Alla nyheter

Årets Franchisetagare 2016

Årets Franchisetagare på Svenska Mäklarhuset 2016 gick till Jonas Mattsson och Mose Sundlöv i Bromma. 

Svenska Mäklarhuset har nyligen utsett Årets Franchisetagare som 2016 går till Jonas Mattsson och Mose Sundlöv som driver två kontor i Bromma, ett i Alvik och ett nyöppnat i Annedal. 

  • Valet av Årets Franchisetagare var inte svårt i år. Jonas och Mose har visat på en väldigt stark utveckling i en tuff marknad. De har under året öppnat ett nytt kontor och har fått igång det snabbt samtidigt som de har drivit på utvecklingen av sitt befintliga kontor i Alvik, säger Niclas Spång affärsområdeschef på Svenska Mäklarhuset. 

Jonas och Mose tog emot priset i Stockholm på den årliga galan som Svenska Mäklarhuset arrangerar för alla kontor. Priset speglar utvecklingen och drivkraften men också kundnöjdheten. 

  • Vi känner oss väldigt stolta! Det ligger så otroligt mycket arbete och tankekraft bakom detta så att få ett sånt fint kvitto känns helt fantastiskt. Hela kontoret satte upp som ett mål i början av året att vi skulle göra allt för att få utmärkelsen årets kontor/årets franchisetagare vilket gör det ännu större och roligare. Att jobba mot svåra mål och klara dem tycker vi är väldigt belönande, säger Jonas Mattson.

Vad har ni gjort för att ta hem den utmärkelsen? Vad är nyckeln till framgången?

Den mest avgörande delen är hur vi fungerar som ett lag skulle jag säga. Det är ju en svår balansgång att få ihop en bra grupp som har riktigt kul tillsammans men som samtidigt håller rätt fokus på affärer och hårt arbete. Under förra året måste jag säga att vi lyckades bra med den balansen vilket resulterar i väldigt mycket glädje och energi, då kommer framgången på köpet.

Hur mycket jobb ligger bakom?

Det ligger självklart väldigt mycket jobb bakom. Svårt att säga hur mycket i antal timmar men många timmar är det. Även när vi inte jobbar så jobbar vi. Vi tänker jämt på jobbet därför att vi tycker det är så kul.

Vad har ni får råd till nystartade företagare?

Tänk på att resan börjar när ni startar. Allt för ofta ser jag nya franchisetagare som känner att de gått i mål när de blir FT, då har man fått allt om bakfoten. Det är då resan börjar och du måste skjuta till ny energi ovanpå din gamla energinivå. Så rådet är att förbered dig på en lång uppstartsperiod där det kommer krävas hårt arbete och sylvasst fokus. Med tiden börjar det kanske bli läge att lyfta blicken. Eller säg såhär; vi gjorde så och det funkade för oss. Men det finns säkert massor av vägar att gå och vi vill ändå vara ödmjuka för att vårt sätt inte är det ända sättet.

Vad har ni får råd till nya mäklare när de ska ut i arbetslivet?

Se till att välja rätt arbetsplats! Det låter säkert uttjatat men det finns massor av arbetsplatser, som alla styrs på olika sätt. Om du vill jobba lite med något som är kul och ha ett fritt arbete där du jobbar lite när du vill och tjänar helt okej så finns det såna kontor. Vill du bli bäst och jaga priser, rekord och bli stjärna så finns det kontor som kan ta dig dit. Men att vilja bli stjärna och jobba på ett kontor som jobbar för att det är mysigt kommer inte fungera. Därför tycker jag alla borde vara supernoga när man bestämmer sig. Jämför olika kontor och vad de har för plan och ambition för dig som ny, be att få se siffror på hur det går för de som jobbar där nu och att få komma ut och hälsa på och få uppleva en vanlig dag på kontoret, då får man en bra bild om det är rätt kontor för mig.

Kan ni ge tre tips på vad man ska tänka på när man ska sälja sin bostad?

  1. Välj rätt mäklare såklart och gå inte på vad det kostar. Tänk på valet som en investering istället för en kostnad. I de allra flesta fall får du vad du betalar för, inom rimliga gränser förstås.
  2. Säkerställ att mäklaren kan ditt område, det är otroligt viktigt att man går ut på rätt pris, har rätt förväntansnivå på slutpris osv.
  3. Lägg mycket tid på att fixa inför visning/fotografering. Även här är det en investering. Man kan göra otrolig skillnad bara genom att inreda bra och städa riktigt ordentligt så att spekulanterna får hjälp att välja just din bostad bland alla andra när de ska buda på.

Svenska Mäklarhuset är en franchisekedja i fastighetsmäklarbranschen med 30 kontor i Stockholm, Uppsala, Skåne, Spanien och i Thailand. I koncernen ingår även Svensk Nyproduktion som är en av de ledande företagen inom nyproduktion.

För mer information, kontakta Marknadschef Andreas Mühlich, andreas.muhlich@smh.se, 0734-42 46 32 eller Jonas Mattsson, jonas.mattsson@smh.se 070-763 04 35