Alla guider

Vill du bli mäklare? Här är våra bästa tips för en pangkarriär

Mäklaryrket kan vara utmanande och spännande på samma gång. Det passar alla de som är intresserade av fastigheter och försäljning. Men att bli en framgångsrik mäklare krävs mer än bara passion för fastigheter. Här är några av våra bästa tips för att lyckas som mäklare.

  • Relevant utbildning

För att bli fastighetsmäklare behöver du en utbildning inom fastighetsmäkleri. Det finns olika utbildningsalternativ att välja mellan, till exempel högskoleprogram och yrkeshögskolor. Se till att välja en utbildning som är ackrediterad av Fastighetsmäklarinspektionen. Läs mer om Fastighetsmäklarutbildningen här: https://www.maklarsamfundet.se/utbildning/hur-blir-jag-fastighetsmaklare 

  • Bygg upp ditt nätverk

Att ha ett starkt nätverk av kunder och kontakter är viktigt inom mäklaryrket. Se till att bygga upp relationer med både köpare och säljare, samt andra yrkesverksamma inom branschen, såsom fastighetsjurister och banktjänstemän.

  • Synlighet online 

En stark online-närvaro är avgörande för att lyckas som mäklare idag. Se till att ha en strategi för hur du vill synas både på hemsidor och på sociala media. Det gäller både dig själv men också dina bostäder som du förmedlar. 

  • Var lyhörd för dina kunders behov

En av de viktigaste egenskaperna hos en framgångsrik mäklare är förmågan att vara lyhörd för dina kunders behov och önskemål. Var öppen för feedback och anpassa din service efter vad dina kunder behöver.

  • Var engagerad och håll dig uppdaterad

Mäklaryrket är en ständigt föränderlig bransch, så det är viktigt att hålla sig uppdaterad om de senaste trenderna och utvecklingen på marknaden. Var engagerad i ditt yrke genom att delta i branschmöten och seminarier, och håll dig informerad om de senaste tekniska lösningarna.

Att bli en framgångsrik mäklare kräver hårt arbete och engagemang, men med rätt utbildning, nätverk och online-närvaro, samt en lyhördhet för dina kunders behov och önskemål, kan du bygga en framgångsrik karriär inom fastighetsmäkleri. 

Vill du veta mer, kontakta vår HR/rekryterings chef Elisabeth Fogelström, [email protected]