Lilla Alby

Franstorpsvägen 2

Välplanerad 1,5:a med låg avgift och stor balkong

Välplanerad 1,5:a med låg avgift och stor balkong

Varmt välkommen till denna välplanerade 1,5:a högt upp i huset med låg avgift. Lägenheten har stor balkong och ett perfekt läge med endast några minuters promenad till centrala Sundbyberg. Förening med mycket god ekonomi som ska sänka avgiften 15% från 1 januari 2021. Gemensamma utrymmen i form av inglasad bastu, vinbodega samt pergola med grill. Allt du kan önska!

Tunnelbana, tvärbana, pendel- och fjärrtåg samt flertalet busslinjer avgår från Sundbybergs station och tar dig in till city på 5-10 minuter. I Sundbyberg finns allt du behöver i form av service som mataffärer, gym, butiker och caféer. Önskas större utbud i shoppingväg ligger Mall of Scandinavia och Bromma Blocks i närområdet. Strandpromenaden tar dig hela vägen in till stan längs vattnet. Kring Lötsjön och Råstasjön finns fina möjligheter för promenad- och löpturer.

Kontakta gärna mig för mer information och visning!
Med vänliga hälsningar,
Linnea Ragnevad, 0707868889

Visa mer

SNABBFAKTA

 • Boarea: 33 kvm Förvaltarens information
 • Antal rum: 1.5 rum
 • Våning: 3 av 4, hiss finns
 • Avgift: 1 616 kr I månadsavgiften ingår värme, varm- och kallvatten.
 • Förening: Brf Apoteket 16
 • Byggnadsår: 1970
 • Område: Lilla Alby, Sundbyberg

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmalan
Ansvarig mäklare

Linnea Ragnevad

Reg. fastighetsmäklare / Franchisetagare

ANSÖK OM LÅNELÖFTE
Få bolånealternativ från flera banker

Välkommen till Franstorpsvägen 2

 • Belägen på lugn återvändsgata
 • Goda kommunikationer i form av T-bana, pendeltåg, tvärbana och bussar
 • Förening med mycket god ekonomi
 • Planerad avgiftssänkning med 15% från 1 januari 2021
 • Tillhörande förråd beläget på källarplan
 • Närhet till matbutiker, affärer, restauranger och caféer

Förening

Visa mer

Närområde

Visa mer

Planlösning

Visa mer

Planskisser

ALLMÄNT

BOENDEFORM

Bostadsrätt

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

Antal rum

1.5 rum

Boarea

33 m² Förvaltarens information

Våning

3 av 4, hiss finns

Andel i förening

1,74233 %

Andel av årsavgift

1,85 %

Föreningen

Namn

Brf Apoteket 16

ORGANISATIONSFORM/TYP

Bostadsrätt

Antal lägenheter

30 lägenheter

Tillåter föreningen juridisk person

Nej

Äkta/Oäkta förening

Äkta

Tillåter föreningen delat ägande

Ja, minsta ägarandel är 10%.

Allmänt om föreningen

Brf Apoteket 16 bildades 1978 och är en äkta bostadsrättsförening som upplåter 30 lägenheter med bostadsrätt.

Överlåtesleavgift om 2,5% av gällande basbelopp debiteras köparen. Pantsättningsavgift om 1% av gällande basbelopp debiteras låntagaren.

Juridisk person accepteras ej.

Föreningen sänkte avgiften 1 januari 2021 med 15% för alla boende. I dagsläget finns det planer på att sänka avgiften ytterligare med 10% from 1/1 2022.

Information om månadsavgiften

I månadsavgiften ingår värme, varm- och kallvatten.

Tv och Bredband

KABEL-TV OCH BREDBAND: Kabel-TV från ComHem och fiber genom Sundbybergs stadsnät

FÖRRÅD: Nyttjanderätt till ett källarförråd.

TVÄTTSTUGA: Tvättstuga med två tvättmaskiner, torkskåp, torktumlare, mangel, strykbräda och strykjärn. Lätt att få tvättid även kvällar.

VINKÄLLARE: Föreningen kan också exklusivt på samma plan som tvättstugan erbjuda en Bodega. En bodega är som en vinkällare där man förvarar goda viner, har vinprovning och umgås. Möjlighet finns att hyra sitt eget vinskåp.

BASTU/RELAX Mycket fin bastu för nyttjande av föreningens medlemmar

PERGOLA Trevlig pergola med grillmöjligheter, Trevligt soldäck.

Parkering

PARKERING: Föreningen har 17 parkeringsplatser på egen tomt utanför huset som går att hyra för 250 kr/mån. Kösystem tillämpas och kötiden är 2-3 år (2021-09-07)

FÖRENINGENS RENOVERINGAR

Huset är byggt 1970 och under 2008 byggdes dessutom sju helt nya lägenheter. Dels genom en påbyggnad av ett våningsplan där det blivit fyra taklägenheter och dels tre studiolägenheter i soutterängvåningen. I samband med nybyggnation av de sju lägenheterna så har föreningen gjort omfattande renoveringar av fastigheten.

