Villa till salu på Bromstensvägen 9 i Norrtälje - Norrtälje
Norrtälje - Norrtälje

Bromstensvägen 9

Fastighet med stort industrigarage och carport samt boningshus med 5-6 sovrum. Flertalet uteplatser.

Till salu

Fastighet med stort industrigarage och carport samt boningshus med 5-6 sovrum. Flertalet uteplatser.

Välkommen till Bromstensvägen i Söderby-Karl! Denna fastighet erbjuder en imponerande kombination av bekvämlighet och rymd. Med ett stort industrigarage, carport och ett rymligt hus är detta det perfekta hemmet för en stor familj eller för dig som värdesätter generöst utrymme och kanske vill bedriva företag på hemmaplan.

Huset har för närvarande fyra sovrum, men det finns möjlighet att skapa ytterligare två. Du kommer att uppskatta de charmiga eldstädarna, inklusive murade spisar och en vedspis i köket, som skapar en varm och inbjudande atmosfär. Renoverade och kaklade våtutrymmen samt en gästtoalett bidrar till bekvämligheten.

Förutom sovrummen finns även ett bibliotek med inbyggda bokhyllor, bastu, hobbyrum och tvättstuga. Förvaringsmöjligheterna är utmärkta med flera förråd, inklusive en matkällare. Den vackra, svagt sluttande naturtomten är omgiven av ekbackar och erbjuder flera uteplatser, några under tak och andra på trädäck. Ett SPA-bad och ett uterum förhöjer ytterligare känslan av lyx och avkoppling.

För familjer med barn finns förskola och grundskola i närheten, endast cirka 7 km från fastigheten i Svanberga. Dessutom finns en busshållplats bara några minuters promenad från huset, vilket ger enkel åtkomst till kollektivtrafik.

Som ett modernt inslag har solceller installerats under 2024.

Visa mer
Bromstensvägen 9 Bromstensvägen 9 [email protected] Svenska Mäklarhuset

SNABBFAKTA

  • Utgångspris: 5 995 000 kr
  • Antal rum: 8 rum varav 4 sovrum
  • Boarea: 205 kvm + 155 kvm biarea
  • Tomtarea: 5 535 kvm
  • Byggnadsår: 1977
  • Område: Söderby-Karl
  • Fastighetsbeteckning: NORRTÄLJE IGELSTA 5:2
Utgångspris

5 995 000 kr

Visningar

Intresserad av visning? Vänligen kontakta mäklaren.

Intresseanmälan
Ansvarig mäklare

Sophie Broström

Fastighetsmäklare

Välkommen till Bromstensvägen 9

Entré/hall

En imponerande och rymlig hall välkomnar dig med gott om plats för förvaring av ytterplagg. Tapetserade väggar och plastmatta på golvet ger en hemtrevlig känsla. Detaljerna är genomtänkta med foder och dörrar målade i en vacker röd dalainspirerad färg, som genomsyrar karaktären i rummet.
Direkt till vänster leder hallen till ett bibliotek, medan gästtoaletten med handfat och wc ligger till höger. Rakt fram öppnar det ljusa vardagsrummet upp sig och bjuder in till avkoppling och umgänge. En elegant trappa leder upp till en inredd vind, vilket ger extra utrymme och möjligheter till anpassning efter behov.

Bibliotek

Ett förtrollande rum med eleganta, väggfasta bokhyllor i en mörk nyans som genast för tankarna till ett klassiskt bibliotek. Plastmatta på golvet och en väv av tapet på väggarna kompletterar rummets tidlösa stil. Detta rum erbjuder flexibilitet och kan naturligtvis användas som ett extra sovrum, vilket gör det till en mångsidig och praktisk del av hemmet som kan anpassas efter behov och önskemål.

Gästwc

Gästtoaletten är bekvämt belägen i direkt anslutning till hallen/entrén och erbjuder både handfat och wc för gästernas bekvämlighet. Väggarna har en våtrumstapet som både är praktisk och stilfull, medan golvet är täckt av en våtrumsmatta.
Ett fönster ger naturligt ljus.

Vardagsrum

Ett oerhört ljust och välkomnande vardagsrum välkomnar dig med stora, underbara fönster som öppnar upp rummet mot altanen och skapar en härlig atmosfär av ljus och rymd. Laminatgolv, parkett och tapetserade väggar.
I centrum av rummet står en imponerande murad öppen spis, som ger en touch av både charm och värme. Smalfönster med färgat glas adderar en unik karaktär till rummet och sprider färgglada nyanser av ljus genom rummet. Utgången till altanen i väster förstärker kopplingen till utomhuslivet och erbjuder möjligheten till sköna stunder utomhus.

