Gå på husvisning i Ängelholm/Båstad – våra bästa tips inför husvisning

Är ni på jakt efter ett hus? Då ska ni gå på många visningar för att ta reda på vad ni söker i ert framtida hus. Är det en perfekt match kommer ni bli nyförälskade i huset redan på husvisningen – och där och då börja planera er flytt. Här är Svenska Mäklarhuset Ängelholm/Båstads bästa  – tips inför husvisning. 

Att köpa ett hus är oftast livets största affär och något oerhört kittlande. Då gäller det att vara förberedd och göra sin läxa. Följ våra tips inför nästa husvisning.

Lånelöfte

Det första du bör skaffa inför nästa husvisning är ett lånelöfte. Kontakta din bank eller låneinstitut och ta reda på hur mycket du har råd att satsa inför nästa husvisning. 

Koll på  området

Ett tips inför husvisning är att koll efter en husvisning i det område som du önskar flytta till, antingen genom bostadsannonser eller via lokala mäklare. Många mäklare kan hålla koll åt dig och informera dig när de har något nytt hus på gång. 

Gå på husvisning

Se till att besöka en husvisning direkt någonting verkar intressant. Gå på många, det kommer hjälpa dig i jakten på ditt drömhus. Genom att gå på husvisning kommer du landa i vad ni söker för typ av hus, vad ni vill ha och vad ni absolut inte vill ha. Försök även att se potentialen i ett hus. Ett hus går nämligen att göra om. Det kan vara bra att tänka på vid husvisning. 

Undersökningsplikt

Det är inte bara viktigt att syna utsikten, fina vrår och charmiga detaljer på en husvisning. Du som köpare har nämligen också undersökningsplikten. Skulle du som köpare upptäcka fel i bostaden efter att du köpt den ligger felet i dina händer. Du måste därför se till att undersöka bostaden noga innan du köper den. Både säljaren och mäklaren har upplysningsplikt vilket innebär att de måste berätta om de fel som de känner till. Så se till att ställa många frågor!

Undersök huset själv

När du går på husvisning ska du själv undersöka huset så gott det går. På så sätt underlättar du ditt letande efter bostad och kan utesluta bostäder som har uppenbara fel. Kolla bland annat fönster, köksapparater, vattenkranar. Leta efter skadedjur i skåp eller längs med golvlister men också tecken på fuktskador – är sådan saker som är bra att tänka på vid husvisning.

Beställ en besiktning

Vinner du en budgivning bör du dock se till att göra en besiktning av huset av en besiktningsman. I köpeavtalet ber du då att det ska stå att avtalet endast gäller om besiktningen godkänns. På så sätt kan du se till att huset blir ditt och inte går till någon annan – men bara så länge som huset är felfritt.