Gjorda renoveringar 2008 i samband med nybyggnationen lägenheterna Ny hiss Ny lyxig tvättstuga Nya varmförråd Relaxavdelning med bastu, dusch och wc Ny bodega med vinskåp att hyra Renovering av övriga rum i soutterängvåningen Renoverat fasad till en vit och fräsch putsad fasad Tak 8 st nya balkonger på entrésidan Värmeåtervinningssystem

Den nya fasaden, den nya takutformningen har bidragit till att fastigheten upplevs som ny! Apoteket 16 har efter genomförd ombyggnad blivit en av Sundbybergs finaste bostadsrättsföreningar

Övriga gjorda renoveringar: Relining 2017 Statuskontroll och spolning av avloppsstammar 2004 Energideklaration utförd med nybyggnadsresultat mars 2010 Godkänd Radonmätning utförd februari 2010 Godkänd OVK utförd november 2009

Kommande renoveringar: • Underhållsplan 2020—2025, byte av tvättmaskin, torktumlare, torkskåp byte hissens CPU enhet (hissens dator) och bärlinor, renovering av fönsterbågar och fönsterkarmar

BYGGNADSFAKTA

Byggnadstyp

Flerbostadshus

BYGGNADSÅR

1970

Uppvärmning

Fjärrvärme

Fönster

3-glas

VENTILATION

FTX med ventiler ovan fönster.

Hiss

Ja

Övrigt om byggnaden

Även 2-glas fönster.

Ekonomi

KOMMUNALSKATT

31,23%

Pantsatt

Ja

DRIFT

DRIFTKOSTNADEN AVSER

1 person

Kommentar

Notera att driftkostnader endast är uppskattade och kan variera.

Energideklaration

Utförd 2019-12-11

Energiklass

D

DATUM FÖR ENERGIDEKLARATION

2019-12-11

Omgivning

Allmänt om området

Lilla Alby är en stadsdel i det södra hörnet av Sundbyberg. Den växte fram som förstadsbebyggelse längs Västeråsbanan och blev den 19 juli 1907 municipalsamhälle i Solna socken. 1943 upplöstes municipalsamhället i samband med att Solna blev stad. Stadsdelen överfördes till Sundbyberg 1949. Lilla Alby är numera sammansatt med den centrala delen av Sundbyberg. Här bor du i lugnt läge utan störande trafik. Hela området är under stor expansion med bl.a. nya Signalfabriken med butiker, hotell och restauranger samt även promenadstråk ner mot Bällstaån och längs hela Ulvsundasjön.

I området ligger trevliga Tuvanparken. Här finns lekplatser, öppna gräsytor med plats för solbad och picknick, hundrastgård samt upplevelserika blomsterplanteringar mötesplats för alla åldrar.
Strandtorget kommer att bli en förlängning av Tuvanparken och ska präglas av både aktivitet och vila. Det planeras bland annat en gångbro över till Bromma. Detta kommer att öka närheten till staden och bli en trevlig knutpunkt mellan Bromma med dess Bromma blocks och flygplats, för dem som tar sig mot Sundbyberg centrum för dess småstadskänsla och för dem som vill nyttja strandpromenad mot Stockholm city.

I närheten av Lilla Alby ligger även Marabouparken som är en prisbelönad park är även det ett mysigt tillhåll i närheten för promenader och picknick. Parken skapades under åren 1937 och 1955 och har både spatiösa gräsytor, barnbad och en betydande samling modern skulptur.

Kommunikation

Sundbyberg är en av landets mest kommunikationstäta kommuner; två tunnelbanelinjer med fem stationer, pendeltåg, fjärrtåg och ett antal busslinjer gör att tidsavståndet till city varierar mellan 10 och 20 minuter. Dessutom invigdes tvärbanan 2013 med hållplats på Landsvägen. Den kopplar ihop Alvik och Solna station där nya nationalarenan ligger. Ett nytt tillskott till de kommunikationerna är flygbussarna som går från Landsvägen samt att du tar dig till Odenplan på 5 minuter med pendeltåget.

Parkering

Generellt i Sundbyberg gäller boendeparkering. Avgift för detta är 960:-/4 mån. Se mer på www.sundbyberg.se. Vissa föreningar kan även ha egna parkeringsplatser, se vidare under objektet.

HITTA BOSTADEN

EN PLATS I SOLEN

Drömmer du om ett boende i utlandet? SMH Estate hjälper dig genom hela resen, från att hitta det perfekta objektet till kontraktsskrivning och allt runt omkring.

SMH Estate

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.