Alla nyheter

Årets Mäklare Utland är Robert Seremetkov på Svenska Mäklarhuset i Torrevieja, Spanien

Svenska Mäklarhuset har nyligen utsett Årets Mäklare Utland som går till Robert Seremetkov, i Torrevieja Spanien.

– Robert har visat på ett driv och engagemang under året och att ständigt hitta bra lösningar för kunderna. Hans resultat talar för sig själv och han imponerar stort med sin förmåga att kombinera en mycket hög försäljning med en stark kundnöjdhet, säger Niclas Spång affärsområdeschef på Svenska Mäklarhuset.

Robert tog emot priset i Stockholm på den årliga galan som Svenska Mäklarhuset arrangerar för alla kontor i kedjan. Priset speglar försäljning men också kundnöjdheten.

Du är Årets Mäklare Utland på Svenska Mäklarhuset. Hur känns det?

Känns väldigt bra! Det blir ju lite som en bekräftelse på allt det hårda arbete man lagt ner det senaste året.

Vad har du gjort för att bli Årets Mäklare? 

Först och främst har jag jobbat mycket och haft ett otroligt bra stöd från kollegorna på kontoret. Vi är ett väldigt bra team som stöttar varandra och har kul vid sidan av. Ju fler kunder jag har hjälpt, har jag successivt byggt upp min kunskap och min självsäkerhet men samtidigt försöker jag ha ett ödmjukt förhållningssätt. Viktigast av allt är att ha roligt på jobbet.

Hur mycket jobbar du?

Jag vet inte exakt, men jag jobbar ganska mycket och jag anpassar hur mycket jag jobbar till vad som krävs. I princip är jag alltid tillgänglig på mejl och telefon. Snabbhet och tillgänglighet är väldigt viktigt för våra kunder. 

Vad är den vanligaste frågan som du får?

Vi får massor med frågor gällande köpprocessen och om hur praktiska saker fungerar i Spanien. Förutom alla frågor som är kopplade till själva köpet, så fungerar jag lite som en guide i hur det funkar här i Spanien. Jag har bott i Spanien sedan 2001 och är väl integrerad i det spanska samhället och därför kan jag hjälpa kunderna lite extra vilket är väldigt uppskattat.

Vad har du för tips till alla de som funderar på att köpa en bostad i Spanien?

Börja med din egen behovsanalys. Vad vill jag ha och vad får det kosta? Samla sen på dig information om utbudet genom internet och genom att gå på mässor. Prata med familj, vänner och bekanta som har varit i området eller kanske rentav själva har köpt. Viktigast av allt är att komma ner hit till Spanien för att bilda dig en egen uppfattning. Hitta en mäklare som har erfarenhet och som är villig att ägna tid till att guida och hjälpa dig genom hela processen. Du vill ha en mäklare som gärna gör lite extra, speciellt efter du har köpt. Det är då många frågor dyker upp. Ställ frågor! Det finns aldrig för dumma frågor.

 

 

 

Svenska Mäklarhuset är en franchisekedja i fastighetsmäklarbranschen med 30 kontor i Stockholm, Uppsala, Skåne, Spanien och i Thailand. I koncernen ingår även Svensk Nyproduktion som är en av de ledande företagen inom nyproduktion.

 

För mer information, kontakta Marknadschef Andreas Mühlich, andreas.muhlich@smh.se, 0734-42 46 32 eller kontorschef Haris Kapidzic +34 606509389