Lägenhet till salu i Alicante och Altea

Letar du efter lägenhet till salu i Altea? Kanske drömmer du om soliga dagar på stranden, härliga solnedgångar och vackra strandpromenader? Då är det dags att göra drömmen till verklighet.

Läs mer

Altea är en stad i östra Spanien som ligger längst med den populära kuststräckan Costa Blanca. Här njuter du av ett klassiskt medelhavsklimat med varma somrar och milda vintertemperaturer. Staden bjuder även på solsken ungefär 320 dagar per år och med en vattentemperatur mellan 15°C och 25°C året om.

Svenska mäklarhuset har funnits i Costa Blanca i över 35 år och har sedan dess hjälpt våra kunder att hitta rätt lägenhet till salu i Altea och närliggande områden på Costa Blanca.

Väljer du att köpa lägenhet i Altea, hittar du vackra sandstränder, fina promenadstråk och trendiga restauranger och barer runt om i staden. Costa Blanca betyder “Vita Kusten”, vilket är en väldigt passande namn då det sträcker sig vackra vita sandstränder längst med hela kuststräckan. Några av de populäraste stränderna i Altea är Cap Blanch, Playa de l’Espigo och Playa del Albir, där du hittar både exklusiva strandklubbar och barnvänliga stränder i närheten.

I Altea och närliggande områden finns flera golfbanor, tennisbanor och paddelbanor. I centrum hittar du pittoreska gamla byggnader och vita kalkstenshus längst med smala, slingrande kullerstensgator. Vill du lära dig mer om stadens historia finns flera sevärdheter och kulturella upplevelser att ta del av. Förutom de vackra stränderna och den fantastiska utsikten, är kyrkan la Iglesia del Consuelo samt vakttornet Bellaguarda Tower populära sevärdheter. Flera utsiktsplatser bjuder på utomordentlig utsikt över det blå glittrande Medelhavet samt över Alteas vackra bergskedjor och grönskande kustremsa.

Trots stadens storlek är Altea en levande stad med ett aktivt och pulserande stadsliv men som samtidigt innehar ett lugn du inte kan hitta någon annanstans. Här finns ett stort utbud av trendiga och klassiska restauranger med oslagbar utsikt och fantastisk mat.

Oavsett vart du väljer att leta efter lägenhet till salu i Altea finns det gott om både populära, lugna och barnvänliga stränder i närheten. Områdets stränder är kända över hela världen och här samlas soldyrkande livsnjutare året om för att njuta av det härliga vädret och den fantastiska kulturen.

Allt fler svenskar väljer att leta efter lägenhet till salu i Altea och vi hjälper dig genom hela affären och vägleder dig i de ekonomiska och juridiska frågor som kan uppstå nära man vill köpa lägenhet utomlands.

Oavsett om du är ute efter en central lägenhet med gångavstånd till havet eller en charmig liten lägenhet så hjälper vi dig att leta och ger dig förslag utifrån dina sökkriterier. Vår personal visar dig gärna de bästa golfbanorna, uteliv, restauranger, kulturhändelser och de bästa stränderna i området. Söker du lägenhet till salu i Altea är du välkommen att kontakta vårt lokala kontor med mäklare som kan allt om området.

Kontakta mig för en kostnadsfri värdering.