En dag med Josephine Kvist

Fastighetsmäklare i Sundbyberg

Josephine har arbetat två år som mäklare i Sundbyberg utanför Stockholm och är idag en av Svenska Mäklarhusets bästa mäklare. Följ med oss när vi träffade henne under en dag.

 

Hur kom du på att du ville bli mäklare?

Jag kom in lite av en slump faktiskt. Jag pluggade retorik och kommunikation och visste inte riktigt vad jag ville göra. Jag fick jobb som mäklarassistent i Hägersten och på den vägen blev jag intresserad av att jobba som mäklare. Som assistent får man göra väldigt mycket och jag fick snabbt en ganska bra bild av vad yrket innebar och kände snart att det där kan jag också göra. Mäkleriet är ett flexibelt jobb där mycket ansvar läggs på mig som individ, vilket passar mig väldigt bra.

 

Berätta om utbildningen?

Jag började plugga till mäklare samtidigt som jag jobbade som assistent. Jag läste inte alla mina kurser på en högskola, utan plockade själv ihop de kurser jag behövde för att kunna ta en examen. Jag läste vissa kurser på distans och vissa på högskolorna. Fastighetsförmedlingen läste jag i Malmö och Fastighetsrätten i Gävle. Vissa kurser läste jag parallellt samtidigt som jag jobbade, det var tufft men jag har stor nytta av det tempot idag.

 

Hur är du som person?

Jag är väldigt strukturerad och noggrann, men också social och målfokuserad. Jag tror jag är bra med människor och på att lyssna, men också på att lösa problem. Eftersom jag är så strukturerad så kan jag ha flera affärer igång samtidigt utan att tappa en massa trådar.

 

Vad gör du när du inte jobbar?

Jag tränar ganska mycket och har en bakgrund som kraftsportare. Nu blir det mest löpning. Jag älskar att vara ute i naturen. Samtidigt gillar jag att äta goda middagar, men lagar inte så mycket själv. Jag och min sambo bor i Sundbyberg, men vi åker ofta in till stan och äter gott på en trevlig restaurang, gärna på Söder.

 

Jag tränar ganska mycket och har en bakgrund som kraftsportare.

 

Hur ser en vanlig arbetsdag ut för dig?

Svårt att säga eftersom veckan är så varierande. Jag ser ofta till att vara på jobbet vid niotiden. Måndag till onsdag, försöker jag att vara på kontoret, framförallt på förmiddagarna. Då ringer jag mina kunder och återkopplar från helgens visningar. Jag lägger rätt mycket tid på varje kund och försöker lära känna dem redan på visningen. Jag träffar många nya kunder, men också de som varit på mina tidigare visningar. Eftersom jag har ett bra minne, kommer jag ihåg kunderna och ofta till och med deras namn. Det gör att telefonåterkopplingen blir personlig och enklare. Nu har jag blivit så pass etablerad i mitt närområde att kunderna hör av sig till mig. Jag har också fått en bra relation med många föreningar vilket gör att jag får ännu fler kunder.

Jag lägger rätt mycket tid på varje kund och försöker lära känna dem redan på visningen.

 

Vad var viktigast när du valde var du ville jobba?

Jag är uppvuxen i Sundbyberg och ville jobba där. Det är en klar fördel att jag kan närområdet. Men vad som kanske var ännu viktigare var att jag ville jobba på ett framgångsrikt kontor med hög marknadsandel och med en bra chef. Jag fick en bra känsla redan från början när jag träffade mitt kontor och min chef. Det var ordning och reda, men också en lättsam och skön stämning. Introduktionen var perfekt för mig, inte minst intagsutbildningen. Min chef gick igenom alla moment med mig noga och när jag väl kom ut i verkligheten kände jag mig trygg och sugen på att få jobba på riktigt. Man måste träna mycket och gå på många möten för att kunna bli framgångsrik. Jag tycker också att man ska våga testa lite nytt i skarpa lägen. Som jag ser det blir jag bättre och bättre ju fler möten jag går på. Bättre på att fånga upp viktiga signaler från kunderna och återkoppla på ett bra sätt.

 

Hur är det att jobba som mäklare?

Jag stormtrivs, det passar mig perfekt. Det är tydligt vad du måste göra för att lyckas. Det handlar om en kombination av kvalitet och kvantitet. Jag måste hålla en hög aktivitetsnivå och komma ut på många möten. Ju fler möten jag går på, desto fler affärer. Men självklart måste man vara bra på mötena, det går inte att hafsa. Jag måste vara fokuserad, lyhörd och kunna fånga upp behoven på ett bra sätt. Då brukar jag kunna få förtroendet. Just nu ligger jag på cirka 90 procent i intagsfrekvens, vilket är väldigt högt. I början låg jag på cirka 40 procent. Det har hänt mycket och framgången hänger jag upp på att jag är aktiv och att jag har tränat väldigt mycket.

Vad är ditt mål – på jobbet och i livet?

Jag är mycket här och nu. Just nu tänker jag inte så mycket på att bli franchisetagare eller gå vidare med något annat. Jag trivs så bra med mäkleriet och mitt liv som det är. Jag jobbar mycket, men känner att jag får tid till min fritid och till min sambo, min familj och min träning. Har inte några barn än så jag kan ju lägga lite mer tid på jobbet.

 

Berätta om någon gång som jobbet inte gick som du tänkt dig.

Ganska nyligen skulle jag ha en visning, en etta på 24 kvadratmeter. Jag hade kommit överens med säljaren om att lägga nyckeln till lägenheten i postlådan. Det var bara det att vår assistent hade den nyckeln och hon var inte på kontoret då, utan i stan. Jag fick som tur var tag i assistenten som kastade sig i en taxi ut till Sundbyberg, men köerna försenade hennes ankomst. Vid det laget stod jag i trapphuset med sex kunder och det enda jag kunde göra i det läget var att säga som det var, att nyckeln är på väg men ca 20 minuter försenad. Jag föreslog då att jag kunde ha en genomgång av föreningens ekonomi för de som ville stanna kvar och lyssna. Situationen löste sig på ett bra sätt och kunderna var inte alls arga, tvärtom så tror jag många uppskattade att jag tog tag i situationen och försökte göra något bra av det hela.

 

Kan du ge ett tips till den som funderar på att bli mäklare?

Ja, att du måste vilja det här. Det är lite av en livsstil med mycket jobb, men du får så otroligt mycket tillbaka. Sätt också dina egna mål och gränser och var noga med att börja på ett kontor med en bra chef som stöttar och hjälper dig.