaget vardagsrum, två stora sovrum med gott om förvaring varav ett med klädkammare, charmigt kök i orginalutförande med intilliggande matplats som ger möjlighet för ett större middagssällskap och ett helkaklat badrum som renoverades i samband med stambytet. Genomgående goda förvaringsmöjligheter i lägenheten samt två separata förråd.

Brf Smålänningen 3 är en välskött förening som har solid ekonomi och låg skuldsättning per kvadratmeter boarea. Njut av att bo med endast några minuters promenad till tunnelbana, samt närhet till vacker natur och grönska. Väldigt familjevänligt område med närhet till vårdcentral, BVC, öppna förskolor, förskolor, grundskolor, fina lekparker med plaskdamm, 4H gården, vackra stränder och skogar. Kort och gott ett av Blackebergs bästa lägen!

Kontakta gärna mig för mer information och visning!
Mvh, Linnea Ragnevad, 0709488899
Svenska Mäklarhuset Bromma

Visa mer

SNABBFAKTA

 • Boarea: 66 kvm Förvaltarens information
 • Antal rum: 3 rum
 • Våning: 2 av 3
 • Avgift: 2 828 kr inkl Värme, VA, Kabel-TV (basutbud) Bredband 100 Mbit och telefoni.
 • Förening: Brf Smålänningen 3
 • Byggnadsår: 1951
 • Område: Bromma / Blackeberg, Stockholm

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmalan
Ansvarig mäklare

Linnea Ragnevad

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

ANSÖK OM LÅNELÖFTE
Få bolånealternativ från flera banker

Välkommen till Holbergsgatan 32

 • Balkong i västerläge
 • Fönster i tre väderstreck
 • Tillhörande förråd och matkällare
 • Stabil bostadsrättsförening
 • Naturrikt och barnvänligt område
 • Stenkast från kommunikationer
 • Välplanerad

Förening

Till lägenheten hör ett förråd och en matkällare.

Visa mer

Närområde

Visa mer

Planskisser

ALLMÄNT

BOENDEFORM

Bostadsrätt

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

Antal rum

3 rum

Boarea

66 m² Förvaltarens information

Våning

2 av 3

Andel i förening

0,9147 %

Föreningen

Namn

Brf Smålänningen 3

ORGANISATIONSFORM/TYP

Bostadsrätt

Antal lägenheter

160 lägenheter, 4 lokaler

Tillåter föreningen juridisk person

Nej

Äger föreningen marken

Föreningen hyr marken av Stockholms kommun via tomträtt. Avtalet gäller t.o.m 2030-09-30.

Äkta/Oäkta förening

Äkta

Tillåter föreningen delat ägande

Delat ägandeskap godkänns.

Överlåtelseavgift

1 190 kr

Pantsättningsavgift

476 kr

Allmänt om föreningen

Brf Smålänningen 3 bildades 2011 och förvärvades genom ombildning 2013. Föreningen består idag av 125 bostadsrättslägenheter, 35 hyresrättslägenheter och 4 lokaler. Föreningen är skatteklassad som en äkta bostadsrättsförening. Föreningen hyr marken av Stockholms kommun via tomträtt. Avtalet gäller t.o.m 2030-09-30.

Gemensamma utrymmen: - Föreningen har en tvättstuga med 10 st tvättmaskiner, torktumlare, manglar och torkrum. - Cykelförråd finns. - Till varje lägenhet finns två förråd, ett på 4-6 kvm och en matkällare om max 2 kvm.

Information om månadsavgiften

inkl Värme, VA, Kabel-TV (basutbud) Bredband 100 Mbit och telefoni.

Tv och Bredband

- Kabel-TV och bredband (100 Mbit) är indraget i alla lägenheter och levereras via Tele2 (tidigare ComHem). I avgiften ingår kabel-TV (basutbud), bredband (100 Mbit), telefoni samt Trygg Surf.

Parkering

Garage-och parkeringsplatser: -Föreningen har 13 st parkeringsplatser som man kan hyra för 450 kr/mån. - I dagsläget är det kö. - Vill man ställa sig i kö för en parkeringsplats så ska man anmäla detta till forvaltning@restate.se.

