Öka din bostads värde i Ängelholm/Båstad!

HELHETSINTRYCKET FÅR SPEKULANTER ATT TYCKA OM DIN BOSTAD.

Ett hett tips om du vill höja värdet på bostaden inför en försäljning är att se över det rum eller de detaljer som inte är omhändertagna. Om bostaden tex har vackra trägolv i alla rum utan ett där det ligger en plastmatta kan det vara värt att ta sig an det rummet för att skapa ett bättre helhetsintryck. Skulle hela bostaden vara i sämre skick så är tipset att inte bara renovera ett rum, eller en del av bostaden. Antingen vill du renovera hela bostaden eller inget alls. Dock kan det ibland vara värt att renovera köket om det är dåligt planerat eller väldigt slitet.

Om du väljer att måla om i bostaden är det bra att även få upp saker på väggarna efteråt för att göra bostaden mer hemtrevlig och ombonad. Det är nämligen ett misstag många gör att man inte vill sätta upp saker på väggarna direkt efter man har målat om. Helt kala väggar ger inte alls samma härliga känsla till dina blivande spekulanter. Sätt gärna upp tavlor, placera sideboards och annat som tillför en fin känsla så att lägenheten känns färdig.  

Det är helhetsintrycket som kommer få spekulanterna intresserade av din bostad, fler kommer komma på visning och fler kommer att delta i budgivningen.  


”En styling eller renovering leder ofta till att priset på din bostad ökar.” – Svenska Mäklarhuset Ängelholm


Badrummet är det kanske viktigaste rummet som är relativt omständlig och kostsamt att renovera. Om du inte har ett renoverat badrum är det viktigt att du försöker få det så fräscht som möjligt. Det kan vara värt att sätta in glasdörrar vid duschen och se över inredningen. Med små medel kan man göra stor skillnad. Du vill undvika att spekulanter ska räkna på vad badrummet kostar att renovera i samband med att de ska lägga bud.

Ibland kan det vara värt att ändra planlösningen i bostaden, har du tex ett väldigt stort vardagsrum som går att ha till både vardagsrum och kök med matplats kan det vara värt att flytta köket och göra sovrum av det som tidigare var kök. Det är viktigt att det blir för trångt i det nya köket/vardagsrummet, något man ser relativt ofta. Här rekommenderar jag dig att träffa en fastighetsmäklare som kan hjälpa till och bedöma vad som är värt att göra och inte göra. Har du en villatomt är det värt att lägga lite tid på att beskära buskar och träd, klippa gräset och få till tomten så det känns ordentligt städad.

Vill du få gratis rådgivning om hur du kan öka värdet på din bostad, kontakta Svenska Mäklarhuset Ängelholm så hjälper vi dig!

Kontakta mig för en fri värdering