Kök

Köket som är från 2008, består av köksluckor i ekfanér och bänkskivor i trä. Som stänkskydd vitt kakel. All maskinell utrustning är från 2008. Här finns dubbel kyl/frys, spis med två ugnar, vedspis, spisfläkt diskmaskin och köksö. Gott om förvaring i de många skåpen. Stort fönster ut mot väster. Vitt trätak och laminatgolv, parkett samt tapet.

Sovrum, master bedroom

Det största sovrummet på detta plan är en oas av komfort och funktion, komplett med en generös klädkammare för extra förvaringsmöjligheter. Plastmatta och tapetserade väggar och där fönstret mot öster släpper in det naturliga morgonljuset för en uppfriskande start på dagen.
Inbyggda garderober erbjuder praktisk och stilfull förvaring.

Sovrum

Det mindre sovrummet på detta plan är beläget i väster och erbjuder bekvämligheten med inbyggda garderober för effektiv förvaring. Plastmatta på golvet och tapetserade väggar.

Dusch/wc

En elegant renoverad dusch med wc bjuder på en lyxig atmosfär. Det uppvärmda golvet, drivet av elektricitet, är täckt av klinker, medan väggarna pryds av vackert kakel och kakelmosaik. En harmonisk kombination som tillför både stil och funktionalitet till rummet.
I rummet finns även ett handfat inbyggt i en kommod, wc och en separat takdusch bakom en stilfull betongglasvägg. Renoveringen av rummet genomfördes under 2021 av kvalificerad fackman, och ett intyg över arbetet finns. I taket finns det infällda spotlights samt belysning i väggskåpet ovanför handfatet.

Vindsrum

En trappa leder upp till den inredda vinden. Här finner du ett välkomnande mellanrum med fönster, laminatgolv och väggar klädda i en gul tapet. Ett tillhörande sovrum erbjuder också laminatgolv, tapet och praktiska garderober, samt ljusa fönster som fyller rummet med naturligt ljus och ger en behaglig atmosfär.
Vidare finns ett rum som för närvarande används som förråd, vilket ger möjlighet till extra förvaringsutrymme.

Gillestuga

Nedanför entréplanet öppnar sig en rymlig hall som leder till den inbjudande gillestugan. Här erbjuds gott om utrymme för dina hobbyaktiviteter eller bara för avkoppling intill den imponerande murade öppna spisen eller vid bardisken som smidigt integrerats i gillestugans atmosfär. Stora fönster i väster släpper in generöst med ljus och har nyligen bytts ut för att garantera både ljus och komfort. En murad mexitegelvägg tillför karaktär och charm till rummet.
På golvet ligger en bekväm heltäckningsmatta som bidrar till rummets varma och inbjudande atmosfär, medan väggarna och taket pryds av träpanel som skapar en rustik känsla. Utgången till trädgården erbjuder möjligheten att förlänga ditt utrymme utomhus.

Sovrum/gästrum

Intill gillestugan finns ytterligare ett sovrum. Rummet är inrett med en plastmatta på golvet och tapetserade väggar.
För praktisk förvaring finns garderober, vilket bidrar till att hålla rummet organiserat och fritt från oönskad röra. Denna flexibilitet gör det möjligt att anpassa rummets användning efter dina specifika behov och önskemål.

Tvättstuga

I tvättstugan finns en tvättmaskin från 2024 samt en torktumlare av okänt årtal. Golvet är täckt av en praktisk mönstrad plastmatta och väggarna i en mönstrad gul tapet.
Arbetsbänkar och generösa förvaringsmöjligheter finns tillgängliga för att underlätta tvätt. Ett fönster mot väster släpper in naturligt ljus och skapar en ljus och luftig känsla i rummet.

Övriga rum

I källardelen erbjuds ett omfattande utbud av bekvämligheter, inklusive ett hobbyrum, ett pannrum och en bastu, komplett med dusch och wc. Dusch och wc har lyxen av vattenburen golvvärme för extra komfort och bekvämlighet. I pannrummet finns den moderna luft/vattenvärmepumpen tillsammans med vedpannan och centraldammsugaren.
Bastun är en elektrisk bastu med plats för cirka fyra personer och bredvid finns en dusch, som genomgick en renovering 2005 för att säkerställa modernitet och komfort. Dessutom finns flera förråd, inklusive en matkällare, vilket ger gott om plats för förvaring.

