SMH Karriärtrappa

Ta klivet i livet med Karriärtrappan.

Svenska Mäklarhuset lanserar SMH-Karriärtrappa. Syftet är att tydliggöra de olika karriärstegen både för arbetsgivare och för mäklaren. Det blir både tydligare och lättare att upptäcka och förstå drivkrafterna men också att driva mot uppsatta mål. Det är en stor fördel både för individen och för coachen/chefen att ha en utvecklingsplan. Du bestämmer själv i vilken takt du vill ta nästa nivå och hur långt i karriärtrappan du vill gå.

  1. Mäklare junior
  2. Mäklare
  3. Mäklare senior/konsult
  4. Partner
  5. Franchisetagare


Mäklare junior

I inledningen av karriären erbjuds du en garantilön under ett antal månader. Det får du för att det brukar ta lite tid att komma igång och garantilönen säkrar en viss ekonomisk trygghet. Skulle mäklandet gå bra och du tjänar mer än garantilönens storlek får du det överskridande beloppet som lön. Här finns många varianter på lösningar. Du och din chef kommer fram till en lösning som passar er.

Mäklare

När du har jobbat i några månader erbjuds du en provisionslön på omsättningen. Hur hög provision du får är individuellt och görs upp tillsammans med din närmsta chef. Provisionen brukar vara ca 25 % och den blir högre i takt med ökad omsättning, skickade tips till kollegor, kundnöjdhet och bidragande till en starkare kultur. Exakt hur trappan ser ut inom detta steg kommer du och din chef fram till.

Mäklare senior/konsult

När du har samlat på dig erfarenhet och är en fullfjädrad mäklare med en hög och jämn omsättning över tid, kan du bli erbjuden ett konsultupplägg. Du kan då fakturera från ditt egna bolag. Du kan givetvis välja att fortsätta som anställd med en högre provision och därtill andra förmåner. För att uppnå den här nivån krävs det, utöver en jämn och hög omsättning även att du håller i säljträningar och coachar andra.

Partner

Partner kan du bli erbjuden om du nått upp till omsättningsmålen och visat goda ledaregenskaper. Du coachar andra och har hållit i många säljträningar och gått relevanta ledarskapsutbildningar. Du är en förebild för andra mäklare, bidrar till en god kultur och visar på gott affärsmannaskap.

Franchisetagare

Du är en stark ledare som kan driva ett franchiseområde med pondus. Du har en plan för ditt område, sätter mål och kan driva mot uppsatta mål. Du har det övergripande ansvaret för att utveckla din verksamhet inom förutsättningarna. Har du visat på god lönsamhet, framgång över tid och är en förebild för varumärket, har du möjlighet att äga flera områden.

 

Hos oss finns det gott om karriärmöjligheter.

 

Oavsett vad du vill och hur du ser på din karriär, har vi många olika karriärmöjligheter. Har du siktet inställt på att bli partner eller franchisetagare så finns det goda möjligheter att nå dit med ditt driv och engagemang. Vill du satsa på familjelivet och en aktiv fritid, är vi rätt kedja för dig. Vi skräddarsyr Karriärtrappan efter dina önskemål och planer. Utöver en karriär som fastighetsmäklare, har du möjligheten att arbeta inom Svensk Nyproduktion som ingår i samma koncern och är ett av Sveriges ledande företag inom det segmentet. Eller lockar det dig att jobba som mäklare utomlands? Då har vi möjligheter för det i Spanien, Thailand, Turkiet och på Cypern.

 

Visst låter det intressant! Hör av dig till HR/Rekryteringschef Elisabeth Fogelström 070-449 91 10, [email protected]