Alla nyheter

Svenska Mäklarhuset i Kallhäll

De senaste tre månaderna har villapriserna stigit med +4% och bostadsrätterna med +1%. Årstakten ligger på +9% för villor och +7% för bostadsrätter. Mätningarna baseras på försäljning av 44 000 bostadsförsäljningar som registrerats den senaste 3-månadersperioden av Svensk Mäklarstatistik.

– Under sommarmånaderna säljer vi många bostäder till höga priser, men det är trots allt på hösten som försäljningen kommer igång ordentligt, menar Stephanie Berndtsson, mäklare på Svenska mäklarhuset i Järfälla.

I Kallhäll är bebyggelsen väldigt blandad, med allt ifrån radhus och villor till bostadsrätter precis vid vattnet.

– Det byggs otroligt mycket i Kallhäll och det känns som att området kommer blomstra i och med det. Det byggs bostäder bland annat i centrum, vid Kallhällsparken och Bolinders strand, tillägger Stephanie.

– Kallhäll är fantastiskt i och med närheten till naturen och Mälaren. Var man än bor så är det nära till kommunikationer. Även om det kan vara en bit till pendeltåget så finns det gott om bussar som tar en dit man vill. Här bor man i ett väldigt lugnt och familjevänligt område i och det finns gott om skolor och dagis, berättar Malin Westermark, mäklare och kontorschef på Svenska Mäklarhuset i Järfälla.

Svenska Mäklarhusets guldkorn i Kallhäll:

  • Bad? Ta cykeln till Översjön i Kallhäll.
  • Träning? Gå en promenad eller ta en springtur på Järvafältet
  • Båt? Ångbåtsbryggan i Bolinders strand, härifrån går det turer till bland annat Sigtuna.
  • Mat? Sjömacken i Stäket, där du kan njuta av god mat och levande musik.