Visa mer

Övriga bilder

Planlösning

Om boendet

Fastighetsbeteckning
NORRTÄLJE IGELSTA 5:2
Upplåtelseform
Villa
Län
Stockholm
Kommun
Norrtälje
Ort
Norrtälje
Område
Söderby-Karl
Adress
Bromstensvägen 9 76174 Norrtälje
Boarea (boa)
205 m² (enligt Ritning(ar))
Biarea (bia)
155 m² (enligt Ritning(ar))
Boareabeskrivning
Boyta och biyta har beräknats enligt ritningar och fördelas enligt följande: På entréplanet har huvudbyggnaden en beräknad boyta på cirka 130 kvadratmeter, medan källaren erbjuder en boyta på ungefär 75 kvadratmeter och en biyta på cirka 55 kvadratmeter. Boytan och biytan på vinden har inte exakt kunnat beräknas, men uppskattas till cirka 20 kvadratmeter.

I den angivna biytan ingår också ett garage om cirka 100 kvadratmeter. Enligt Lantmäteriets uppgifter anges en boyta och biyta på 133 kvadratmeter vardera.
TOMTAREAL/MARK
5535 m² (enligt Lantmäteriet)
TOTALAREAL
5 535 m²
Antal rum
8 (varav 4 sovrum)
Taxeringskod
220 Småhusenhet, bebyggd
Taxeringsår
2 021
Värdeår
1 977
Taxeringsvärdet är
Fastställt
Taxeringsvärde byggnad
1 540 000 kr
Taxeringsvärde mark
698 000 kr
Summa taxeringsvärde
2 238 000 kr
Pris
5 995 000 kr (Utgångspris)

Driftkostnad

Antal personer i hushållet
2
Årlig elförbrukning
26 000 kWh/år
El
61 962 kr/år
SOTNING AV SKORSTEN
500 kr/år
Vatten & avlopp
1 170 kr/år
Renhållning
2 440 kr/år
Försäkringskostnad
7 500 kr/år
Summa driftkostnad
73 572 kr/år
FÖRSÄKRING
Länsförsäkringar
Fastighetsskatt/-avgift
9 525 kr/år

Byggnad

Byggnadstyp
Sutteräng med delvis källare och inredd vind
Byggår
1 977
Utförda renoveringar
År 2005, renoverades duschrum i källarplan och carport uppfördes
År 2007, samtliga fönster i gillestuga byttes ut
År 2008, renoverades kök
År 2010, vedpanna byttes ut
År 2011, luft/luftvärmepump i hall, entréplan installerades
År 2021, badrum entréplan renoverades
År 2022, luft/luftvärmepump på källarplan installerades samt ny luft/vattenpump
År 2024 installation av solceller

I övrigt har trädäck vid entré samt pergola uppförts samt sedvanligt underhåll av ytskikt interiört.
Grundmur
Betong
Grund
Platta på mark
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Fasadtyp
Liggande timmer
Utvändiga plåtarbeten
Galvaniserad målad plåt
Fönster
2-glasfönster med spröjs
TAKTYP/TAKBEKLÄDNAD
Takpannor
SKORSTENSTYP
Murad skorsten
SKORSTENSKOMMENTAR
Samtliga eldstäder fungerar och är sotade och godkända.
Taktyp/takbeklädnad
Takpannor
Vatten
Enskilt vatten året om
Avlopp
Avloppsbrunn med infiltration
Typ av uppvärmning
El - vattenburen värme. Solceller installerades 2024
Ålder på värmeanläggning
2 022
Typ av ventilation
Självdrag
Jordat eller ojordat
Delvis jordat
Tv/internet
Fiber saknas, säljaren använder mobilt bredband.
Uteplatsbeskrivning
Ett flertal avkopplande uteplatser pryder den vackra trädgården, var och en perfekt för lugna stunder och sociala sammanhang. En pergola med utekök och en murad grill erbjuder möjligheten till utomhusmatlagning och trevliga måltider under öppen himmel.
Ett uterum, integrerat med boningshuset, skapar en harmonisk förlängning av hemmets utrymme, medan ett trädäck nära entrén lockar med avkopplande stunder vid ett SPA-bad. Varje plats i trädgården bjuder in till avkoppling och njutning.
Övriga byggnader
En imponerande garagebyggnad om cirka 100 kvadratmeter är skräddarsydd för entreprenadverksamhet och erbjuder en rad funktioner för praktisk användning. Byggnaden är utrustad med en gjuten platta för stabilitet och hållbarhet, höga portar med generösa mått på 350X300 för enkel tillgång och flera golvbrunnar för bekväm hantering av vätskor. Med indraget vatten och en luft/luftvärmepump är komfort och funktionalitet säkrade under alla förhållanden.

