Alla nyheter

Julian Andersson – månadens mäklare

Grattis Julian, du är månadens mäklare!

Stort tack! Jag har haft ett fantastiskt stöd från både ledning & kollegor som gav mig kraft att gå den där extra milen. Vill rikta ett stort tack till mina kollegor Safa Kvist & Gabriel Bilir som alltid finns som stöd & inspiration för mig.

Vad har du för tips till de som nu letar bostad. Vad ska man tänka på och vad ska man göra i jakten på sin nya drömbostad?

Det första steget att ta för dig som aktivt letar bostad är att etablera kontakt med en bank för att i sin tur få ett gällande lånelöfte. Jag möter ofta på intressenter på mina visningar som är intresserade av att ge sig in i en budgivning och eventuellt köpa bostad men inte fått ett godkänt lånelöfte från banken. Har du fått klartecken från banken kan du med trygghet ge dig in i en budgivning och minimera risken att missa att köpa en lägenhet på grund av att banken under en längre period måste handlägga ditt lånelöfte. I jakten på din drömbostad tror jag det är viktigt att hålla ögonen öppna, ha tålamod och lägga bevakningar på diverse bostadssidor då du har möjlighet att få en notis då en spännande bostad i din storlek dyker upp på marknaden. Ett annat tips är att leta bostäder mäklarfirmornas egna hemsidor då det ibland kan ligga ett helt utbud av bostäder som inte ligger ute på exempelvis Hemnet och andra bostadssidor.

Till de som ska sälja sin bostad, vad är dina främsta tips och råd?

Till dig som inom framtiden ska sälja din bostad tror jag att det är viktigt att vara väl förbered tidigt i din försäljningsprocess. Genom att du som säljare i ett tidigt skede tillsammans med din fastighetsmäklare har färdigställt en försäljningsplan, foto och annons gällande din bostad, så minskar du risken för att en stressig situation ska uppstå när du väl ska ut på den öppna marknaden. Det kan ibland ta tid för en mäklare att kontakta föreningen, fotograf och skriva ihop en annons. Är den processen färdig har du kommit ett steg längre än de flesta andra ute på marknaden. Dessutom ökar du dina chanser att sälja bostaden till ett högre pris då fastighetsmäklaren under en längre period än normalt hinner samla & informera möjliga spekulanter om och till din bostad. Du som köpare är förstås varmt välkommen att fråga oss lokala experter på Svenska Mäklarhuset om hur vi på bästa sätt kan öka din chanser att sälja din bostad till högsta möjliga slutpris.