Alla nyheter

När ute blev inne

Själva sinnebilden för den här årstiden är för många en prunkande trädgård, välansade rabatter och fruktträd i blom. Eller för den som bor i flerfamiljshus en lika prunkande miniträdgård på balkongen.

I tider då stressen i vardagen blivit mycket påtaglig finns det forskning som menar att trädgårdsarbete i ett långsamt tempo kan vara helande för kropp och själ. En del använder trädgårdsarbete som en väg att återhämta sig från utbrändhet och utmattningssymptom.

 Buy cheap and genuine Windows 7 product key  |
 Windows 7 Ultimate Key : Activation key, Free download  |
 Windows 7 Product Key : Activation key, Free download  |
 Windows 10 Product key : Activation key, Free download  |
 Windows 8 Product key : Activation key, Free download  |
 Office Professional Plus 2016 key : Activation key, Free download  |
 Windows 7 Ultimate ISO download  |
 Windows 7 Product Key Generator 32 bit and 64 bit Full  |
 Windows 7 Ultimate Product Key 32-64bit [Free Keys] [2016]  |
 Legit Windows 7 Product Key Online Store, PayPal Support  |
 Windows 7 Ultimate with Service Pack 1 Product Key,Windows 7 Key Sale  |
 Windows 10 keys, office 2016 keys, windows 7 keys: Valid Key Shop  |
windows-10-education-key
windows-10-enterprise-key
office-2010-key
windows-7-key-sale
windows-10-home-key
windows-10-activation-key
windows-10-pro-key
office-2016-key
windows-10-key
office-2013-key
windows-10-iso
windows-7-key
windows-10-product-key

Men det råder delade meningar om trädgårdens helande kraft.  Vissa kan uppfatta trädgården som ren och skär stress. Man ser till de där rabatterna, rosorna och trädgårdslandet i tidningarna med blankt papper och undrar hur man själv ska göra. Vad händer med alla maskrosor i dessa reportage? Går kvinnan med korgen på bild som säger att det bästa som finns är nykokt saft av egenodlade jordgubbar och rabarber omkring nattetid och drar upp de där usla gulingarna till ogräs?

Precis som med mycket annat kring våra hem finns det vissa normer, och vi ska helst ha en välansad trädgård eller en välplanerad balkong/ uteplats. Hur lätt är det att argumentera för en fri och vild trädgård, en vildvuxen naturlig äng, till exempel i ett radhusområde?

Om man ser till möbleringen av våra uteplatser har de på senare år kommit att likna möbler för inomhusbruk. Pinnsoffan har fått ge vika för schäslongen i konstrotting. Möblerna signalerar vår vilja att förena ute med inne, det ska vara en soft övergång, knappt märkbar, mellan ute och inne med ett enda aber- vårt klimat. Vi stretar på under totalt grått ljus under årets flesta månader, och när vi tinar upp ur vinteridet ska det spenderas tid ute. Rain and thunder, spelar ingen roll, vår och sommar ska vi sitta ute. Tack infravärmaren och fleecefilten! Klart vi ska kunna nyttja vår balkong, trädgård eller uteplats, men även det kan leda till stress. Vi, det väderfokuserade folket, som laddar ned appar, och stämmer inte prognosen med den ena går vi till den andra. Och det verkar också som att vi utgår från att det finns en kvot att utfylla på antal dagar med sol, med värme och med uppehållsväder. Nej det får ju inte vara mer sol nu, tänk om kvoten är fylld tills det är dags att ta semester!

Oavsett vilken kategori du tillhör, trädgårdsälskaren eller den med lite mer motstånd – försök hitta din egen väg i trädgårds- och balkonglandet.