Denna byggnad är också mångsidig och kan passa för stall eller annan djurhållning, vilket ger ytterligare flexibilitet och användningsmöjligheter. På taket har solceller installerats under 2024, vilket inte bara minskar miljöpåverkan utan även kan bidra till lägre energikostnader för huvudbyggnaden.

En tillhörande carport med generösa mått på 16800X6150 erbjuder plats för minst tre bilar och inkluderar ett förråd för förvaring av tillbehör och verktyg.

Vidbyggt till boningshusets ena gavel finns ett härligt uterum, vilket förstärker kopplingen mellan inomhus- och utomhuslivet och erbjuder en avslappnad och bekväm plats att njuta av trädgården från.
Parkering
På denna fastighet finns generöst med parkeringsutrymme tillgängligt, både i den praktiska carporten, det rymliga garaget och längs uppfarten.

Energideklaration

Status
Energideklaration är utförd
Utförd
2023-05-19
Energiklass
E
Specifik energianvändning
69 kWh/m²
Energiprestanda, primärenergital
125 kWh/m²

Samfällighet, servitut etc.

Rättigheter förmån
Officialservitut: RÄTT ATT FÖR UTFART BEGAGNA VÄGEN X INOM SAMFÄLLIGHETEN A. - VÄG

Inteckningar

Inteckningar
10
Totalt belopp
1 875 000 kr

dokument

Allmänt om området

Fastigheten är belägen i det pittoreska samhället Söderby-Karl, ungefär 18 km norr om Norrtälje. Bussförbindelser finns till och från Norrtälje Busstation och Uppsala.

Närmaste förskolor och grundskola finns i Svanberga, cirka 8 km från fastigheten. All övrig service och gymnasium finns i Norrtälje.

Kommunikation

Bussar trafikerar till och från Norrtälje busstation.

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Sophie Broström

"Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering."

Sophie Broström

Fastighetsmäklare

VAD ÄR DIN BOSTAD VÄRD?

Jag hjälper dig gärna med en kostnadsfri värdering.

Bolånekalkyl

Hitta bostaden

Läget är akut

Barnen i Ukraina behöver ditt stöd. Ryssland har invaderat Ukraina och hela landet står nu under stor press. Konsekvenserna för civilbefolkningen och framför allt barnen är förödande. Svenska Mäklarhuset har genom SOS Barnbyar under många år aktivt arbetat för en tryggare miljö för barn i Ukraina. Tillsammans kan vi göra större skillnad.

Jag vill stötta barnen

Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda denna webbplats godkänner du att vi använder cookies.

Välkommen till Bromstensvägen!

Utsikt från balkong i väster

Hall

Kök

Vy över fastigheten från ovan

Garage och carport

Entréplan, murad öppen spis i vardagsrum

Entréplan, vardagsrum

Uterum

Kök med vy mot vardagsrum

Entréplan, sovrum

Entréplan, master bedroom

Infart

Entréplan, gästwc

Vy över trädgård och entré

Entréplan, dusch/wc

Entréplan, sovrum

Trädäck vid entré med SPA

Härliga uteplatser och miljöer under eken

Balkong under tak i väster och med utgång från vardagsrum

Källarplan, hall

Bromstensvägen 9

Sutterängplan, gillestuga

Sutterängplan, murad öppen spis

Vy över fastigheten med väg som ansluter till länsvägen.

Sutterängplan, gillestuga

Källarplan, dusch

Ensam på höjden

Källarplan, bastu

Sutterängplan, tvättstuga

Boningshus från väster

Hobbyrum

Vindsplan, mellanrum med vy mot sovrum

Infart

Pergola med utekök och murad öppen spis

Uterum

Balkong

Trädäck under eken

Garage

Vindsplan, sovrum

Vy över tomt

Källarplan, dusch och bastu

Sutterängplan, gästwc

Lantmäteriet, fastighetskarta

Entréplan

Källarplan

Planlösning