Tomt till salu på Gärdhem - Tomt B i Trollhättan - Trollhättan
Trollhättan - Trollhättan

Gärdhem - Tomt B

Naturnära tomt på återvändsgata!

Till salu

Naturnära tomt på återvändsgata!

Tomt B om ca 1728 kvm är belägen i uppskattade och grönskande Gärdhem - En stor tomt med vida utsikt över åkrar och inne på återvändsgata!

Här kan du uppfylla drömmen om ett nybyggt hus i ett barnvänligt och lantligt läge men med närheten till centrum och alla dess bekvämligheten! Positivt förhandsbesked finns för uppförande av enbostadshus. Avstyckningsprocessen är påbörjad men ännu ej färdig.

För pendlaren ligger området strategisk då både resecentrum, E45 & E44 nås bara några minuter bort. Göteborg nås på 35min med tåg(1 h med bil) & Uddevalla på 35 min.

Här erbjuds en sällsynt chans att uppföra ert drömhus i samklang med natur och lugn.

Varmt välkomna att höra av er för mer information.

Visa mer
Gärdhem - Tomt B Gärdhem - Tomt B [email protected] Svenska Mäklarhuset

SNABBFAKTA

  • Fastighetsbeteckning: Del av Gärdhems-Artorp 4:1
  • Utgångspris: 950 000 kr
  • Tomtarea: 1 728 kvm
  • Område: Gärdhem
Utgångspris

950 000 kr

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare

Sofia Arvidsson

Fastighetsmäklare/Franchisetagare
Assisterande

Välkommen till Gärdhem - Tomt B

Övriga bilder

Generell information

Fastighetsbeteckning
Del av Gärdhems-Artorp 4:1
Län
Västra Götaland
Kommun
Trollhättan
Ort
Trollhättan
Område
Gärdhem
Adress
Gärdhem - Tomt B 46192 Trollhättan
Vatten
Kommunalt vatten via Gärdhems vattenförening, anslutningspunkt finns vid gräns. Anslutningen bekostas av köparen
Avlopp
Finns ej. Ny ägare får ombesörja inkoppling till enskilt avlopp.
Tomtbeskrivning
Positivt förhandsbesked finns för uppförande av enbostadshus. 

Tomten kommer avstyckas i samband med försäljning och har ännu ingen exakt storlek. Vid ungefärlig mätning anges 1728 kvm av ägaren. På bild och på platsen markeras de preliminära och tilltänkta gränserna. I köpekontraktet görs det tydligt att viss avvikelse bör beaktas, då verklig storlek först kan fastställas när avstyckningen vunnit laga kraft. Då får även fastigheten en egen fastighetsbeteckning. 


Infartsväg/Vägförening
Vägen som anlagts som infartsväg in till tomten har bekostats av säljaren - Köparen kommer till säljaren betala en avgift för denna om 100 000 på tillträdesdagen, denna avgift är utöver tomtpriset. 

Fastigheten kommer bli delägare i vägförening-/ar, samfällighetsförening och befintliga gemensamhetsanläggningen Gärdhems Artorp ga:9. Andelstal och delägarskap går först att fastställa när avstyckningen vunnit laga kraft och delägandet är fastställt. 

Gärdhems-Artorp ga:9 avser infartsväg och belastar Gärdhems-Artorp 1:3 och Gärdhems Gärdshöjd 4:1. Köparen kommer behöva betala samfällighetsavgift avseende drift och underhåll. Samfällighetsavgift ej fastställd.

   
Vatten
Möjlighet finns att koppla sig till kommunalt vatten, via Gärdhems vattenförening, och anslutningsavgiften bekostas av köparen. Idag finns anslutningspunkten klar och nedgrävd vid varje tomt, via Gärdhems vattenförening.
En gemensamhetsanläggning för inkoppling till kommunalt vatten från Gärdhemsvägen till den gemensamma ytan(D på kartan) kommer ske i samband med avstyckning. .
Anslutningsavgift till Trollhättans Energi AB tillkommer. För mer information gällande detta ta kontakt med Gärdhems vattenföreningen/Trollhättan Energi AB.  

Avlopp
Tomten försäljs utan avlopp. Köparen ombesörjer inkoppling till enskilt avlopp. 

El/Fiber
Tillkommer gör kostnaden för framdragning av el och önskad fiber. 

Grönområde
Grönområdet till höger om infartsvägen(se tomt D på kartan) kommer bli en yta som ägs och underhålls gemensamt av de tre nyskapade tomterna(tomt A-C enligt kartan) via samfällighet som ägarna blir delägare i. Detta enligt hur lantmäteriet anser lämpligt och fastställs först när avstyckningen vunnit laga kraft. 

Fastighetsskatt
Observera reglerna gällande fastighetsskatt. Fastighetsskatt betalas av den som står som ägare den 1 januari respektive år.
Fastighetsskatt för obebyggd tomt utgår om 1 % av taxeringsvärdet per år.
Tomtareal/mark
1 728 m² (enligt Enligt säljarens information.)
Totalareal
1 728 m²
Taxeringskod
210 Småhusenhet, tomtmark
Taxeringsvärdet är
Ej fastställt
Pris
950 000 kr (Utgångspris)
Tillträde
Enligt överenskommelse.

Driftkostnad

Beskrivning av kostnader
Observera reglerna gällande fastighetsskatt. Fastighetsskatt betalas av den som står som ägare den 1 januari respektive år. Fastighetsskatt för obebyggd tomt utgår om 1 % av taxeringsvärdet per år.

Samfällighet, servitut etc.

Information
Fastigheten kommer bli delägare i gemensamhetsanläggningen Gärdhems-Artorp ga:9 avseende infartsväg samt samfällighet avseende förvaltningen.

Servitut för användning av infartsväg till åkermark.

dokument

Allmänt om området

Gärdhem är ett mindre samhälle beläget naturnära och endast 10 minuter från centrum. Här återfinns främst villor och lantbruk placerade med fina naturnära och vidsträckta utsikter. 

Cykelvägen vid namn "Gröna stigen" tar invånarna smidigt till centrum, resecentrum, barnomsorg och livsmedelsbutik. Området ligger strategisk placerat för pendlaren då det ligger i en knytpunkt mellan vägar mot centrum, Alingsås/Lidköping, Halvorstorp och Velanda.

Även resecentrum, E45 & E44 nås bara några minuter bort med bil. Göteborg nås på 35 min med tåg, 1 h med bil och Uddevalla nås på 35 min.

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Sofia Arvidsson

"Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering."

Sofia Arvidsson

Fastighetsmäklare/Franchisetagare

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering.

Bolånekalkyl

Hitta bostaden

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.

Välkomna till Gärdhem!

Sommarbild från platsen!

Nyanlagd återvändsgata in till de tre tomterna.

Preliminär karta tomt B

Översiktlig karta gränspunkter.

Sommartid.

Sommartid.

Gemensamt ägd yta till höger om vägen.

Välkomna att kontakta ansvarig mäklare för mer information.