Alla nyheter

Josephine Kvist – stjärnmäklaren från Sundbyberg

Josephine Kvist, stjärnmäklaren från Sundbyberg, har varit borta från mäklarbranschen i två år. Nu är hon tillbaka mer taggad än någonsin.

Du lämnade mäklarbranschen för två år sen och är nu tillbaka igen. Vad har du gjort under tiden?

Jag har jobbat som försäljnings- och marknadsansvarig på Team Nordic Trail – ett företag inriktat på löpning och träningsresor. Ett fantastiskt jobb och härliga människor runtomkring mig. Inte minst fick jag uppleva många härliga platser som reseledare på äventyrsresor.

Vad fick dig att sluta för att komma tillbaka till mäklaryrket?

Jag började sakna mäkleriet. Att arbeta som mäklare handlar om att möta kunder och sättas på prov dagligen. Först ska du sälja in dig själv och sen när du har ett uppdrag, gäller det att leverera hela vägen. Jag vet att jag är en bra mäklare och därför rekommenderar många av mina kunder mig vidare. I jobbet som marknads- och försäljningsansvarig fick jag inte känna den vardagliga nerven och jag saknade den nära och dagliga kontakten med mina kunder.

Du är nu tillbaka till samma mäklarkontor – Svenska Mäklarhuset i Sundbyberg, berätta.

Dels så är det ju ett härligt gäng och dels har SMH i Sundbyberg alltid varit framgångsrika med en hög marknadsandel och ett bra rykte. Ledarskapet är också riktigt bra vilket jag uppskattar och vi har fokuserat mycket kring kvalitet, inte minst på våra visningar. Det har passat mig bra!

Du nämnde visningen, varför är den så viktig?

Jag och kontoret lägger stor vikt vid visningarna, det är trots allt där man träffar många av sina framtida kunder. Mitt fokus är att ta väl hand om kunderna på visning och i förhandling för då vet jag att det genererar framtida försäljningar och rekommendationer.

Vad är det som gör dig till en så bra mäklare?

Först och främst gillar jag att ha stenkoll på allt kring mitt uppdrag. Jag vill veta allt om föreningen, ekonomin, materialval, planer i närområdet, hur marknaden är just nu osv. Att ha koll ger mig självförtroende och det i sin tur skapar trygghet både hos mig och mina kunder. Utöver det är jag även väldig fokuserad och strukturerad. Jag gör det jag ska göra och är bra på att driva på mig själv. Det som kanske är min starkaste tillgång är min energi och att jag alltid har en strategi. Jag styr alltid processen med mina kunder och jag lägger mycket tid på att kommunicera med dem. Anlitar man mig får man en mäklare som tar hand om hela processen från start till mål och som garanterat levererar högsta kvalitet.

Har du något tips till andra och blivande mäklare som ska ut i arbetslivet snart?

Försök att inte oroa dig för mycket i början. Det kan vara tufft att komma igång när man inte har några kunder och dessutom liten erfarenhet. Men med ett metodiskt arbetssätt så kommer det gå. Ta ordentligt väl hand om de affärerna du har, för det kommer garanterat leda till nya affärer. Till sist, ring ring ring. Du lär inte känna någon på sms!

Har du något tips till kunderna?

Anlita den mäklaren som du får förtroende för och som är bra på att presentera en plan och samtidigt bra på att motivera sitt arvode. Är mäklaren duktigt på det, kommer dessa egenskaperna fram när det sen gäller att sälja bostaden. En försäljningsprocess händer inte av sig själv.

Vad har du för mål framöver?

Just nu vill jag ha kul! Jag ser framemot att hinna mäkla, träna och resa. Att bli partner eller franchisetagare är inte helt otänkbart, men det får bli i framtiden. Det är fantastiskt kul att vara tillbaka!