Våra områden Phuket

Våra mäklare har lång erfarenhet från Thailand och Phuket vilket gör att vi kan guida dig rätt till din drömbostad.

Våra områden i Phuket

Provinsen Phuket har en landyta på 576 km som främst består av Thailands största ö Phuket, fördelat på 3 distrikt och 17 sub-distrikt, samt 32 mindre öar som många besöker under dagsutflykter. Ön var tidigare känd för sin tennbrytning och gummiplantager men turistindustrin har blomstrat under de senaste decennierna och blivit den viktigaste sektorn för Phukets ekonomi. Det är dock inte bara turister som flockas till ön för att njuta av dess många aktiviteter, tropiska klimat, fantastiska landskap, avkopplande atmosfär och aptitretande mat. Många väljer att göra Phuket till sitt deltids- eller till och med heltidshem. Av öns 600.000 invånare beräknas 115.000 vara så kallade expats. Vilket är förståeligt eftersom vi har en internationell flygplats (HKT) i nordväst som tar dig runt i världen och erbjuder direktflyg hem till Sverige. Du är knappt 1,5 timmes flygresa från Bangkok men om du känner för att stanna på land, oroa dig inte, du kan köra hela vägen från Phuket via Sarasin-bron i norr som förbinder ön med fastlandet. Många bestämmer sig dock för att bara stanna på Phuket eftersom vi här har köpcentrum med VIP-biografer, fantastisk mat i både lokala och internationella restauranger, strandklubbar, alla möjliga vattensporter, internationella skolor i toppklass, sjukvård av hög kvalitet, livliga expat-samhällen över hela ön, närliggande mindre öar för dagsutflykter eller helgresor, och så mycket mer – det mesta inom en timmes bilresa från var du än befinner dig på ön.

Ta en närmare titt på våra områden i Phuket och se vilka som passar dig och dina intressen bäst.

Mai Khao

(Nord – 7 km till flygplatsen)

Phukets nordligaste distrikt Mai Khao är hemplatsen för Phuket International Airport (HKT) men också öns längsta strand. Mai Khao Beach är med sin 10 km långa strand nästan dubbelt så lång som tvåan (Bangtao). En populär aktivitet är att besöka delen av stranden som ligger precis vid flygplatsen för att se hur planen lyfter/landar ovanför ens huvud. Närheten till flygplatsen och den långa stranden har lockat resorts till Mai Khao distriktet och du hittar bland annat namn som Marriott och Anantara här. På östkusten finner du en av Phukets marinor samt några restauranger och lokal bebyggelse men utöver det så är Mai Khao relativt “orört”.

Sakhu

(Nordväst – 5 km till flygplatsen)

På en karta ser du att Sakhu ligger precis nedanför Phukets flygplats och är relativt obebyggt om man jämför med andra delar av Phuket. Anledningen är att en stor del av Sakhu tillhör Sirinat national park men trots det så kan du hitta resorts och lyxvillor vid parkens stränder Nai Thon Beach och Nai Yang Beach. Barer, restauranger, och shopping hittar du främst vid Nai Yang Beach, som ligger närmast flygplatsen, men även vid strandvägen som går bredvid Nai Thon hittar du det mesta av intresse vid ett strandbesök. Mellan Nai Yang och flygplatsen hittar du också golfklubben Blue Canyon Country Club.

Bangtao

(Nordväst – 15 km till flygplatsen)

Detta distrikt väljer många turister och “expats” att kalla sina hem. Bebyggelsen består till stor del av hus, ofta tillhörande ett så kallat “gated community”, till skillnad från andra delar av ön där fokus ligger på hotell och lägenheter. Området har därmed en något lyxigare känsla med shoppingområden som Boat Avenue och Portho de Phuket, restauranger och barer med internationell matlagning, mysiga caféer, bagerier med surdegsbröd, samt Laguna Golf klubb som ligger i mitten utav Bangtao. Av denna anledning så är det många som väljer att göra Bangtao till sitt hem, samt för att öns längsta strand (5.5 km) Bangtao beach ligger här. I norr finner du Layan beach, ett lugnare alternativ till den aktiva delen av Bangtao, medans lite söderut är vackra Surin beach där du hittar bostäder med några utav dem mest otroliga havsutsikterna Phuket har att erbjuda.