Övrigt

- Andrahandsuthyrning ska godkännas av styrelsen och godkännande ges för maximalt ett år i taget. Avgift för andrahandsuthyrning bostadsrätt debiteras av föreningen med 10% av ett prisbasbelopp. Se föreningens hemsida för mer information.

- Besök gärna föreningens hemsida: https://brfsmalanningen3.se/.

FÖRENINGENS RENOVERINGAR

Genomförda renoveringar-och underhållsarbeten: 1998-1999: Renovering av balkonger 2001: Renovering av hiss 2006-2007: Byte av VA-stammar i badrum och kök 2008-2009: Renovering av tvättstuga 2011: Renovering av fönster 2011-2013: Renovering av fasaden 2012-2015: Yttertaket har omlagts vid flera tillfällen 2012: Utbyte av VA till lokaler 2013: Utbyte värmeundercentral 2014: Tvättstugor renoverats 2016: Fasaderna har renoverats och tilläggsisolerats 2016-2017: OVK 2016-2017: El-renovering, från 2-fas till 3-fas 2017: Spolning och rensning av avlopp 2020: Renovering av uteplatser och entrépartier

Kommande renoveringar-och underhållsarbeten: - Det finns i dagsläget inga större renoveringar beslutade (kontrollerat 2021-09-30)

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp

Flerbostadshus

BYGGNADSÅR

1951

Uppvärmning

Fjärrvärme

Fönster

3-glas

VENTILATION

Mekanisk (endast frånluft)

Hiss

Nej

Ekonomi

KOMMUNALSKATT

29,885%

Pantsatt

Ja

DRIFT

El

6 000 kr/år

Försäkring

3 600 kr/år

Övrigt

3 240 kr/år

DRIFTKOSTNAD TOTAL

12 840 kr/år

DRIFTKOSTNADEN AVSER

3 personer

Kommentar

Notera att driftkostnader endast är uppskattade och kan variera.

DATUM FÖR ENERGIDEKLARATION

2022-01-17

Omgivning

Allmänt om området

Blackeberg är ett lyckat projekt att integrera ett bostadsområde och samtidigt behålla dess härliga natur. Området växte fram under 1950-talet. Blackeberg angränsar till de populära rekreationsområdena Grimstaskogen och Judarskogen. Här finns även närheten till Mälaren med både Ängbybadet och Kaananbadet där ni kan promenera, grilla, åka skidor eller ta ett dopp i det blå. Här hittar du även flertalet båtklubbar, kvarnvikens kvarn och nyöppnade och mycket populära trädgårdscaféet. Större utbud av affärer i Vällingbys nya galleria K5.

Kommunikation

Väldigt goda kommunikationsmöjligheter i Blackebergs Centrum där det finns T-Bana, gröna linjen som enkelt tar er vidare mot Stockholm C eller Vällingby. Gångavstånd till både Blackeberg- och Islandstorget tunnelbana. Resan till Fridhemsplan går på en kvart och Hötorget når du på drygt 20 minuter. Från Islandstorget finns ytterligare en tunnelbanestation samt busscentral med bla. Buss 113 som går längs med Bällstavägen mot Sundbyberg C.

Närservice

Vid Blackebergs centrum finns T-bana, bussar, närbutiker, gym, livsmedelsbutiker, apotek, bibliotek, fritidsgård och Kaskad som har kulturaktiviteter mm. Ett centrum som har allt du behöver så som vårdcentral, BVC, blombutik, torghandel, restauranger och caféer. I närområdet är även flertalet förskolor samt både Blackebergsskolan och Södra Ängbyskolan. Vid Islandstorget finns en bensinstation och vidare mot Ängbyplan finns bland annat två asiatiska restauranger, en pizzeria och pub, brödbutik och frisör.

Parkering

I Blackeberg parkerar man sin bil på lokalgatorna, än så länge kostnadsfritt. Vid Blackebergs torg finns flera parkeringsplatser.

HITTA BOSTADEN

EN PLATS I SOLEN

Drömmer du om ett boende i utlandet? SMH Estate hjälper dig genom hela resen, från att hitta det perfekta objektet till kontraktsskrivning och allt runt omkring.

SMH Estate

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.