COSTA DORADA

Kom till Costa Dorada och njut av den vackra ändlösa stranden. Slappna av vid det kristallklara vattnet och njut av vindar från medelhavet. Ta en cykeltur och upptäck gatorna i Cambrils och Salou, gå och fiska eller testa någon av de lokala vattensporterna. Du får absolut inte missa upplevelsen i Port Aventura, där du garanterat kommer ha en rolig stund oavsett om du är vuxen eller barn. Allt du behöver för din semester finns i Costa Dorada. Vad väntar du på? Kom och möt oss här!

Costa Dorada
Costa Dorada som betyder guldkusten består av totalt 216km kustlinje. Denna vackra region passar verkligen det namnet med sina långa stränder och det kristallklara turkosa vattnet.

Mellan kusten och bergen finner du naturliga landskap med fridfulla byar och farmer omgivna av vingårdar, olivodlingar, mandelodlingar och marknader.

Costa Dorada tar emot ca 3.5 miljoner besökare varje år. Huvudflygplatsen heter Reus och ligger precis i utkanten av Tarragona och Barcelonas flygplats.

Många städer vid Costa Dorada kusten är byggda runt slott eller fästningar. De flesta av byarna och städerna är små och traditionella och har inte utvecklats allt för mycket pga turismen. Trots detta så är lokalbefolkningen vänliga och mycket väl förberedda med bekvämligheter för semestrande besökare.

Golf i Costa Dorada.
Den vackra kustlinjen Costa Dorada söder om Barcelona erbjuder 7st olika golfbanor. En bred grad av variation av banor med hög kvalité. Bra väder, välskötta banor och hur enkelt det är att få en bra tee-tid är några av fördelarna med golf längs Costa Dorada.

Byar och städer i Costa Dorada.
Staden L’Ampolla framkallar en blandning av Medelhavets essenser. Här erbjuds du en härlig blandning olika typer av natur med allt i från finkorniga stränder till landsbygd med fantastiska vinodlingar och kristallklara turkosa laguner.

Cambrils ligger längst den fantastiska guldkusten i Kataloninen. En by där lokala livet huvudsakligen kretsar runt hamnen.

Salou är en favoritdestination för turister från Stor Britannien. Det är den mest besökta staden under semestertider längs Costa Doradas vackra stränder som sträcker sig långt mot horisonten. Salou ligger bara 20 minuter bort från flygplatsen Reus.

El Perello en charmig stad av jordbrukskultur och är mest känd för sin guldfärgade honung. Den välbevarade stadskärnan fylls med liv av  lokala marknader och folktäta torg. Utanför staden finns det grottor med förhistoriska grottmålningar. 

Torredembarra ger dig en härlig blandning av långa stränder med finkornig sand, kultur och en spännande stad.

Med influenser av medeltida arkitektur och dess långa havshistoria erbjuder staden en supermodern hamn och utmärkt shopping!

Den lilla fiskebyn Altafulla har snabbt vuxit fram som en turistfavorit. Beläget vid floden Gaia, har staden behållit sin gamla karaktär, kombinerat med utmärkta bekvämligheter och många kulturella attraktioner.

De underbara stränderna i Calafell lockar tusentals turister varje år. Det är en perfekt destination för de som älskar golf och familjeliv pga de många attraktioner och golfbanorna som finns i området.

Staden Sant Carlos de la Rapita är både en stor fiskehamn och ett gastronomiskt paradis. Staden är fylld med utmärkta skaldjursrestauranger. Vattensporter är också väldigt populära i område.

Utflyker
Inlandet från Costa Dorada ger en interiör som är både bördig och dramatisk med många platser av fantastisk historia och naturligt intresse. Städerna Reus, Valls, Montblack Tortosa och de vackra medeltidskloster i Poble, Santa Creus och Scala Dei är alla värda ett besök.

De pittoreska landskapen i Prades och Siurana. De skrovliga bergen i Tivissa, Cardo och Ports de Tortosa. Floden Ebro med dess labyrintliknande sjöar. Möjligheterna till jakt. Alla dessa platser kan du njuta av när du inte vill slappa på de vackra stränderna längst kusten.

Stränder
Det finns många vackra stränder längst kusten i Costa Dorada. I området norr om Mont-Roig Cunit har breda stränder medan Vandellos, L’Ametlla de Mar och L’Ampolla har relativt smala stränder omringat av närliggande berg.

Ebro har långa stränder och fin sand. Mellan Ebro och Les Cases d’Alcanar finns ett antal mycket långa, väl omhändertagna och rena sandstränder.

Mat
Costa Bravas gastronomi är rik och varierande. Vanligast är det som Medelhavet har att erbjuda, fisk och skaldjur med färska grönsaker, oliver och olivolja, ris och pasta.

Vi rekommenderar de som besöker Costa Dorada att testa några utav de traditionella katalanska rätterna. Några speciella delikatesser som du inte får missa är Escudella I Barn Dólla, en grönsaksfond med fläsk, kyckling och kalvkött. Pa Amb Tomáquet rustikt bröd som rostats insmort i färsk tomat som sedan toppas med salt och olja. Passar utmärkt till frukost och kan serveras med skinka, korv eller tortilla.

Coca är en tunn deg bakad med lök, paprika och andra grönsaker som serveras med kött eller fisk, framförallt sardiner.

Klimat
På kusten kan du njuta av heta sommartemperaturer med härliga svalkande havsbrisar. Vintrarna är härligt milda med lite regn. På högländerna är vintrarna kalla med massor av snö, vilket gör dem till idealiska skidorter.