Kamala

(Syd – 23 km till flygplatsen)

Beläget på västkusten, inskjuten mellan exklusiva Bangtao/Surin i norr och berömda actionfyllda Patong i söder, erbjuder Kamala Beach med sin 2 km långa sandsträcka och vackra landskap något för alla. Ursprungligen en liten fiskeby, har Kamala blivit en favorit bland pensionärer och långtidsboende. är en lugn sandsträcka som ligger cirka 9,5 km norr om Patong i Phuket. Det är en utmärkt plats för att sola och du kan hitta många strandaktiviteter i den norra änden av stranden. Med sitt lugnare tempo är Kamala en populär plats för pensionärer och långtidsbesökare i Phuket. Längs en slingrande väg som leder till stranden finns små hotell, villor och lägenheter med fantastisk utsikt över Kamalabukten.

Patong

(Sydväst – 30 km till flygplatsen)

Utan tvekan den livligaste delen av Phuket där många av öns barer och klubbar kan hittas på den välkända Bangla Road. Dem flesta som turistar eller bosätter sig i Patong vill vara nära det aktiva nattlivet, större utbudet av shopping och aktiviteter, samt den 3 km långa Patong Beach. Här finns både 5-stjärniga resorts och billigare motell längs med strandvägen, internationella och lokala restauranger hittas överallt, vill du shoppa och äta inomhus så ligger Phukets äldsta köpcentrum Jungceylon mitt i Patong, som för närvarande genomgår en renovering och beräknas vara klar slutet av 2022.

Karon 

(Sydväst – 40 km till flygplatsen)

I denna del av Phuket finner du Karon Beach som med sina 3.5 km är den näst längsta stranden på ön. Stranden har fin vit sand som knastrar när man går i den men glöm inte solskyddsfaktorn när du är här eftersom det finns få ytor med naturlig skugga längs Karon beach. Restauranger och barer med både lokal och internationell mat kan hittas längs med stranden. Känner du dig trots allt sugen på svensk mat så kan du alltid svänga förbi restaurang Karlsson, som ligger vid mitten utav stranden, för en skagentoast och lite husman.

Kata, som också ligger i distriktet Karon, består utav två stränder där den ena Kata Yai (stor) är ca. dubbelt så lång som Kata Noi (liten) och tillsammans skapar dem en 2.5 km lång vit strand med utrymme för både avkoppling och lek. Kata har en mysig atmosfär som passar väldigt bra för familjer, samt dem som är ute efter lugn och ro men ändå vill ha det lite livat omkring sig. Här har du nämligen restauranger, barer, shopping, och från stora resorts till mindre budgetvänliga hotell, något för dem flesta med andra ord. I Kata ligger fokuset på lägenheter när det gäller bostadsköp, alternativt större villor i bergen där vida havsvyer kan avnjutas.

Rawai

(Syd – 45 km till flygplatsen)

Phukets sydligaste distrikt som är en favorit för sin lugna atmosfär och lite hippie/backpacker känsla. Här finns det mängder med mindre restauranger och barer, många ägda av expats, med mat från alla hörn i världen där turister och långtidsboende möts för att dela erfarenheter och historier. På Rawai Seafood Market vid Rawai Beach kan du dock köpa färsk fisk och/eller skaldjur, ta med dig “fångsten” till en utav dem lokala restaurangerna, välj hur du vill få den tillagad och för en mindre kostnad så har du nu en färsk och utsökt måltid att avnjuta. Efter måltiden så kan du bege dig till Nai Harn Beach för ett dopp och en svalkande drink vid solnedgången.

 

Phuket Town

(Sydost – 30 km till flygplatsen)

Phukets “huvudstad” är en plats med påtaglig historia som erbjuder en uppfriskande kulturell paus från öns stränder. Den kännetecknas av unik arkitektur och en blandning av färger som gör det svårt att lägga ifrån sig en kamera. Gamla stan, som ligger i hjärtat av Phuket Town, är huvudsakligen byggd i kinesisk-portugisisk stil på grund av kinesiskt och europeiskt inflytande. De pittoreska gatorna kantas nu av mysiga kaféer, lokalt drivna butiker, konstgallerior, boutiquehotell och kinesiska taoistiska helgedomar med rökelser. Detta är också platsen för att njuta av Phuket Towns lokala barscen och autentisk Phuketian mat på en av många Michelin-rekommenderade restauranger som till exempel Tu Kab Khao, One Chun eller Surf and Turf by Soul Kitchen. Förutom den fina middagsupplevelsen erbjuder Phuket town på utomordentlig gatumat som lätt kan avnjutas på ett ställe, varje söndag fylls Thalang Road med vagnar som verkar gå milsvida och erbjuder alla typer av utsökt gatumat tillsammans med musik och konst.

Jag är intresserad av Phuket kontakta mig.