Bli mäklare

Under 2021 tar tyvärr ingen av våra franchisetagare emot ansökningar för uppdragsutbildning.

Vill du bli fastighetsmäklare men du saknar utbildningen?

Arbetar du med försäljning och känner att det är dags att ta tag i din dröm att bli mäklare? Du kanske inte har möjlighet att läsa på högskola eller universitet i minst två år? Då kan vägen för dig vara att utbilda dig genom uppdragsutbildning.

Vi har ett samarbete med FEI www.fei.se och Lexicon www.lexicon.se som ger dig behörighet att söka registrering efter genomförd och godkänd utbildning. FEI och Lexicon har flera kursstarter per termin i Stockholm.

Du ansöker löpande till den eller de av våra kontor https://svenskamaklarhuset.se/kontor/  du är intresserad av att arbeta i som färdigutbildad mäklare.

Fakta kring upplägget:

 • Utbildningen omfattar heltidsstudier om 120 poäng och ger de teoretiska kunskaper som FMI föreskriver för registrering. I samband med utbildningsstart skrivs anställningsavtal mellan student och respektive kontor.
 • Utbildningens längd varierar mellan ca 16 och 24 månader, vilket innebär en betydligt högre studietakt än traditionella heltidsstudier vid högskola eller universitet.
 • Studenten kan (helt eller delvis) fortsätta sitt nuvarande arbete, men deltidsanställs på aktuellt kontor.
 • Föreläsningar hålls i Stockholm eller på distans. Övrig undervisning sker i form av självstudier och via internet. Tenta gör du på plats i utbildningsinstitutets lokaler.
 • Kontor som investerar i utbildningen förväntar sig givetvis att, efter utbildningen, få en lojal fastighetsmäklare till verksamheten. Kursdeltagare som hoppar av utbildningen eller avbryter tjänsten inom två år som fastighetsmäklare kan bli återbetalningsskyldiga av kursavgiften.


Vem är du?
Vi söker personer som motiveras av att göra affärer och som har säljerfarenhet.

Kravprofil:

 • För att ha relevant erfarenhet ser vi att du har arbetat i några eller många år efter gymnasiet och har erfarenhet inom försäljning med goda säljresultat.
 • Du har erfarenhet av att kunna hantera många arbetsuppgifter parallellt och gillar att göra affärer.
 • Du är planerande och arbetar strukturerat efter givna ramar och har förtroendeingivande egenskaper.
 • Du talar och skriver svenska flytande. Övriga språkkunskaper är meriterande.
 • Då utbildningen genomförs i hög studietakt bör du ha grundläggande studievana och förmåga att klara 1,1/2 års högskolestudier vid sidan om ett arbete.
 • Du har troligen lokal förankring till någon av våra kontor du söker arbete hos. Många av våra kontor har behov och möjlighet att ta emot en student för studier inom ramen för uppdragsutbildning.

Vanliga frågor och svar

F: Är utbildningen CSN-berättigad?
S: Eftersom det är en uppdragsutbildning är den inte CSN-berättigad.

F: Vilka betyg eller kurser krävs från gymnasiet?
S: Det finns inga formella krav på förkunskaper eller betyg från gymnasiet.

F: Var finns SMH:s kontor?
S: https://svenskamaklarhuset.se/kontor/ kan du hitta ditt lokala kontor.

F: Vilka kontor söker studenter?
S: Behovet varierar så ansök gärna till flera kontor så ökar dina möjligheter att få till ett möte.

F: Hur ansöker jag?
S: Ansök direkt till din lokala (eller dina lokala) kontor.

F: Kan man tillgodoräkna sig kurser från tidigare högskolestudier?
S: Ja, om de uppfyller de krav FMI uppställer för registrering. När du kommit överens med en av våra franchisetagare om deltagande i utbildningen hjälper FEI eller Lexicon till att bedöma vilka av dina tidigare studier som kan tillgodoräknas.

Vi tar emot ansökningar löpande. Du ansöker direkt till det kontor du är intresserad av. Välkommen med din ansökan!

Har du frågor som inte besvaras här kan du kontakta HR-chef, via mejl elisabeth.fogelstrom@smh.se eller ställ frågan direkt till det kontor du vill ansöka till.