Grekland - Medelhavets pärla

Grekland har varit populärt resmål för Svenskar sedan charterns intåg slutet på 60 talet. Kombinationen av den Grekiska (philoxenia) gästvänligheten, turkosfärgade havet, varma soliga medelhavsklimatet och dess unika historia har gjort Grekland till svenskarnas favorit att både semestra i, men nu på senare år även köpa sig en utlandsfastighet. Här kan du välja mellan moderna storstäder, små mindre bebodda unika öar eller turistorter med mera moderna lounge barer och hålligång på dygnets alla timmar. Den fortfarande relativt låga prisnivån och en flygresa på mellan 3-4 h är naturligtvis ytterligare faktorer som gjort att nästan en halv miljon svenskar väljer Grekland som favorit resmål varje sommar.

Men vilken ö har egentligen häftigast natur, var hittar du de finaste stränderna, bästa maten, men andra ord vilken ö passar dig bäst? För att hjälpa dig att få lite översikt och hitta just din favorit, har vi satt ihop en guide till öarna som står på vår grekiska meny. De flesta fastnar för öarna Rhodos, Kreta, Kos, Korfu och Santorini. Det är också till dessa öar det går flest direktflyg och det finns flest fastigheter till försäljning. Vi har även fastlandet med Athens riviera på menyn och hjälper ju till med önskemål över hela Greklands vackra övärld.

Grekland erbjuder ett stort utbud av bostäder, allt från moderna centrala lägenheter med havsutsikt, strandvillor eller en mera avskild villa med pool uppe i bergen med fantastisk solnedgång över havet . Ett stort antal bostäder är till salu, vilket innebär att det är fördelaktigt att köpa en bostad i Grekland just nu.

Våra områden.
Kreta, Rhodos, Santorini, Kos, Korfu, Athen, Kalamata

Det finns ett stort utbud av restauranger, barer, shopping och ett flertal hotell/resorts på alla öar. Självklart hittar du även all service som: Banker, postkontor, bankomater, sjukvård, mataffärer mm på ön.

Kreta är den största ön, känd för Knossos, enligt kretensarna själva har den bästa maten och framför allt bästa raki (lokala brännvinet) och tillsammans med Rhodos dem öarna som har störst utbud, flest flyg och lång säsong (Rhodos stoltserar med 320 soldagar om året). Rhodos är även känd för Kolossen som tillhör ett av antikens sju underverk och Gamla stan, Europas mest välbevarade medeltida städer. De öarna ska du välja om du vill ha ett stort utbud av restauranger, butiker, utflykts resmål och mycket aktiviteter att välja på. Kos är lillasyster mindre utbud men fantastiska vita sandstränder och en platt ö med cykelbanor över hela ön. Korfu, även kallad den gröna ön är för dig som gillar vacker natur & arkitektur och undangömda privata badvikar. Sist men inte minst Santorini, lite exklusivare ö som kom till efter ett vulkanutbrott därav lavastränder, men nyckelordet är fantastiska vyer och romantiska solnedgångar från de vita bergsklipporna med en viss mystisk och sagolik stämning över hela ön.